Annonse

Hei.

De som har fulgt bloggen min en stund vet jo at vi for to år kjøpte oss campingvogn. Til for to år siden var det en ting jeg var helt sikker på. Det var at vi ALDRI skulle kjøpe campingvogn.

Men for to år siden var vi på ferie. Fullastet bil, fullastet henger. Fire unger. Hennings rygg holdt på slutten av ferien på å knekke i to da vi var på ørten forskjellige steder i løpet av ferien og bagger skulle inn og ut. je var dritlei av å pakke inn, pakke ut, pakke om, pakke på nytt. Og det ble kjempedyrt. Siden vi skulle krysse Norge både på kryss og tvers for å se alle ender av familen måtte vi jo overnatte noen steder på veien.

Hotellrom til en famile på seks koster skjorta. Og det er i tillegg umulig å få rom til en familie på seks. Å spise ute med en familie på seks er også ganske dyrt. Og vi er litt sånn som hater svett ost i matpakke når vi kjører.

Så løsningen ble campingvogn. Og nå må dere lese resten av innlegget med denne setningen i bakhodet: “gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør” for vi ble jo hekta på campinglivet og alt som følger med så i fjor byttet vi inn den gamle vogna vi kjøpte først med ei splitter ny, og da går jo sparepoenget rett i do (forbrenningsdo) men man kan gjøre campinglivet ganske sparsomt om man ønsker.

Først må dere kjøpe vogn (eller bobil, men det skal vi ALDRI ha så det snakker jeg ikke om)

Bruk litt tid på å velge vogn. (ikke gjør som oss, bestem dere og kjøp på en time) Tenk på hvilken planløsning som passer dere. Vi liker at vi kommer inn i stue/kjøkken og at sovedel er langt bak. Da kan vi legge de minste og alikevel kunne sitte med litt lyd og lys fremst. Ha nok plass til at man ikke sitter oppå hverandre hele tiden. Og vurder om dere gidder å re opp sofadelen hver kveld eller om dere heller kjøper litt større for å slippe dette. Skal dere bare bruke den på sommeren, eller trenger dere en til vinter også. Det baller fort på seg med spikertelt og vintercamp så det er greit å ha tenkt gjennom det.

Når dere vet hva dere vil ha så er det en jungel av merker og brukte vogner å velge i. Man trenger ikke kjøpe en splitter ny. Vår første var fra 2005 og vi trivdes alldeles utmerket. Det er faktisk mange ting vi fortsatt savner med den gamle i vår nye. Jeg vil anbefale å kjøpe hos forhandler, de stiller med garanti, de har gått igjennom vogna så du vet at den er trygg å kjøre med og de kan hjelpe deg når du har spørsmål. Som man jo har.

Og en siste ting, sjekk at bilen har lov til å dra vogna da. Og at minst en av dere har lov å kjøre med vogn bak bilen…..

Når dere så er på veien kommer alle fordelene..

1: Mat

Dere har med dere et velfylt og ikke minst kaldt kjøleskap. Man trenger ikke kjøpe brus på bensinstasjoner. Man kan svinge inn på en rasteplass og lage både lunch, middag og kvelds. Blir ungene sultne etter veien trenger man ikke høre på gnåling i mil etter mil før man finner en overpriset veikro. Man svinger inn på en utkjørsel, jogger bak i vogna, smører tre baguetter og et polarbrød med frisk ost og god og kald agurk og kjører videre til lykkelig gomling i baksetet. Det er faktisk ganske mange tusenlapper å spare i løpet av en ferie om man gjør det sånn.

Frokost og fargelegging av Pokemon. Vanskelig å gjøre på en veikro..
2: Overnatting

Det er klart at det fortsatt koster noe om man skal stå med vogn på en campingplass, men det er ganske mye rimeligere enn å leie hytte eller hotellrom for 6 personer, og jeg tror at selv om man bare er fire så er det fortsatt rimeligere. Vi skal til Danmark i sommer og da skal vi bo i vogna mens vi har leid en bitteliten hytte med to sengeplasser til mormor og morfar som de skal sove i. Hytta ble dyrere. Nesten 1000 kroner dyrere.

Men der det virkelig har sin fordel er jo underveis. For det første kan man kjøre lengre på kvelden. Man slipper å forholde seg til åpningstider og reservasjoner. Ingenting er mer stressende enn å måtte stoppe klokka fem fordi man hadde forhåndsbestillt ei hytte. Med vogna kjører vi til 22-23, finner en rasteplass, kjører ned labbene, spiser kvelds og legger oss. Vil vi sove litt lenge morgenen etter er det ingen som skal ha oss bort klokka 11, vil vi starte grytidlig gjør vi det og vi betalte ikke et øre for å stå der.

På en rasteplass et sted i Nordland.. Klokka er 23:22 og labbene er satt ned. Kveldsmat på g..
3: Det du har med deg.

Vi har ferie etter ferie gått på smeller der vi har endt opp med å kjøpe badedyr, bøtter, badmingtonsett, campingstoler, lekebiler etc fordi vi ikke hadde plass til å ha det med oss. Disse lekene har etter hånden blitt donert til huset vi bodde i, oldemors garasje og bagasjerommet til mormor og morfar. Og siden ikke sett. Eller funnet etter tre år når vi atter en gang hadde kjøp ny badedelfin.

I gassboksen ligger nå bøtter og spader, badmingtonsett og badedelfin. Campingstoler er plassert under dobbeltsenga og vi har med spill, kubb og bøker. Ikke at vi ikke skal innom den store lekebutikken i sverige, men vi skal i allefall ikke kjøpe de samme tingene for fjerde år på rad.

En stykk badeleke vi ikke skal kjøpe enda en gang..
4: Sykler

Vi skal til Danmark i år. Bak på vogna henger tre sykler, foran henger to og vi har en på taket på bilen. Vi har altså med sykler til alle mann. Før vi fikk vogn fikk vi med oss Ymes og til nød Isas. Så når vi kommer på campingen i Danmark skal vi sykle til stranda, til landsbyen rett ved og rundt i nærområdet. Ikke bare blir det en familieopplevelse å sykle sånn sammen, men vi sparer diesel og parkering. Og ikke minst slitne barneben som før har trasket i evigheter for å komme til den stranda.

Ymes sykkel skal få prøvd seg både i Norge, Sverige og Danmark i løpet av ferien…
Når dere nå er overbevist om at campingvogn er glupt og du nå sitter på Finn for å lete etter vogn, og kanskje ny bil slik at du kan dra vogna både sikkert, behagelig og ikke minst lovlig, så går jo tankene automatisk til lån. Da er det jo kjekt at det finnes nettsider som Consida som sammenligner lån og kommer med det beste tilbudet. Så kan jo du konsentrere deg om inventaret på din nye vogn.. Eller om du ikke tenker å kjøpe vogn. Men har en haug med smålån som du tenker ville vært lurt å samle. Consida hjelper deg til å finne det beste tilbudet her også.

Stemning fra en sen nattetime før fricampstopp..

 

7 Kommentarer on Camping, et rimeligere alternativ?

  1. Jeg er oppvokst i campingvogn, og elsker campinglivet. Jeg er helt sikker på at ungene deres får en kanon ferie, og dere voksne med! God tur til Danmark!
    Avdelingholt/ Anja Vil gjerne at du leser denne blogposten Trenger triks!My Profile

  2. campinglivet er snedige greier. hadde vogn på ferie for fem år siden og det var veldig behagelig å slippe å pakke alt ut å inn. bare det å gå inn i vogna og ordne mat var luksus. hadde bare vogn et år , men vurderes på nytt etter hvert. bilen fylles opp med to unga og hund og ikke minst diverse anna som skal med. god ferie

  3. campinglivet er snedige greier. hadde vogn på ferie for fem år siden og det var veldig behagelig å slippe å pakke alt ut å inn. bare det å gå inn i vogna og ordne mat var luksus. hadde bare vogn et år , men vurderes på nytt etter hvert. bilen fylles opp med to unga og hund og ikke minst diverse anna som skal med. god ferie

Stengt for kommentarer.