//Sponset//samarbeid med NETFLIX/

Hei.

Vi har jo siden 15 august vært hva jeg vil kalle forfulgt av sykdom her i huset. Jeg tror faktisk det ikke en eneste dag siden da, har vært 6 friske personer i Casa Didriksen.

Den siste måneden har jo vært ekstra ille. Og Dis stakkar har jo både hatt snørr, omgangsyke og nå et vannvittig hissig anfall av vannkopper.

Og med en syk ettåring er det litt begrenset med tid til fireåringen. Så lykken var det jeg vil kalle enorm da jeg med Dis på fanget her i for et par uker siden vinket hadet til Henning som dro på nattevakt og samtidig oppdaget en helt ny serie på Netflix. Serien er en orginal Netflixserie og heter Skylanders Academy.

salogo

Siden den kvelden har vi sett de tolv episodene, tja la oss bare si MANGE ganger. Personlig ble jeg sittende å se fire før jeg klarte å løsrive meg. Netflix lager bra serier, det er ikke annet å si.

img_2500

Jeg har jo forstått nå at det finnes et Skylander univers der ute. Og at de som er litt mer ivrig enn oss på spilling har kjent til dette lenge. Men jeg tror, nå må dere gjerne arrestere meg, at denne serien er ny. Splitter ny. Som i under en måned.

I første episode treffer vi Spyro. Som allerede i bleia slår luften ut av sine første slemminger. Og det er jo skikkelig moro. Jeg mener, han er i bleia! Spyr er en drage med litt for godt selvbilde. Som tar det som en selvfølge at han står på eksamen for å bli en Skylander. En Skylander er en som beskytter Skylanduniverset mot onde krefter. Etter en velfortjent lærepenge blir Spyro til slutt medlem av det nyeste Skylander-teamet sammen med vennene sine Eruptor og Stealth Elf.

screen-shot-2016-09-17-at-5-58-34-pm1-3

De onde kreftene ser man først og fremst gjennom Kaos. En liten kar med sminke som KISS. Han har en lojal trolltjener, eller hva man nå skal kalle ham, sammen med seg som prøver å roe ned sin onde herre. Her er det mye humor, også for de voksne. Trolltjeneren heter Glumshanks. Litt vanskelig å uttale om jeg må få si det. Men han er KUL!

skylanders-academy1

Det er duket for mye spenning i hele tolv episoder. Jeg vil påstå at serien egner seg like godt for jenter som for gutter, her liker i allefall Isa og Yme den like godt. Og man kan ha sin personlige favoritt. Det er mye vennskap og det er mye lærdom om hvor viktig samarbeid er. Og viktigheten av å bruke hverandres ulikheter til fordel for gruppa. Jada, det høres veldig pedagogisk ut, men det er ikke det altså.

Jeg håper det kommer flere sesonger for man har liksom ikke helt blitt lei når man kommer til episode tolv for å si det sånn.

skylanders-academy3

I dag har vi lastet ned appen med Skylanderspill på iPad. Litt vanskelig for Yme å spille alene, og som jeg nevnte over så er vi vel noen år sent ute i forhold til alle de som har oppdaget dette universet før. Men jeg vet ikke helt hvem som var mest ivrig av meg og Yme der vi satt og kriget og trakk kort med mer eller mindre vellykkede våpen og energinivåer på. Julen er reddet, det blir Skylanderspill til VII’en som stort sett har stått urørt siden vi kjøpte den. Og i adventkalenderen ligger allerede Skylanderkort som skal lades inn i appen.

Så får du syke barn denne uka, om det er en febersyk ettåring som gjør deg bundet til sofaen, eller mer slapp fireåring eller sjuåring som trenger underholdning i sofaen. Netflix har svaret. Skylanders academy.

Anbefales fra Casa Didriksen av både mamma, han på fire, hun på syv og hun på ett. Tiåringen medgir motvillig at “åkei, vi kan godt se det, førr dæ va jo ganske morsomt..” Så da tenker jeg det er kvalitetsjekket i alle ledd!

1 Kommentar on Skylander Academy

  1. Har dere Wii? 13-åringen min har diverse Skylanderspill med tilhørende figurer og diverse andre dippedutter som hører til dette universet, men det spilles ikke lengre….(aaaaltfor barnslig,mamma). Jeg synes det var skikkelig kult, men jeg kan liksom ikke sitte der og spille mutters alene(dvs, dra til eks- mann for å spille Skylanderspill på 13-åringens Wii…).

    Hvissomatte,dersomatte dere har Wii og har lyst til å skaffe dere brukt versjon av Skylander, så kan jeg sjekke med avkommet hva han vil ha for alt av spill,figurer og andre effekter. Mange timers interaktiv underholdning for syke-dager, og for felles glede!

Stengt for kommentarer.