Hei.

Jeg sto på kjøkkenet og rørte i noe som ikke burde svi seg. Hvorfor jeg sto der kan man lure på for stort sett er det Eir som lager middag her i huset. I går kom jeg hjem til stekt sei,  råkost, fløtesaus, poteter og stekt løk. Man innser virkelig verdien av å gå igjennom fødsler når ungen bikker ti altså.

Men tilbake til det jeg skulle fortelle. Jeg sto som sagt og rørte. Og om jeg ikke husker feil hadde jeg også noe på panna så oppmerksomheten var fullt og helt på ovnen.

“Mamma! Koffør står dæ gris under hær?”

Yme kom gående. I handa hadde han et kort med bilde av tre griser. Og et stort tretall. Det tilhører en kortstokk vi kjøpte da vi både hadde tid til å følge opp alle unger vi hadde (fordi vi bare hadde en) og også var veldig pedagogiske og skulle lære en ettåring å telle.

Hva mener du? Det står vel gris fordi det er bilde av griser da.

“Jammen mamma! Koffør står dæ gris UNDER dær?”

Det var vel dårlig plass å skrive på toppen da. Jeg var fortsatt mer opptatt av maten.

“MAMMAAAAAAA!!!! Se da! Køffør står dæ gris UNDER??? Dæ betyr jo ingenting. Gris UNDER??

Jeg slo av plata. Så på kortet. Så på Yme.

Yme, har du lært deg å lese?

“Jepp!!”

Jepp, det har han vist. Det sto rett nok ikke gris under, men grisunger. Og atter en gang har en unge gått under radaren. I går leste vi “den røde boka om hain Roald!” Yme syntes det var litt rart å kalle boka Roald, all den tid den innholder eventyr på rim. (boka heter Vemmelege vers og er skrevet av Roald Dahl) og i kveld lurte han på hvorfor de hadde puttet en g i gjorde for den var bare i veien. Og hva gjør en h i hva? 

 

Og jeg bare må skrive dette skryteinnlegget. For jeg mener. Min lille blå bylt.. leser.

3 Kommentarer on Under radaren..

  1. Fy søren for noen smarte unger dere har <3 Også DIGGER jeg dialekten <3

    Nyt helgen med en lesende liten mann <3

    Her har snart 4 åringen begynt å telle riktig. Og er meget stolt av seg selv <3
    Fru Jacobsen (@frujacobsenno) Vil gjerne at du leser denne blogposten RomkakeMy Profile

Stengt for kommentarer.