Hei. 

I dag tikket det inn en tekstmelding fra Isas kontaktlærer. Det var litt sånn diverse info og til slutt en liten oppfordring om at foreldrene måtte sende med ungene pålegg som de faktisk likte på skolematen. 

Selvgod og struttende av selvtillitt humret jeg og lurte på hvem i all verden det var som sendte med ungen sin mat som han eller hun ikke likte. Hva er greia med det liksom? Og var veldig fornøyd med dagens matpakker. Yme hadde banan på ei skive, gomme på to. Eir hadde tre med salami (drit kjedelig, men det var nå det hun ville ha) og Isa fikk rene luksusmatboksen med svinestek i skiver på polarbrødet. 

“Du mamma! Ka sa æ i morres at æ ville ha på maten???”

En noe oppkavet Isa prøvde å få kontaktunder  bilturen hjem.

Ja, altså, du sa skinke, men så var vi fri, så da fikk du oppskåret skinkestek. 

“Skinkestek?? Æ veit ikke ein gang ka skinkestek e førrnåkka!! Dæ e ikke skinke i allefall”

Altså, skinkestek, sånn stek av gris som vi har til middag.

“Middag? Så da ska dein vær varm??”

Ja, når man spiser det til middag er den jo varm, men når du skjærer det opp til pålegg er den jo kald. 

“Jammen! E dæ middag eiller e dæ pålægg?”

Hva er problemet Isa? Du liker jo skinkestek. Du spiste masse når vi hadde det til middag.

“Dæ dær greian på polarbrødet mitt i dag! Dæ va ikke skinke! Å æ visste ikke at dæ va ein middag. Å dæ va ikke varmt å æ lika den tydeligvis ikke kald! Æ trodde det va ei skinke som va bidd heilt ødelagt i matboksen! Æ prøvde jo ein bit. Å dæ smaka IKKE skinke! Tydeligvis mamma så lika æ ikke kald middag på polarbrød! Æ må jo få pålægg som æ lika hvess æ ska spis skolematen. Æ mått spis bare youghurt å ein Kiwi!!! Æ e kjæmpesulten!!!” 

Det var mange og lange utropstegn. De hørtes for å si det sånn. Skinkestek er ikke skinke. Oppfattet. Klart og tydelig. Skal tenke meg lenge om før jeg humrer av andres håpløse evner til å sende med unger mat de liker på skola. 

I morgen kjører vi trygt med leverpostei. Det har Isa allerede bestilt. Det kan ikke gå galt med leverpostei. Kan det?

7 Kommentarer on Hovmod står for fall..

 1. Hehe. etter noen år på skolen har et erfart at mange ikke alltid like det samme pålegget på skola som hjemme. Hadde en elev er sleit med lenge før vi fant ut ka det var for de gav han jo det han ville ha på maten. Kom hjem så og si uspist og vi klarte ikke å.motivere han til å spise og måtte til slutt ordne mat fra Sfo. Viste seg at han ikke likte konsistensen av brødskiva etter at den hadde vært i sekken med pålegg. Løsninga ble en todelt matboks og at han smurte maten selv når det ble lunsj

  • Så bra at dere fant ut av det og ikke gav dere! Tror noen unger sklir gjennom skola uten at det oppdages at de faktisk ikke spiser. Så det er bra at det er fokus på det. Jeg ble bare så paff når jeg ikke hadde den stålkontrollen jeg trodde jeg hadde 😂😂

 2. Snuppa her elsket brunosten de hadde på sfo og kalte den bare nam-nam-ost. Jeg prøvde alskens oster hjemme, men ingen var noe gode. Spurte til slutt på sfo og det var selvfølgelig vanlig fløtemysost… Men spiser hun den hjemme? Nah, fremdeles ikke.
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Lateste uka på lenge!My Profile

  • Her er det Kjellaugbrød som er favoritten på SFO. Jeg spurte også etter oppskrift for hjemme er det kun fullkorn polarbrød. Oppskriften var “det som tilfeldigvis finnes i skapet”

 3. Ha ha ha! Nå lo jeg litt for meg selv 😂 Leverpostei er aldri feil, eller? Her er det plutselig feil om jeg tar på pepper og majones i matboksen. Men hjemme, da er det OK. Hvorfor det? Fordi pepper er sterk, mamma! Jaha, men pepper er ikke FOR sterkt hjemme , men bare på skolen? Ja, svarte 7 åringen min. Jaha! Ikke det at jeg ble noe klokere. Men sånn er det nå bare …
  Linn/FruBevershverdag som daglig leder i familien O.J. Vil gjerne at du leser denne blogposten Goodbye October – velkommen november!My Profile

 4. Er nok som du sier at mange glipper gjennom. Prøver å følge med om alle spiser, men ikke like lett å få med seg alle dager. Store klasser, mye som skjer og samtidig skal det leses osv. Avhengig av at foreldre sier fra om det er noen som kommer ofte hjem med mye mat igjen. Trodde leverpostei var bankers her hjemme, men der tok en Eilertsen. Må være majones og har en ikke da så skal ikke frøkna ha det

Stengt for kommentarer.