Hei. I dag var vi i Tivoli i København. 

Vi har ei som kjører ALT (Eir), ei som helst kjører sånn gammeldags hestekarusell (Isa), en som kjører alt med fart som ikke går høyt over bakken og ikke snurrer så veldig (Yme) og så har vi Dis. Dis som aldri før har vært på et tivoli. Eller det vil si, hun har vært med men vært så liten at hun på en måte ikke ble regnet med. 

Nå må hun i høyeste grad regnes med. Og hun vil kjøre karusell!! Masse. Og fort. Jeg håper ungen vokser til 140 cm før femårsdagen for hjelpe meg. 

Først ut var pariserhjulet. Etter en fryktelig kø, der Dis gjorde iherdige forsøk på å snike og også hyle seg fremover i køen fikk vi endelig gå ombord. Til stor fornøyelse både fra han som ønsket pariserhjultur og Dis som oppdaget meningen med livet.. Karuseller!


Videre måtte jo Dis ha med en voksen. Så jeg har kjørt hestekarusell.. som Isa var veldig fornøyd med men som Dis syntes gikk altfor sakte..


Og hoppefrosk. Eller panda. Jeg syntes den gikk kjempehøyt. Dis bare lo..


Videre kjørte vi den lille berg og dalbanen. Det ble ingen bilder, jeg hadde nok med å holde ungen fast mellom whææææ, iiiiiihhhiiiiio og meremeremere.. Dis holdt seg ikke fast før vi var ferdige, da klamret hun seg fast i vogna og ble fryktelig fornærmet på vaktdama som sa at man nok måtte gå ut for turen var over. Mormor på sin side satt med øynene lukket og syntes den gikk mer enn fort nok for henne.. 

Men om Dis hadde en fin dag så hadde Yme en enda bedre. 

Sukkespinn for første gang i sitt liv..


Den mellomstore berg og dalbanen. Med stup og mørke tuneller..


Og ulvelue og kjærlighet.. en perfekt dag og “æ fikk gjort alt på lista..”


Eir så vi knapt. Bortsett fra øverst i en karusell eller i et tårn. Fornøyd med dagen hun også. Selv om hun ikke fikk tatt den værste av de værste. Tiden gikk fra oss. Og det var mormor fornøyd med. Hun trodde ikke hun hadde hjerte til å se Eir opp ned i et fly spinnende rundt sin egen akse.. Det holdt lenge å se henne forsvinne 63 meter rett opp.. Det aner meg at vi har to som sitter der om ikke alt for mange år…

7 Kommentarer on Tivoli..

  1. du er no me ei tøffa ser e. når ungan mine etter hvert skal kjøre karusell, så får får en overta. før i verden var det null problem for min del. kunne ta det neste. men etter en runde der e havna i en karusell som gikk opp ned nedra alt seg. takke ikke det no. vanlig berg og dalbane går greit, i hvertfall den som egne seg for 3-4 åringer 😀

  2. Jeg må si jeg er imponert av deres lille klatrende og spenningssøkende krabat. Hun er jo utrolig flink til å bruke kroppen sin også 😀 men, det henger jo sammen

    Kos dere videre på ferie

  3. Så gøy! Vi var i Tivoli i Køben for rundt 8 år siden, ungene var vel da 7 og 9 år eller noe sånt. Vi tok bl.a. den berg-og-dal-banen som var like ved inngangen, den gikk inn i et hus bla. og selvfølgelig kjøpte vi bilde som ble tatt etterpå. Tantene ser vanvittig skrekkslagne ut, ungene var helt avslappet og gliste fra øre til øre – jeg vet ikke hvor mange ganger 9-åringen tok den! Vi tok også den lille berg-og-dal-banen som du forteller om og der hylte den ene tanta så voldsomt at jeg lo så fælt at jeg mistet stemmen og ungene holdt på å daue for vi laget sånn styr. *haha* Spiste dere middag på sjørøverskuta? Om den er der ennå da.

    • Høres ut som om vi tok samme runden 🙂 og jepp, vi spiste på skuta. Skuta var tipp topp, maten var så som så. Veeeeeeldig mye potet og salat, veeeeldig lite kjøtt på de spydene..

  4. Tivoli !Det er så fint! Men jeg er av de som helst passer jakkene… Heldigvis kjørte mannen uten problem, og nå er de så store at de ikke trenger hjelp. Det er forskjell på hva som er glede, og de som elsker fart og spenning begynenr gjerne tidlig! Herlige lille frøken gjør tydelig alt for å henge med de store!

Stengt for kommentarer.