Det er jo en kjensgjerning at når det minst passer så må man gjerne på do. Og noen av oss er ikke utstyrt med blære på flere liter. Nei enkelte har mer sånn millilitermål. 

Så når du står i sikkerhetskontrollen og kjenner at du absolutt ikke burde drukket den te-koppen før du forlot hotellet så begynner jo tankene å gå. 

Du kan også da banne på at du både har glemt en halv flaske Pepsi Max i sekken og blir trukket ut til rilfeldig kontroll. 

I allefall. Jeg fant gaten jeg skulle til, og den lå i den splitter nye C-fløyen. Med nye fine fancy toaletter i noen bygg som så ut som isklosser. 

Jeg ruver jo ikke i terrenget. Dette gir av og til litt trøbbel når jeg går på offentlige toaletter. For jeg vet ikke helt hva den internasjonale standarden er på avstand fra do til toalettpapir, men tydeligvis så skal man gjerne ruve mer enn 160cm over bakken. 

Som sagt, C-fløyen er ny. Og doene likeså. Og om de ikke helt hadde tatt med i betraktningen at litt mindre mennesker også vil sitte mens de tar toalettpapir så hadde de tatt hensyn til fintfølende mennesker. 

Jeg skal forklare. Jeg har jo fire barn. Og selv om de på enkelte områder har klisterhjerne og veldig godt husker at jeg for tre dager siden LOVET å kjøpe mer nugatti (det var mer såvidt nevnt i en bisetning at vi var tomme) så er det på andre områder ingen hukommelse overhodet. Som når det gjelder å dra ned på do. Så det å komme på do og finne diverse flytende rundt er jo en mer hverdagslig sak.. 

Slik liker nok ikke fine damer fra Bergen, eller en ung rosablogger fra Oslo eller en femti år gammel foretningsmann fra Ålesund å treffe på når han eller hun kommer inn i den nye isblokka i C-fløyen for å tisse. 

Lang historie kort: 

Jeg satt på do, hadde tissa alle mine oppsamlede milliliter. Mer desiliter om jeg skal være ærlig.

Jeg måtte jo halveis reise meg for å nå dopapiret langt der fremme. 

Det var da doen trodde at jeg var ferdig. Så den satte igang med en alldeles flott nedspyling.

Ny do med kjempekrefter. Man kan trygt si at her ble det full vask både foran og bak! Og et aldri så lite hyl. 

Tydeligvis var vi fler kortvokste på do. For i båsene bortover kom det både hyl, skrik og et FAEN! lengst bort. 

Mitt problem var at etter at jeg hadde brukt ganske store mengder papir for å tørke bort alt vannet så var det jo ingen knapp for å skylle ned…

Så jeg satte meg, og gjorde et tigerhopp fra do og bort til døra. Og vips, så skyllet doen ned igjen. 

Så, nei, jeg vil ikke påstå at alt nytt er til det bedre. Og man skulle tro at man lærer av sine feil.. men jeg mener, Starbucks hadde jo sånn bod rett ved gaten, så jeg måtte jo ha en siste Chai Latte før jeg forlot sivilisasjonen. 

Så nå sitter jeg her. På rad 25c og venter på at skiltet med “fest setebeltet” skal slukkes.

6 Kommentarer on Kald dusj i stumpen

Stengt for kommentarer.