Hei. 

Vi har en fireåring i huset. Og vet dere hva det aller aller morsomste ordet en fireåring kan si er? BÆSJ!!!! Man kan si bæsj ca trehundreogsyttitusenfirehundreog femtini ganger i løpet av en dag. Og man kan synge om bæsj. Og man kan rope om bæsj. Man kan hoppe frem fra hjørner og hyle bæsj. Og man synes at DET ER LIKE MORSOMT HVER ENESTE GANG!! 

En syvårig storesøster, litt mer veslevoksen enn de fleste. En syvårig storesøster som egentlig aldri har vært i dette fantastiske bæsjeuniverset fireåringen for tiden befinner seg i. En syvårig storesøster som ikke synes ordet bæsj er noe morsomt i det hele tatt. En syvårig storesøster som rett og slett er drit lei (du tok den?) hele bæsjen. 

Disse to satt tett sammen i baksetet i bilen på vei til skole og barnehage i morges. Fireåringen sang av full hals. Melodiøst sett var sangen slett ikke verst. Teksten derimot var noe ensidig: bæsjbæsjbæsjbæsjbæsjbæsjbæsjbæsjbæsjbæsj

“YME!!!!! Dæ e ingen andre hær som synes at dæ e nåkka arti at du søng om ein bæsj! Ingen!!!”

Det var da det hendte. For Yme sang jo enda høyere: BÆSJBÆSJBÆÆÆÆÆÆÆSJ!!!!

Og fra stolen på raden foran… en rungende latter.. en hikstende latter… en latter så hjertelig som jeg faktisk aldri har hørt den før.. en latter med påfølgende ord: bæææsj….

Jeg tror det tar sin tid før Dis blir tilgitt av Isa. Blikket hun sendte meg i speilet tydet også på at foreldrene ,som uten tanke for hvilke lidelser vi har påført henne når de har produsert småsøsken i vilden sky, også ligger dårlig an. Yme derimot har hatt en strålende ettermiddag med en lillesøster som har lært et nytt ord… 

3 Kommentarer on En medsammensvoren…

Stengt for kommentarer.