Hei. 

Allerede tidlig i november ble prøverommet på Hennes og Mauritz invadert av en fireåring på nissedraktjakt. Sammen med seg hadde han en søster som gikk helhjertet inn for oppgaven.. Etter at flere drakter var veiet og funnet for lette fant de endelig den perfekte. Myk og fin, passe varm, belte.. Alt stemte. 

Den har ligget fremme i stua siden da. I påvente av den store dagen. Nissefesten i barnehagen. Den har vært prøvd flere ganger. Den har vært tygget på av en litt ivrig lillesøster. Den har vært så klar som en nissedrakt kan være. 

Fredag morgen var jeg fornøyd da jeg hadde fire unger i bilen, bilen startet, både Eir og Isa hadde med seg gymtøy, jeg hadde husket både påfyll av bukser til Yme og nye regnklær for de som kom våte hjem på torsdag. I Dis sin sekk var det både nye votter og ei tjukkere lue. Ikke var vi så veldig sent ute heller. 

Eir og Isa ble sluppet av på skola. Da vi kom til barnehagen tok Yme sekken og sprang rundt hjørnet og inn på avdelingen sin som han pleier. Jeg fulgte Dis inn på Tott.

Hallo!! En smilende barnehageansatt i nisselue tok imot oss. Jojo, vi skriver tross alt tredje desember tenkte jeg, vil de gå i lue i en måned så gjerne for meg. 

Ved bordet satt et søskenpar. Hun i rød kjole, han i rød bukse og genser. Og luer. Nisseluer.. Jaja tenkte jeg, om den ene ville ha på seg nisseklær i morges så ville vel den andre det også.. 

Sakte begynte hjernen min å fungere litt kjappere. Jeg så meg rundt. Det krydde av unger i rødt. I døra, ved bordene, under stolene. Overalt var det nisser. 

Er det nissefest i dag????? Ansiktet mitt måtte være et syn for hverken den ene eller den andre nisseluekledte ansatte klarte å holde latteren tilbake. 

Jeg ruslet mismodig inn på Ymes avdeling. Nisser. I garderoben sto det en som ikke lo! En som slo ut med armene og sendte meg et blikk som kunne skremme fanden på flat mark.. 

Yme.. mamma har vist gle..

“Æ veit!!!!!”

Jeg skal kjøre hjem å hen…

“Æ veit!!!!!!!!!”

Det var jo ikke meningen å glemm…

“Æ VEIT!!!!!!!!!!!!”

Til tross for ord som kunne tyde på at han forsto var ryggen som snuddes mot meg ikke akkurat forsonende.. lengre bak i garderoben hadde en mor motsatt problem. Hun prøvde å tre på en unge som ikke ville ha nissedrakt akkurat det.. Jeg vurderte et kort sekund et bytte av unger, men gikk ut i bilen, vred om nøkkelen og kjørte hjem. 

Et kvarter senere var jeg på plass i barnehagen. Nissekjole ble avlevert på Tott og Yme ble behørig oppkledt. Noe mildere i sin fremtoning kunne han fortelle at det faktisk skulle være nissefest i barnehagen i dag! Æ veit! svarte jeg.

På jobb var jo alle ferdig med morgenkaffen. Turnuslegen kvitret godmorgen og jeg gryntet tilbake. Det er lett å kvitre når man sitter der ung og ugift og kun en hund å ta vare på. Men en dag, sa jeg, en dag kommer du for sent på jobb på grunn av glemte nissefester du også! En dag! Merk mine ord. Turnuslegen lo.. Med meg vel å merke, ikke av meg. Vi har en veldig snill turnuslege på kontoret. Som forstår hvilken krise en glemt nissedrakt kan være.

Resten av helgen har ikke Dis tatt noen sjanser. Sånt skal ikke hende igjen så det er best å lade opp med litt ekstra. Sånn ca tre nisseluer f.eks.. 

2 Kommentarer on Nissefest…

  1. Been there, done that. Nå blir absolutt alt lagt inn i kalenderen slik at jeg kan huske det. Enkelte ting med ekstra påminnelse dagen før eller på morgenen.
    Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten Adventsutfordring del 2My Profile

Stengt for kommentarer.