Hei. 

Bare så det er sagt så er det en viss fare for skryt i den kommende tekst. Så det så. 

Jeg begynner å bli gammel. Så gammel at jeg snart har unger med tosifret alder. Eir blir jo ti om en snau måned. Hun er begynt i femte klasse. Mellomtrinn.

Dette medfører litt endrede rutiner. Når du begynner i femte så får du jo ikke lengre være på SFO. Det igjen bringer en smule begymring for enkelte morgener der jeg må kjøre ungene til skola klokka kvart over sju og hun må stå ute der en time, men fordelene veier absolutt opp for ulempene!

For nå drar jo Eir hjem kvart over to. Og jeg tenkte i mitt stille sinn at om jeg nå lærer ungen å koke spaghetti så er vi reddet fremover. 

Så da hun og den nye barnevakten vi har anskaffet oss første gang skulle holde fortet her en ettermiddag laget de både middag og dessert. Spaghetti og kjøttdeig. Og is! Nå var jeg litt usikker på hvor mye Eir hadde gjort så to dager senere testet jeg ut evnene med å be henne lage middag til jeg kom hjem. Det vil si, jeg, søsknene og helsesøster. For helsesøster skulle være barnevakt hvis jeg måtte ut. 

Fem over fire kom det ikke mindre enn tre iltre meldinger: hvor er dere? Middagen er ferdig!! Nå!

Og når vi endelig kom hjem vanket det en aldri så liten reprimande for spaghetti som må vente på treige folk blir overkokt må vite. Og det var i allefall ikke hennes feil! 

For tredje gang den uka hadde vi også to dager senere spaghetti og kjøttdeig. Og jeg begynte å se at min plan hadde visse mangler. For det er grenser for hvor mye spaghetti og kjøttdeig jeg gidder å spise rett og slett. 

Men der hadde jeg ikke trengt å engste meg. Denne uka har menyen bestått av fiskegrateng  og kokte poteter på mandag. I går disket hun opp med hamburgere og jeg må få si at dagen i dag var et høydepunkt: helstekt kylling, fyllt med appelsin.. og ris. Med eplecider, kald, duggfrisk.. 


Yme, Isa og Dis er og fornøyd med den nye kjøkkensjefen i huset


Planen for morgendagen er lagt. Hun har tenkt å slå til med kjøttsuppe/lapskaus med rester av pinnekjøtt hun fant i fryseren. Jeg må si jeg gleder meg til kommende tider.. og avslutningsvis, etter et bedre måltid må man riste litt løs for å få plass til desserten..

1 Kommentar on Chef Eir…

Stengt for kommentarer.