Hei. 

Nå hadde jeg jo egentlig planlagt et innlegg til ære for min førstefødte datter. Eir er ti år i dag. Men siden feiring og gaver og alt skjedde på lørdag og Yme på et vis havnet i fokus i dag så får hyllesten vente…

Dagen startet som bursdager ofte gjør. Gjengen stimet inn i samlet tropp og sang bursdagssang for jubilanten. 

Troppen var ikke så samlet tilbake til hovedetasjen. Etter en stund hørte jeg fortvilte “mamma!!!!!!” Nederst i trappa sto Yme med øynene lukket. “Æ stakk fingern i øyet å no må æ ha bægge øyan igjæn førr æ har jo ont!!”

Etter en liten diskusjon der vi ble enige om at han i allefall kunne lukke opp øyet han ikke hadde stukket fingeren i kom han seg opp trappa. Det var ikke måte på malende beskrivelser. Øyet var på tur ut, øyet svidde inne i hodet, det var hull i øyet og han kunne aldri mer se.. Etter fem minutter så det ut som om øyet fungerte helt fint til å se på tv med i alle fall. 

Da vi ankom barnehagen mente Yme at det var best å snu! Han var tross alt skadet og det var vanskelig å leke når man bare hadde et øye. “Dæ e nok desværre ingen god dag” var det han hilste personalet med rundt frokostbordet. Mammaen lo overbærende. Maken til overdrivelse.. jeg humret i skjegget når jeg dro på legekontoret..

Lang historie i stikkord:

Melding fra barnehagen klokka halv ti: kan du ringe? Yme sliter med det øyet..

Litt slukøret mamma gikk ut på venterommet og sendte er par pasienter hjem med løfte om snarlig oppringning

Hentet Yme i barnehagen. Rødt øye, gråt og bebreidelser. “Æ sa jo at æ burde vært heime!” “Æ trur kanskje vi spør om noen a di andre lægan kain fiks dette” 

Flink legesekretær holder og blir klepet i hender av modig gutt mens mamma drypper grusomme dråper i vondt øye.. Hele klistremerkesamlingen til legekontoret gikk med som premie..

Fasit: sår på hornhinna etter en litt lang fingernegl. Salve, bandasje og lapp foran øyet. 

Øyet er farget med fluorescin som fester seg i såret og lyser grønt når man lyser med blått lys..

“Sikker på at han ikke burde sees på av øyelege?” mormor var svært bekymret..

Sjokolade og Netflix på legekontorets pauserom mens mamma lekte ordentlig doktor igjen..

Pappa avbrøt jobb i noen timer og hentet den hardt skadde gutten hjem.. 

Ettermiddagen har gått med til spilling med et øye, og vi har funnet ut at med et øye så staver man faktisk bedre enn med to.

Det er også helt uproblematisk å se på både TV og iPad med et øye. 

Å ha lapp er en liten utfordring. Det er jo innmari fristende å klå på den lappen. Fordelen er at man kan gå i barnehagen fiks ferdig utkledt som sjørøver i morgen!


Og om mammaen har litt dårlig samvittighet? Mhmmm.. men hvem trenger leger når man har så flike ansatte i barnehagen som forstår at ting ikke er som de skal…
​​

4 Kommentarer on Finger i øyet..

  1. Jeg elsker denne bloggen! Tar meg stadig i å tenke at jeg vil flytte inn hos dere😅 Under temaet forsinket behandling av skomakerens barn har jeg mange egenopplevde historier du kan trøste deg med om samvittigheten skulle bli for dårlig. Blant annet gikk jeg med to brudd i ryggen i tre måneder etter en håndballkamp i 15 års alderen. Fikk lov å dra til en ordentlig doktor da jeg begynte å slepe høyrefoten etter meg. Min første sommerjobb fikk jeg værsågod møte opp på daglig til tross for det som i ettertid skulle vise seg å være et blomstrende EBV med leveraffeksjon. Gikk ned 8 kg ned sommeren og ble beskyldt for å ha anorexi da skolen startet igjem. Så kjære Laila du har mye å gå på😅

  2. Gratulerer med eldstejenta og god bedring til husets ungkar 😊 Mange morsomme episoder med og utsagn fra de ungene dine, gitt 😉 Og så skriver du jo veldig morsomt! En annen, ordentlig lege – hihihi 😂

Stengt for kommentarer.