Sommerdager tar på. I allefall når du er to år og skal få mest mulig ut av dem. 

Man må stå opp tidlig. Jeg mener, mormor er her og det må utnyttes. Kvart på seks vil kanskje mange si er å overdrive, men det er utrolig mange lekeminutter man får sammen med mormor helt alene ved å gjøre det på det viset. 

Videre må man utforske alle nye hus man kommer til, man må prøve alle snurrestoler i alle stuer, man må prøve alle dører i alle hus i nærheten, det kan jo være trivelige folk som bor der. Å komme seg inn til i allefall en nabo før mamma rekker å hente deg er et minimum..

Man må grave i grus og småstein, snike seg rundt som en katt og prøve å få kastet en aldri så liten stein på pappas nye bil. 

Man skal bade, kle av og på seg sko og sandaler, ut og inn av biler, henge på storesøsken med akk så mye større ben. 

Man skal være med på vannkrig og sisten og få tak i den ballen som storebror sparker alt for langt.

Man skal prøve en gressplen med bare tottelotter og sjekke ut hvordan det er å ligge på et teppe i bare bleia mens man blir sånn ca stekt av sola som skinner sterkere enn man noen gang har opplevd før. 

Man skal sloss med mamma minst fire ganger om dagen for å slippe unna solkrem, løpe over spisse småstein på bare ben for å slippe unna. Man skal finne flasken sin hvor man nå enn la den. For å oppdage at den var tom og må fylles. 

Man skal klatre i trapper, hagegjerder og gelendrer på verandaer. Man skal velte et stativ med klær og man skal rive ned et par kopper fra noen butikkhyller. 

Man skal spise sjokolade og jordbær og pølse, men slett ikke kjedelig brød. Og helst skulle man fått tømt godteskåla til alle tre storesøsknene. 

Man har rett og slett veldig mye man skal ha gjort. Og litt for få timer til å gjøre det. Og når man fortsatt har veldig mye igjen, så tar man bare en bitteliten pust i bakken. Med en telefon, og youtube… og så ble man bare bittelitte grann sigen…. 

8 Kommentarer on Når dagen er lang og kroppen litt liten…

 1. hehe. kjenne meg då veldig igjen. lille frøken Emma på ett år har vært høgt å lavt og utforske alt. trur ho skal gjer alt det samme som storesøstera på 4 😀

 2. hehe. kjenner meg veldig igjen i det du skriver. her har frøkna på 1 år vært høgt og lavt. utforske alt og trur ho skal gjøre det samme som søstra på 4. teltliv i sverige i noen dager og det var ikke snakk om at ho hadde tid å slappe av før ho var helt kaputt.

 3. Nei, det er jammen ikke barebare å være liten gitt!
  Kjenner de to (tre) minste igjen i myyye av det du skriver, Laila.

  Det er full fart og hurramegrundt hele dagen! Det er å løpe (prøve å løpe) etter tre storesøsken er heller ikke bare enkelt. Merker guttene sovner fortere enn noensinne når kvelden kommer nå, de er er jo helt utslitte! Kaputt.
  Fortsatt god sommer ☀️
  ses etterpå – i folkehavet, håper jeg!
  Klem!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten PR kåte meg … Jeg tok utfordringen gitt av NRK !My Profile

 4. Jeg ELSKER bloggen din, har lest siden før Dis kom til 😊. Det er så befriende å lese en hverdagsblogg uten så mye dill og annonser. Mer, men jeg kjenner nesten alt jeg kjenner deg og din fine familie 😍😍. Varm klem fra ei jordmor med ønske om en strålende sommer.

Stengt for kommentarer.