Hei. 

Har du hørt om sauen som ikke kunne gå fordi han var lam?

Eller om vampyren som var vegetarianer og elsket blodappelsiner? 

Hva har grå forbein og brune bakbein? En elefant med magesjau! 

Og hva får du når du blander en vampyr og en lærer? Blodprøve!

Det går i vitser i Casa Didriksen om dagen. Korte vitser og lange vitser. Vi har vitser om svensker og dansker og norsker og griser og elefanter og bondegårder og tomater. 

Yme har fått ny hobby. Vitser. Hver kveld sitter ham i senga og pugger nye vitser. Jeg leser, han gjentar, jeg leser på nytt og han gjentar på nytt. Helt til de sitter. Han begynner å få et ganske bra reportoar etter hvert. På lørdag kjøpte han seg to nye vitsebøker, fremtidsdrømmen er eget show på Latter.

De voksne i barnehagen får trimmet lattermusklene for å si det sånn. Nå er jeg litt usikker på om de ler av/med han som forteller eller om de ler av poenget, men ler gjør de.

Da er det værre publikum rundt kjøkkenbordet hjemme.. “du kain jo ikke få ein matteprøve a å blainn to folk!” Isa, realist til fingerspissene har slett ikke humor ifølge Yme som holder på å falle av stolen av latter av samme vits. 

Eir prøver å la være å le men måtte bite i det sure eplet av denne her, fortalt med inderlig innlevelse og rå latter på slutten: 

Lensmannen besøkte bondegården øverst i lia. Den yngste sønnen åpnet døra.

“Hvor er faren din?”

“Han er død! Overkjørt av traktorn!”

“Hvor er moren din?”

“Hun er død, overkjørt av traktorn!”

“Hvor er bestefaren din?”

“Han er død, overkjørt av traktorn!”

“Men hva gjør du her helt alene?”

“Jeg kjører traktor!”

I morgen kommer mormor, jeg håper hun har god tid, det er maaaaange vitser som skal fortelles… Jeg skal filme, og le. Lover å dele..

3 Kommentarer on Vitser…

Stengt for kommentarer.