Hei.

Det ble som planlagt partering av lam i dag. Jeg og Eir har hatt en riktig storveis dag. Det ble rett nok en økning av plasterbruken på flere hunder prosent ettersom dagen skred frem, men hei, litt må man ofre. Men jeg mener, det burde være innlysende at man ikke skal skjære samtidig som mammaen viser hvor man skal legge kuttet. At mammaen klarte å skjære seg selv fire ganger etterpå er en annen sak.

Man starter med bogen..
Man starter med bogen..
Og fortsetter med slagside
Og fortsetter med slagside

Nå er det jo en ting som er litt viktigere enn alt annet når det kommer til oss og lam. Det er rulla. Så det å få to skikkelige slagsider som vi senere på dagen kunne omforme til to ruller danket ut pinnekjøttet ganske greit. Og etter at Henning, med en fryktinngytende sak som bråket veldig hadde kuttet av de ribbena så sto vi litt i villrede om hva vi egentlig skulle gjøre med den ryggen. Yme trådte imidlertid til og skar av nakken…

Yme skjærer nakken av mens Eir trimmer slagsider..
Yme skjærer nakken av mens Eir trimmer slagsider..

Når vi om noen uker får det villsaulammet i hus så tror jeg at jeg må studere litt mer inngående hvordan man lager koteletter. For la oss si det sånn, det er ikke vår sterkeste side når det kommer til lammepartering. Men altså, det ble dagens middag. Kjøttstykker med bein som stakk ut er vel en mer passende beskrivelse, men det smakte himmelsk..

Før steking
Før steking
Etter steking
Etter steking

Men sånne andre biter, ja det synes jeg vi har ganske bra dreis på. Selv om en slakter antagelig ville grått sine modige tårer..

img_2301 img_2304

Og mens noe ble vakumpakket så ligger et lår i boden i litt for lite salt (dårlig forberedt, må kjøpe mer salt i morgen) for å bli et fenalår.

Men tilbake til det viktigste. Eir liker rulle. Hennning liker rulle. Alle liker rulle. Og det blir rett og slett en dårlig jul uten rulle. Så dagen i dag er nesten den viktigste dagen i året. Dagen der vi lager rulle. Eir hadde jo preparert to ypperlige slagsider.

img_2307

Og hun laget en flott krydderblanding der jeg mest bidro med å mase om at hun måtte ha i mer gelatinpulver (ble litt lite i fjor, den ble en smule ryen for å si det sånn) jeg skar løk og så gjorde stort sett Eir resten. Hadde på kjøtt, krydret, rullet og ikke minst sydde. Jeg mener, hun er ni år, og skal man ha rulle til jul så får man jobbe litt for det..

img_2309 img_2313 img_2315 img_2317 img_2321 img_2323

Men jeg må innrømme at jeg er ganske stolt. Hennes ble finere enn min.. Og jeg som kunne satt mange penger på at jenta kom til å bli makeupartist. Nå er jeg ikke så sikker lenger. I morgen skal hun lage ovnsbakt laks med eple og fløtesaus..

Vel, vel, rulla er kommet i fryseren, det er bare å vente på jul. Og når den ene ungen lager maten og den andre står for pynten så har jeg en ekkel følelse av at det vaskingen som blir igjen til meg. Heldigvis kommer mormor på besøk noen ganger før den tid…

7 Kommentarer on Lammerull og partering.

Stengt for kommentarer.