Da jeg var lita var det enkelte ting som gjorde at jeg bare kjente med hvert fiber i kroppen at det var sommer. 

Det var når onkel Sune sto ved grillen og grillet fleskeben. Det var når vi svingte inn på grusveien mot mormors hus og lukta fra sagbruket sivet inn i bilen. Det var når vi kjørte over grensen til sverige og kjøpte sjokoladesigaretter på kiosken i Charlottenberg. 

Tydeligvis har ungene samme følelsen, dog andre minner.. 

I Charlottenberg, altså i Sverige finnes det en lekebutikk. Ekstratoys. Den er mindre enn Ekstraleker i Bodø, men i Isas hode er den den største lekebutikken i hele verden. Stjernene funklet i øynene da vi stoppet utenfor i dag. “No e dæ ferie!!” Fortsatt stjerner da hun kom ut, et Lego Elves slott rikere. 

Neste stopp er godtebutikken. Den tror jeg faktisk er nordeuropas største eller noe sånt. Yme bråstoppet ved første hylle. Etter en stor diskusjon der han nektet å tro at det fantes noe mer fristende lengre inn ble han tilslutt med. “Åhhhh, nææææ, se, æ lika sånne, sånne e jo rågo, sånne må æ ha!!!” vitnet om at det var enkelte ting lengre inn som falt i smak.. Isa utbrøt igjen “NO e dæ virkelig ferie!!” 


Men det som virkelig har fått skuldrene til å senke seg i dag er det Yme har ventet på siden han stakk stortåa innenfor dørstokken hos oldemor. 

Han satt klar ved bordet og ventet første morgen og skuffelsen var stor da mormor sa at han nok måtte vente til vi hadde vært på butikk i sverige. Lykken bor på mange måter i kjøttdisken i sverige. På MaxiMat på storsenteret i Charlottenberg. 

Nallekorv! Eller bamsepølse som vi kaller det. Servert på polarbrød. DA er det sommer!

Bamsepølse. Smaker servelat og skinke.. mest servelat. God. Barnevennlig. Sommer. Så sommer at mammaen ikke rakk å ta bilde før toppen var borte..

3 Kommentarer on Følelsen av sommer.

  1. He he! Jeg ler litt. Hadde nettopp en diskusjon her hjemme imorges, om polarbrød er brød eller ikke og Joda, mamma konkluderer med at polarbrød ER brød. Selv med syltetøy på – det er jo sommer ⭐️

    Masse god sommer, Laila! Ses på søndag! Gleder oss, her er det full oppladning!
    Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Dyrt VS billig badeland !!!My Profile

  2. Altså, jeg kan skjønne både deg og dem. Det er noe med unger og gjentagelser. Alle burde bare senke skuldrene og la humla suse mer. Med godis. Og bamsepølse.

    Linn: Polarbrød er brød. Alltid.
    Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Elsker stor bilMy Profile

Stengt for kommentarer.