Hei.

Det skulle bli en koselig dag. Jeg skulle være hjemme med Isa. Hun har fått vannkopper. Prikker overalt men fin form og ikke så mye kløe lengre. Vi laget vafler til lunch.


Vi hadde akkurat spist en vaffel hver da telefonen ringte. Det var fra barnehagen…

“Eh, Dis har kastet opp, jeg tror nok du må hente henne..”

Før jeg rakk å hente hadde hun kastet opp enda mer. Jeg fikk henne akkurat inn døra og over vasken på badet før hun kastet opp igjen. 

Først var formen flott. Hun sprang rundt og følte seg antagelig forfulgt for hver gang hun tittet seg over skuldra så var det ei diger bøtte der. 

Så ble formen mer som en oppvridd vaskeklut. Kun avbrutt av oppkast sånn ca hvert tiende minutt. 

Isa syntes det var litt på kanten at lillesøster overtok all oppmerksomhet og utviklet ikke mindre enn fem vannkopper på leppa og en på kanten av øyelokket. 

Det ble middag. Vi hadde jo lagt kylling i marinade i går og nanbrøddeigen var satt før barnehagen ringte. Og det slo meg at barnefamilier er en hardfør rase. Mens ei spydde og en fortalte vitser som inneholdt både tiss, promp og diare så satt de to andre og spiste helt uanfektet. 


Resten av ettermiddagen har vi tilbrakt foran tv. Med Barbie, Robinson Crusoe og Rive Rolf. Og all ære til Eir. Nedspydd tre ganger mens jeg ryddet kjøkkenet for så å legge en lillebror som egentlig hadde planlagt å bli lagt av mammaen. Jeg lover at hun skal få en fin bursdagspresang om to uker. Mest sannsynlig ligger hun i vannkopper og spyr, men la oss ikke tenke på detaljer nå..

Natten tror jeg jeg tar på sofaen. Nå har Dis sovet i førti minutter uten å spy så jeg gidder ikke vekke henne for å spy ut senga mi liksom.. 


Hvor Henning er? Han sitter vel på jobb og gråter for at han måtte gå dobbelt skift i dag og ikke fikk være hjemme hos sin kjære familie tenker jeg.. Sist jeg var hjemme med unger som spydde var han i Trondheim.. Jeg lurer på hvordan han klarer å få det til å passe..?? Men om tre uker skal jeg til Oslo på kurs. Det passer tidsmessig med at Dis får vannkopper og Yme får runde to med omgangsyke i barnehagen.. 

3 Kommentarer on Når kos blir mer som et mareritt..

 1. Trodde inkubasjonstiden til vannkopper var 2 uker? I så fall rekker du en runde til før du reiser…

  God bedring, håper det går fort over. Hos oss hadde eldstemann det i to uker, i det han ble frisk begynte nr to og hadde det i 1,5 uke. Ble litt grinete når vi kom tilbake på barnehagen og hørte at andre hadde vært ferdig med det på tre dager… Men det er greit å være ferdig med det, selv om det ikke er spesielt gøy mens det står på.
  Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten Jeg har nummeret!My Profile

 2. Henning har en turnus som er magisk. Ikke du. Sånn er det. Skal passe godt på deg i Oslo! Stor klem og god bedring.

  PS. Du kan jo alltids håpe på lus også, om tre uker altså…
  Avdelingholt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten OvergangsadapterMy Profile

 3. Ai ai! Det der er helt typisk. Her har ungene to hjem og en periode slo det ikke feil at de var hos meg når det gikk omgangssyke / feber / influensa / heftig forkjølelse (you name it!) på skolen og de drasset det med seg hjem. Da en av dem for n’te gang på ikke så alt for mange mnd tønet over igjen forbarmet eksen seg over meg og hentet ungene fordi han mente at jeg hadde hatt nok sykedager med ungene. Han fikk en stooooor stjerne i pappa-boka da! :o)
  Anne Berit Vil gjerne at du leser denne blogposten Pasta av andre ting enn hveteMy Profile

Stengt for kommentarer.