Hei.

Dis har fått seg ny favorittfilm. Hakkebakkeskogen. Dette har ført til at hun nå faktisk kan si en setning på hele fire ord.

“Æ må se Skogen!” “Æ MÅ SE SKOGEN” gjerne sånn klokka halv fem på morgenen. “Dis fon (telefonen)! Æ må se skogen!” Og den skogen er skikkelig skummel enkelte steder.. selv om man har sett den ørten ganger..


​Det er en fasinasjon som kun slås av Ymes pokemoninteresse for tiden. Og jeg er jo egentlig litt glad for at Torbjørn Egners figurer lever videre, om en noe digitalisert. Men så var det den klatremus da. For det er tydelig at det er han som er helten.

Dis liker å klatre. På stoler, i vinduer, i blomsterbed. Og hun har ganske stor kroppsbeherskelse må jeg si. Så jeg er sjeldent så veldig nervøs. Hun forserer muren i hagen både opp og ned kjappere enn meg

​ Men i går må jeg si at etterligningen av klatremus ble litt for mye av det gode. Jeg var oppe på loftet med noen klær. Isa lå feberhet og slapp på sofaen, Dis sullet rundt med noe lekegreier. Jeg lukket grinda etter alle kunstens regler da jeg gikk opp. Man tenker jo tross alt sikkerhet med små barn i hus.

“Mamma!!! Vi har et problem!” Isa ropte. Høyt til henne å være.

Hva slags problem?

“Ho Dis sett fast i rækkværke”

Jeg så for meg at hun hadde klatret på grinda og fått noen føtter fast mellom sprinklene.

“Du må kom! No!”

Var da voldsomt.. Men så begynte Dis å rope også.

“MAAAAAAAMMAAAAAAA!!!!!! LÆLP!! LÆLP!!”

Så jeg småjogget bort til trappa. Og så gikk jeg veldig sakte nedover mens jeg snakket med veldig rolig stemme. Jeg kommer Dis, bare hold deg fast, mamma kommer, ikke slipp, bare stå heeeeeelt i ro…


For å si det sånn så er stolen nå fjernet, men det hjelper jo ikke det spøtt all den tid ungen bare henter en stol og drar bort dit. Så konklusjonen er at nå får grinda heller stå åpen. For ungen går trapper både opp og ned. Med to hender på rekkverket. Og det må jo være bedre at hun ramler ned trappa om ulykken først skal være ute…

Nå skal det sies at min feberhete datter som lå i sofaen gjorde sin bloggende mor stolt og rørt da hun sa: “Stå i ro sånn dær mamma så ska æ ta et bilde av dåkker som du har tel bloggen”. Men feber til tross, det hadde vært bittelitt bedre om hun hadde karret seg bort til trappa og prøvd å reddet livet til lillesøsteren.

 

 

7 Kommentarer on Klatremus og de andre dyrene..

 1. Hahahaha, barn av bloggere altså! Vilde stjeler ofte kamera og sier “der har du til bloggen” såe….. men poeng for å si i fra, neste gang kanskje hun stopper henne før hun kommer så langt? Men ja, åpne grinda, det er nok vesentlig tryggere!!!
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Kaos i barneukaMy Profile

 2. Ha ha ha! Må le av Anjas kommentar 😂 Barn av bloggere, ja! Kjenner meg igjen der 🙈

  Shit bandit! Jeg hadde vært såååå stresset! Klatremus altså! Her er “akkebakkeskogen” veldig populær og veldig skummel med reven” – til tross for at den er sett ørten ganger …

  PS, porten hos oss står åpen nå og – er redd en av mine klatremuser vil finne på noe sånt og …
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Sebastian (3 år) tror mamma skal flytte …My Profile

 3. Haha, er de ikke herlige som får opp blodtrykket på mødrene titt og ofte:D
  Har en på 22mnd som er akkurat likedan.

Stengt for kommentarer.