Hei.

 

I dag er det min tur å ha luken i Inspiranettverkets julekalender igjen. Og hva passer vel bedre sånn tre-fire dager før jul, der de fleste har skuldrene under ørene, vaskefiller i baklomma og bakemel i håret enn en bok om stress og hvordan du selv kan gjøre noen grep for å ikke falle helt i staver.

 

Jeg har jo tidligere fortalt om boka Ta vare på deg selv, handbok for flinke piker og driftige damer i et eget innlegg. Anbefaler deg å lese innlegget for å få et best mulig inntrykk av boka, men kortversjonen kommer her: Boka er altså en selvhjelpsbok, men utrolig lettlest, trivelig og humørfylt. Og man trenger ikke lese den fra perm til perm heller. (Selv om man gjør det når man først begynner å lese) Den er fylt med akkurat passe små tekster som kan fylle et femminutt med tekoppen.

Det er derfor jeg er kjempeglad for å kunne få lov til å gi bort et eksemplar av boken. Med Monica Liens handskrevne hilsen inni. Alt du trenger å gjøre er å skrive hva som får deg best til å stresse ned i kommentarfeltet under her.

Og skulle du ikke være så heldig at du vinner så anbefaler jeg deg faktisk sterkt å kjøpe boka selv. Monica skriver gjerne en hilsen i boka til deg. Da går du inn på denne linken her og så kommer bok med hilsen hjem til deg i posten for den nette sum av 270.-

 

Morgendagens Inspiraluke finner du hos bloggen Petrus og Petrine. Foruten julekalender har bloggen fantastisk fine og tankevekkende innlegg så den er vel verdt å følge. Følg henne gjerne også på facebook!

 

27 Kommentarer on Inspira julekalender luke 21. Handbok for flinke piker og driftige damer.

 1. Min beste måte å stresse ned på i disse førjulstider er å skrive ned alt som skal gjøres, både handling av gaver og bakst. Når jeg får tømt hodet ned på papiret så slipper julestresset og jeg senker skuldrene 🙂

  God jul !

 2. Ting som unngår at jeg stresser er at jeg skriver ned ting som må huskes på og gjøres.
  Liker også godt å ta fram strikketøyet eller bare høre på indianer fløytemusikk evt annen musikk 🙂

  God jul:-)

 3. Den boka ønsker jeg meg, jeg er generelt lite flink til å stresse ned. Om jeg fysisk ikke gjør så mye så lever tankene sitt eget liv i hodet mitt.
  Det som best kan roe meg ned er barokkmusikk, da kan jeg sitte helt stille og bare nyte musikken.

 4. Da skriver jeg lister over hva jeg skal huske på i almanakken min også kryper jeg under dyna og leser krimbøker.
  Denne her føler jeg det står “Louise” på, og derfor krysser jeg fingrene og tar lykketrusene på i tillegg😂
  Louise Vil gjerne at du leser denne blogposten Inspira julekalender 18/12: KlingelMy Profile

 5. Det som best får meg til å stresse ned, er uten tvil yoga og meditasjon!

 6. Den beste måten å stresse ned…da må jeg til mamma å pappa….sitte med en kopp gløgg (ellers om året er det kaffe i den koppen) og lukte,føle og høre havet…”heimhusan” er så nært havet at jeg strengt tatt ikke trenger å gå ut av huset for å oppnå dette…her hvor jeg bor nå bor jeg aaalt for langt unna havet…jeg må faktisk gå 5 minutter før jeg kan oppnå samme effekt….heldigvis bor mamma og pappa 20 minutter unna…så da kan man velge litt….jeg ender ofte opp med termokopp og varme klær i fjæra her 🙂

 7. Det viktigste jeg gjør for å unngå stress er å skrive lister og fordele oppgaver utover slik at jeg slipper å gjøre alt på lista til enhver tid. En ting om gangen og belønne meg selv med en kopp te eller kaffe når jeg er ferdig med en oppgave og før jeg går igang med en ny.

 8. Et varmt bad får meg i vater igjen når jeg har stresset. Gjerne med litt badesalt med lavendel.
  Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten Fjerde delMy Profile

 9. En stor kopp te og en god bok i sofaen under et pledd, eller en tur i badekaret hjelper utrolig for å stresse ned 😄

 10. Jeg har i en alder på 50 + (det er tydeligvis aldri for sent å begynne med noe nytt) fått opp øynene for strikkingens gleder. Det hjelper absolutt ikke på støvlaget i heimen å strikke med ullgarn, men en fridag fra jobb med strikketøyet i fanget og et kjekt program på TV (takk og lov for opptaksmuligheter for en som jobber turnus) er balsam for sjelen.

 11. Å gå tur med noen jeg er glad i, snakke meg tom og bli “klemt sammen” så alle delene kommer i kontakt med hverandre igjen. Da kan jeg møte verden.
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten 21.des BokMy Profile

 12. Strikkepinner, te og britisk kostymedrama – da roer pulsen seg (med mindre det er Mr Darcy i Colin Firths skikkelse da – da må man jo følge litt nøye med! ;).)

 13. Delta på noen koselige julekalendre får meg til å stresse ned, med en kopp julegløgg i nærheten.

 14. En god kopp kaffe og en sniktur nedi kakeboksen for å finne meg en kakemann 🙂

 15. Mitt beste tips for å stresse ned er å reise på hytta. Dessverre ikkje alltid like gjennomførbart, men då hjelper det å skriva lister for å få oversikt, og å bestemma seg for å ta ein time og to (eller fem..) på sofaen med ein serie eller ei bok med god samvittighet! 🙂

 16. Jeg stresser mest ned når jeg setter meg foran symaskinene mine. Da lar jeg tankene fly, mens jeg koser meg meg sying ☺
  Nå krysser jeg fingre for vinnerlykke ☺🍀
  God jul!🎅🎄

 17. For å stresse ned kan eg foreksempel sette meg 15minutt i et ryddig rom å bare slappe av/snakke med mannen, etter at ungane er lagt- før eg tar fatt på kveldens oppgaver.. då har eg samla nye krefter.. 👌

 18. Jeg stresser ned med baking, lesing og gåturer. Men har altfor lett for å stresse, ofte helt uten grunn. Uvaner som er vonde å vende.

 19. Stresser ned når jeg kan synke ned i godstolen med en kopp te og godt lesestoff. Det er ryddig rundt meg, postkassen er tom, barna og mannen er ute…den roen. Helst skal dette skje hjemme i Nord-Norge, med utsikt som er balsam for sjelen. Slike fem-minutt er gull verdt!

Stengt for kommentarer.