Hei.

I går forlot jula Casa Didriksen. Og det føltes helt greit. Jeg hadde satt meg et mål og det var at i år skulle jeg ikke finne gjenglemte nisser på den øverste hylla og pynteting på en krok langt uti mars. Det får holde at eska med juleduker aldri kom seg opp på loftet i fjor og at kakeboksene på boden ble tømt og fylt igjen på samme dag i desember.

Svært fornøyd var jeg derfor i går kveld da nesten rubbel og bit fant sin vei opp på kvisten etter en storartet innsats av Eir og Henning i loftstigen.

Det var jo litt å rydde bort. Det på bordet er sånn småpynt. Så er det de store nissene som var nede i gangen og i trappen og litt rundt omkring. Og så er det alt som hang på veggene. Og sengetøyet. Og alle dukene.

I allefall. Nå står det ei eske her med utejulelyslenker og eska med duker og sånn som venter på at vaskemaskinen skal gjøre jobben sin.

Så jeg må innrømme at det var med vemod at jeg kom inn på rommet til Isa. Hun gikk jo i går skytteltrafikk opp og ned trappa for å tømme rommet sitt for engler og julekuler. Så jeg gikk jo ut fra at det var tomt. Isa bruker å gjøre ting ordentlig.

Men der på sminkebordet. Sammen med alle gravstenenglene (jeg kaller dem det, det er vel pynteengler men de ser jo ut som sånne som kan sitte på kanten av en gravsten) lå det da vitterlig opp til flere julengler med gullglitter på vingene.

Og på hylla over sto det to grantrær. Men hvit julesnø. Og en snøkule. Med en nisse bak en sopp.

Isa??? Hva gjør disse englene her? Det er jo juleting. Vi ryddet jo bort jula i går! Alle eskene. De er jo på loftet!

“Mamma!!! Ængla e jo i verden heile året! Å akkurat disse passa heilt pærfækt hær sammen med alvan og di andre ænglan mine! Å grantre. Grantre dør ikke sjøl om dæ ikke e jul. Æ så masse grantre i sommer!”

Jeg klarte såvidt å raske med meg en harpespillende glassengel og et reinsdyr i plast før hun feide meg ut av rommet. Og snøkula med nissen og soppen. Jeg vil tro hun egentlig hadde tenkt å alliere seg med en same i og med at vi nærmer oss samefolkets dag for å beholde reinsdyret, men hun var for opptatt av å holde keramikkenglene samlet.

Så da blir det sånn da. Årets rest er to keramikkengler med gullvinger, en sølvengel med ledlys inni (man kan da ikke sette bort noe som utmerket fungerer som nattlys før det blir lyst på natta) og kakeboksene. Jeg må tross alt trøstespise noe. Og smultringer fungerer veldig bra.

12 Kommentarer on Å rydde bort jula…

 1. *hehe* Mine er større enn dine og guttungen her har ikke et fnugg av julepynt på rommet sitt. Jentungen har noe og jeg blander meg ikke borti når eller om hun rydder det bort. Det er hennes rom og jeg er aldri der inne annet enn for å si god natt. Vil hun ha julepynt i mai så værsågod. :o)
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten NysnøMy Profile

 2. Kjent problem det der, at en nisse plutselig dukker opp, uten at det nødvendigvis er desember. Vi hadde en boende i hele 2016, men nå tror jeg at det er tomt her. – som sagt jeg tror..
  Og jeg har noen sommerbilder med grantrær i bakgrunnen, helt sant 🙂

  Ha gode dager !
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Søndagsstrikk: Oppskrift på tova votterMy Profile

  • Hmm, så grantrær er ikke kun eksisterende i julen altså.. Hvem kunne tro… Vi har hatt en pepperkakemann i filt som har stått på kjøkkenet i to år. Men nå er han trygt nedpakket sammen med kone og sønn..

 3. Jeg holder litt med Isa, jeg. Her er er det en engel og et nissepar som er helårsbosatt i stua, begge av en god grunn. 😉

 4. Kremt… her hadde jeg julestjernen fra 2015 hengende i taket i stuen … dog hadde lyspæren sluttet å virke en gang i April 16, tror jeg, men den henger fortsatt (med lys i) Trolig blir den hengende til julen igjen. Men det er det eneste jeg har av julepynt tror jeg. Ryddet bort julen rett etter nyttårsaften, heldigvis ikke så mye. Men enda står det i 2.et, klar til å bli båret opp på loftet. (Kanskje det også blir stående til jul? Praktisk da, med alt fremme liksom ..,)

  Kos deg smultringene – kunne ønske jeg hadde flere krumkaker igjen.. nå er det bare kjipe, pepperkaker igjen…
  klem!
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Barnekreftforeningen inviterer til Nationaltheatret!My Profile

  • Veldig praktisk når bare alt er fremme hele tiden. Egentlig skulle man bare pyntet oppå den gamle pynten slik at huset alltid var ferdigpyntet uansett helligdag..

Stengt for kommentarer.