Hei.

I morges, nærmere bestemt klokka 08:58 leverte jeg fra meg nødnettradio og lader. Følelsen av frihet var stor. 

Så dro jeg hjem og tok en kalkun på 6,3 kilo ut av fryseren. Den skal fortæres på nyttårsaften. Jeg har enda ikke funnet ut om NRK står meg bi og sender kalkun-minutt for minutt, men på et vis skal det vel gå uansett. 

Med mormor og morfar som forhåpentligvis kommer i morgen kveld hadde vi jo drøye 30 timer å slå ihjel. Så i kjent stil pakket vi som om vi skulle være borte en uke og så dro vi til campingvogna. Litt fordi det måtte måkes, mest fordi vi hadde lyst.

Isas bønn ble bønnhørt for å si det mildt. Hun håpet det var snø her. Å tråkke seg gjennom en meter snø for å komme frem til spaden var mer som en ekstatisk lykkerus for ungene. Ikke helt det samme for faren som skulle måke taket på spikertelt, vogn og platt. 

I og med at det kun var stråler igjen av dagslyset måtte jo alle sju akebrettene vi hadde med prøves med en gang. Til stor jubel hos Isa og Yme, mer vettskremte vræl hos Dis. En bakke med ca 85 graders helling er i følge Yme alldeles perfekt. Eir grov en snøhule. 

Så skulle vi inn. Der var det forsåvidt ganske varmt i spikerteltet. I vogna bikket det akkurat null. Men det er jo intet problem når man har gass. Det er et litt større problem når det står “gas failure” på styringspanelet. Ikke at ungene klaget. Yatzy, sofa, kos.. Fire grader, ingen hindring..


Henning måtte ut igjen og grave frem gassboksen, motivasjonen for å kjøpe ei sånn snømarkise som hindrer at den snør inne ble veldig mye større.. Helt, fullstendig og absolutt tomt for gass. 

Så mens Henning tok en aldri så liten tur til Fauske satt vi andre under pledd og koste oss med marsipanbrød og så på vår nye yndlingsserie Trolljegerne på Netflix. Fantastisk serie! 


Når Henning kom tilbake ble alt fryd og gammen. Det ble varmt, vi laget lapskaus (som fikk koke en veeeeeldig lang stund fordi vi måtte se noen episoder til med Trolljegerne) Så prøvesmakte vi på vårt første hjemmelagede fenalår. Det smakte fortreffelig. 


Når Dis tok kveld så vi andre litt fler episoder Trolljegerne. Jepp, vi er hekta. Men nå har de jo akkurat klart å ødelegge brua og de må jo ned til underverdenen for å redde broren til Claire. Og han slemme læreren, han har jo akkurat vekket det monsteret.

I allefall. Nå sover ungene. I morgen skal vi prøve snøsparkene de fikk til jul. Det er ro i sjel og sinn. Foruten Yme som ligger og sparker i søvne og sannsynligvis jager noen troll… 

Julecamping er absolutt å anbefale. Selv om man bare blir et lite døgn. Jeg har stor tro på at det blir en tradisjon. En fin en. Som ungene kommer til å tenke på som veldig fint. 

2 Kommentarer on Julecamping..

Stengt for kommentarer.