Hei. 

I morgen er det Halloween. Og vi har prøvd kostymene.. 


Og i år som i fjor har det vært en Facebookgruppe som har spredt rundt seg sutringen om hvor grusomt dette er og hvor mye bedre det er med julebukker. Jeg skrev et langt innleg om hvor fæl, slem og upassende plakaten deres er i fjor, så jeg har ikke tenkt å gjenta meg selv så mye.

Men det er et tankekors da, at disse julebukkforkjemperne som mener at de selv står for det hyggelige, det trivelige, det kjernesunne og det eplerøde.. De vil stenge døra, slå av lysene, si fysj og fy dette gjør ikke vi i vårt hus, så da skal dere ikke komme her å trenge dere på! Mens de som i morgen skal ut å traske med masker og bøtter og som står for griskheten, styggedommen, materialismen og uhyggen… Jeg har ikke sett en av dem som har tenkt å slå av utelyset i desember, ikke en av dem som har tenkt å be julebukken komme tilbake i Oktober, ikke en av dem som sier at selv om de ikke går julebukk i deres hjem så er ikke andre julebukker velkomne. Jeg har faktisk ikke sett en eneste Halloweentilhenger som ikke ønsker julebukker velkomne på døra.

Og det slår meg at julebukktilhengere ikke tilegner unger hverken intelligens eller hukommelse. For et mørkt og ugjestmildt hus, med en plakat som sier at her er du uønsket i oktober.. Det huset blir forbigått også i desember, til tross for innbydende julelys og “julebukker er velkomne”-plakat i oppkjørselen. Tro meg, jeg har vært barn selv, unger reagerer sånn. En gang skummelt hus og folk, alltid skummelt hus og folk, der holder man seg unna.

Tenk på det i morgen, når dere strikker på julebukkgenseren i lyset fra et stearinlys. Hva med å heller møte halloweenungene slik som vi har tenkt å møte julebukkene. Med et smil.  I stedet for å henge opp den patetiske, barnslige og slemme plakaten deres! 

God halloween!

12 Kommentarer on God Halloween!!

 1. Er det innafor å lære bikkjer å tisse på slike plakater? *glemte hun var voksen*

  Og ja, jeg hadde glemt men nå husker jeg. Han ene vi aldri ringte på. Han var jo så sur! Og det ene stedet hvor vi sang og sang og aldri fikk noe. Bratt læringskurve der, altså…..

  God Halloween!
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Happy HalloweenMy Profile

 2. Jeg synes det er rart at disse tingene settes opp mot hverandre, og jeg kjenner få som gjør det, selv om jeg jo ser det i mediene. Jeg kjenner riktignok flere som ikke ønsker å feire Halloween, som kun slukker utelyset, og selv om jeg kjøper inn snop, mener jeg det må være helt greit å la være. De får som regel besøk i romjulen likevel. Noen ganger synes jeg dessuten kritikken av disse er bølling, og jeg liker ikke hvordan det så lett går over i en slags trussel der man må feire for ikke å bli stemplet som sur og fæl. Moren min for eksempel, som den eneste enslige kvinnen i gaten, fikk egget ned huset i flere år på rad ifm. Halloween. Da skjønner jeg faktisk at hun ikke er begeistret for Halloween, og at hun ikke heller er så begeistret for “det er ikke Halloween, men dårlig oppførsel”-argumentet.
  Heidi Vil gjerne at du leser denne blogposten Brutt brød og skjenket vinMy Profile

  • Jeg synes det er helt ok å ikke feire halloween og jeg mener at unger skal respektere et slokt utelys. Det er det at halloween skal settes opp mot julebukk som irriterer meg. Og når de på toppen av det hele lager en plakat som sier “vi liker deg ikke i dag, men kom tilbake og gjør det på en måte som vi synes er bedre” ja da blir jeg sur på ungenes vegne. For det viser null respekt for ungene. Men å ikke feire halloween, helt greit.

 3. Jeg ser heller ikke at halloween og julebukk er motsetninger. Hvis tradisjonen dør ut, så er det vel vår generasjons feil, vi sluttet på et tidspunkt å gå julebukk. Hva det skyldes er selvsagt en annen sak, men jeg tviler på om halloween har noe med saken å gjøre.

  Hadde helt glemt at vi unngikk enkelte hus; det kjipe huset hvor vi fikk klementiner, og de som avbrøt oss fordi de ikke hadde noe. Man gikk liksom ikke dit igjen.
  Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten Halloweenfest i siste litenMy Profile

  • Jeg tror ikke noe på at julebukkens død skyldes halloween jeg heller. Julebukk var ikke så vanlig på nittitallet heller. Før halloween gjorde sitt inntog. Jeg forstår ikke hvorfor de to skal blandes sammen eller settes opp mot hverandre og det der litt derfor jeg blir så irritert på den plakaten. For den oser så veldig “gjør som oss, det er rett..”

 4. Jeg er en sånn kjiping som ikke feirer Halloween, men jeg henger ikke den dumme plakaten på døra da (det gjorde naboen i etasjen under så jeg), jeg bare koblet ut ringeklokka. :o) I borettslaget her var det fest i grendahuset, en for de minste og en for de store og de hadde visst kost seg veldig ser jeg på fb-sidene våre. Var ute en tur i går kveld og traff massevis av utkledde og glade unger – flott! :o) Det er jo alle de som tror at det går ut på å kaste egg og skremme andre seriøst som ødelegger. Dessuten er jeg skeptisk til at unger skal gå på dørene – man vet faktisk aldri hvem som er innenfor døra (med mindre det er noen man kjenner). Det har jo vært tilfeller der folk har puttet alt fra kattemat til skumlere ting i ungenes bøtter. Men de som holder fest og inviterer barna i nabolaget og sånt – det er topp! :o)
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Lateste uka på lenge!My Profile

  • Jeg tenker at alle må få gjøre som de vil. Ta feiringen helt ut eller ikke feire i det hele tatt. Det er holdningen bak den plakaten jeg synes er så fæl.

 5. her gikk vi runden i øs pøs regnvær og jeg tror verken de som hadde lykter tent, og som fikk besøk, eller de som gikk kjente på været. Minstemann var bedt på godterifest etterpå, men han har sommertidklokke og sov fem over syv.. superfornøyd etter å ha fylt rollen som Dracula noen timer…

  Jeg har erkjent at Halloween er barnas dag, men jeg hadde gladelig lukket opp døra for syngende barn i desember også, Det smaker jo litt nostalgi 😀
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Hva gleder jeg meg til i november… 10 tingMy Profile

Stengt for kommentarer.