Hei.

Jeg har vært to dager i Tromsø. Vandret nedover memory lane og spist burger på Blårock. Merkelig hvordan steder, lukter og lyder kan sette en 20 år bak i tid. Det var riktig koselig.

Når man er på storbyferie må man jo ha med en bygave hjem. Og suprise, suprise, jeg kjøpte et spill til Yme. Det het Fun Farm. Det inneholder 6 skumgummidyr som står i en sirkel. Så er det en svart terning med seks farger og en hvit terning med seks farger.

Så legger man kort i midten av sirkelen. Det er bilde av et dyr og av hver av terningene med en farge. Så kastes terningene. Og dersom fargen på den ene stemmer overens med en av terningene på kortet så er det om å gjøre å ta tilhørende skumgummidyr så fort som mulig. Den som tar dyret får kortet. Og den som har flest kort til slutt vinner.

Rasende morsomt når du er ti år, kjapp på handa og karrer til deg kort etter kort. Rasende morsomt når du er fem år. Helt til storesøster på ti har karret til seg kort etter kort i en evighet.

Så hva gjør man når storesøster har et konkuranseinstinkt som langt overgår evnen til empati. Jeg får skylde litt på meg selv. Fra Eir var liten har vi her i huset forsøkt å spille alle spill slik de skal spilles. Holder oss til regler og lemper generelt lite. Jeg har forsøkt å si at dersom man på forhånd blir enige om å utelate en regel så er det ok. Men ikke endre midt i.

Yme var særs kreativ i regelendrinene ettersom storesøstra tok kort etter kort. Først skulle det være forbudt å ta to dyr. Så skulle det i allefall ikke være nødvendig å legge tilbake kort hvis man tok feil dyr. Så kunne den som ikke rakk å ta dyret heller ta kortet slik at den som tok dyret ikke fikk noe kort. Og sist men ikke minst så kunne de som var mer enn fem år gjøre alt veldig, veldig sakte mens de som var fem kunne gjøre alt fort. For å si det mildt var ikke søstrene enige i disse regelendringene.

Det løste seg. Sånn ca. Eir ble copilot på Ymes lag og vrælte LAM! HEST! KU! alt etter hva terningen viste. Isa som har litt mer empati enn konkuranseinnstinkt lot lillebroren rekke å vifte seg ferdig med hendene før hun tok sånn ca bare annethvert dyr rett før ham. Det ble uavgjort opptil flere ganger.

Alt i alt. Morsomt spill. Anbefales!

4 Kommentarer on Fun Farm.

Stengt for kommentarer.