Da vi kom hjem fra handletur i dag møtte dette synet oss i gangen..


Nå var det slett ingen skrekkfølelse ved synet. Vi har jo bestillt det og viste at det skulle komme. 

For de som ikke ser hva det er kan Isa fortelle: “mamma, dæ kom ein mainn å la igjæn ein dø sau i gangen!” Isa lar seg ikke så lett vippe av pinnen kan du si. Vi trodde jo vi skulle rekke hjem før det ble levert, men Isa tok imot som om hun aldri har gjort annet enn å få hele slaktedyr på døra.

Så kvelden i kveld, altså det som var igjen av den etter at unger var lagt, ble tilbrakt foran macen og søkeordene på youtube var som følger: hvordan partere lam?

Youtube kan by på meget på den fronten. Fra han som har lammet ferdig partert i to boger, to lår, en nakke, rulleskinn og pinnekjøtt  på 6,41 minutter, til kokkeklassen som etter atten minutter fortsatt ikke har fått av den første bogen. 

Nå har jeg partert lam før. Først sammen med svigerfar. Og senere mer på egenhand. Nå er jo selvfølgelig svigers i lofoten så det blir sørgelig på egenhand jeg går i gang i morgen. Men Eir har en stor plan om å delta så jeg vil tro hun kan beskues på Instagram når hun skjærer løs sin første bog i morgen. Henning skal stille med sag der det trengs mer kraft. Men om youtube snakker sant trenger man mer list og teknikk enn kraft for det meste. 

Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal bruke hele lammet til enda. Skal vi lage pinnekjøtt? Blir det stek eller fenalår? Det som er sikkert er at det blir rulle. Som skal sys i morgen. Tipper at Eir gjør det også. Hun har gjort det en par tre ganger før. Men skal vi lage fenalår og pinnekjøtt tror jeg vi må google mer. Evt ringe Hennings onkel i lofoten som har vært sauebonde et helt liv og kan det der uten å trenge google for å si det sånn..

Så følg med i morgen for lammebonanza. Og om et par uker blir det enda mer. Da kommer et villsaulam på døra. Så det er jo greit å ha øvd seg på dette helt vanlige lammet før vi får edlere varer å skjære i.

2 Kommentarer on Han la en død sau i gangen mamma..

  1. Bare elsker bloggen din ❤ er så.gøy å lese om deg og dine og hvor naturlig tingene er for dine barn. Mine er ganske lik… min eldste nå 7år var bare 2 år første gangen hun var med å flå en elg… komentaren som sitter igjen hos mor er “det lukter litt lillesøster, bæsj”😂
    Ellers så er det veldig gøy og følge deg siden morsslekta kommer fra Aldersundet… ikke langt fra hvor du kommer fra? Du er tom venn på Facebook med min gammeltante Helena😉

    • Tusen takk for hyggelig tilbakemelding og jo, det stemmer at Aldersundet ikke er langt fra hjemme 🙂 Lillesøstre lukter utvilsomt bæsj av og til, ja faktisk ganske ofte..

Stengt for kommentarer.