Hei.

Alle i Norge som er fra et sted, og det er jo de fleste av oss, har et forhold til festivaler, stevner, dager, uker eller helger. Det trenger ikke være store greiene, men den ene dagen i løpet av sommeren der man kjøper rømmegrøt, treffer alle de andre som også er hjemme for å være der akkurat den dagen/helga og hører på hva det nå er som står på scena og synger på kvelden. De fleste bryr seg midt i ryggen om hvem som står på den scena, poenget er å være der, akkurat der, akkurat den dagen.

Da jeg var ung var sommeren varm, uendelig lang og fylt opp av 17-fots båter med eiere i dongerijakker som tok meg til både Rødøystevnet, Onøydagan, Trænfæstivaln og plattingdans på Kvarøya. Det var telt, det var iskald vind og det var latter. Og det var sommer. Sommer på ordentlig.

Nå flyttet vi jo til Gildeskål og det aner meg at de følelsene som jeg fortsatt kjenner kile i lilletåa når jeg ser en gul Rana 17 (det er altså en båt) samtidig som sola skinner inn vinduet klokka 23:45 flyter gjennom kroppen på en del Gildeskålværinger når de hører ordet Midtsommertreff.

St.hanshelga, altså 23-24 juni skal det være Midtsommertreff på Inndyr. Og det hele to dager til ende. Og i år er det et spekket program!

Fredag er det St.Hans-feiring i havna med både rømmegrøt og grilling. Så kan man fortsette kvelden med Quiz før man sender de minste hjem og festen begynner. På fredag er det Sigrid Brennhaug med Hemnes kraftlag som spiller.

For de som ikke vet hvem Sigrid Brennhaug er så er dette en liten beskrivelse:

Sigrid Brennhaug, bosatt på Hemnesberget har lenge vært på den norske musikkscenen. Hun har samarbeidet med en rekke artister, blant annet som vokalist i souljazzbandet The Real Thing og i 2007 var Sigrid aktuell i forestillingen «Ladies Night» på Edderkoppen teater sammen med Trine Rein, Thorild Sivertsen, Marianne Hansen og Jørn Hoel.
Sigrid har samarbeidet med den legendariske svenske artisten Marie Bergmann ved flere anledninger, sist på Kongsbergjazz i 2016.
Til Midtsommertreffet i Inndyr tar hun med seg et stjernelag av musikere fra Helgeland og hennes egne partylåt-favoritter fra de fire siste årtier.

Men man kan jo ikke ta den helt ut på fredag for det kommer jo en lørdag også.

Lørdag åpner moroa klokka tolv. Da er det marked og aktiviteter for barn og voksne i havna. Det er boder og det er uante muligheter for et aldri så lite scoop. Og mat. Møsbrømlefser og rømmegrøt (om du gikk glipp av den kvelden før), vårruller og kaker. Og grillmat.

Elias kommer og det er både hesteridning og verdensmesterskap i Mortfiske. Hoppeslott og sumobryting. Og luftgeværskyting. Salten Brann skal være der, kanskje en brannbil?

Noe for de fleste altså.

Klokka fem stenger området og det gjøres klart for fest.

Halv ni braker det løs igjen og på utescenen finner du Odd Rene Andersen m/band. Odd Rene er landets ubestridte Soulkonge og her er en liten smakebit..

 

Forflytter du deg inn i teltet har lokale helter fått plass på scenen. The Ragged Company består av gildeskålværingene John Kristian Karlsen på trommer, Arne Kristoffersen på bass og Arild Sandberg på vokal og gitar. Sistnevnte er jo godt kjent i de musikalske kretser da han har vært fast gitarist for Trine Rein, Tor Endresen og Daryl McDade (US) i tillegg til å ha jobbet med bl.a. Carola, Erik og Chris, Tom Hugo, Glenn Lyse, Radio Jam, Reidar Larsen, Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Kjartan Salvesen, Marianne Antonsen, Style og Elg fra Dance With A Stranger. Han er kjent for å levere fra hjertet med stor innlevelse, både gjennom sin allsidige stemme og sin eminente traktering av gitaren.

Nevnte jeg at de var lokale helter? Sånne som får folk til å juble bare de viser seg.. Det blir stemning! Jeg lover. Og så er de flinke i tillegg. Så det burde vært mulig å dra på fest bare for å høre på musikk også.

Sola skinner selvfølgelig alltid fra skyfri himmel på Midtsommertreffet. Alltid. Hver gang. Og midnattsolen kaster sine lange stråler over festglade mennesker til langt over midnatt. Midnattsola er faktisk ekstra lenge oppe akkurat under Midtsommertreffet. Alltid. Hver gang.

Men selv den lengste natt har en ende og når opptil flere har danset av seg skoene og atter en gang må gå hjem i sokkene så er klokka tre og det slutt og et år til neste gang.

Det er så klart billettsalg til dette eminente arrangement allerede. Da kan du følge denne linken her.

Du bør også besøke, like og dele Facebooksiden til Midsommertreffet, da er du nemlig med i trekningen av gratis biletter. Les mer på sidene.

Så da er det bare å si vi sees! For man må være der. Akkurat der, akkurat da. For ellers så blir det ikke sommer. Sånn på ordentlig.

2 Kommentarer on Midtsommertreffet 2017

Stengt for kommentarer.