Frihelg… Langhelg… Man skulle tro at når man nettopp har hatt fri fra jobb et helt år så skulle ikke en liten helg gi slik glede? Men i og med at jeg jobbet hele forrige helg, inkludert himmelsprett så gledet jeg meg en smule til fredag ettermiddag. 

Og da jeg kom hjem fra jobb var det (nesten) bare å sette seg i bilen. Vogna var påkoblet, ungene klare og vi satte kursen mot Saltdal. 

Kun en liten pitstop i Bodø først. Neste helg er det jo jubileum og fest i Bodø. Og vi hadde kjøpt biletter. Det var bare at disse måtte hentes med personlig oppmøte. Og det er jo litt vanskelig å få til  ellers i uka. 

Men tre minutter på ni sto vi klare til kolonnekjøring gjennom tunnellene mellom Fauske og Rognan. Dette var intet mindre enn ren og skjær flaks og det gikk en smule kaldt nedover ryggen når vi innså at tre minutter mer somling på Obs ville gjort at vi måtte stått i to timer og ventet på neste åpning.

Fricamp er spennende, når vi rullet nedover til plassen vi hadde tenkt oss ut var det med stor spenning. Det kunne jo være at noen andre hadde stillt seg der.. Og det sto rett nok to bobiler der. Men ikke værre enn at vi fikk plass vi også. Mulig at de i bobilene ikke helt hadde sett for seg oppsett av ziptelt, unger som litt for lenge hadde vært innelåst i en bil og hylende baby klokka elleve på kvelden, men slike sjanser tar man altså når man fricamper. 

Og etter at siste unge sovna 01:32 var det med ro i sjelen og fyrstikkere mellom øyelokkene jeg sank ned i sofaen med kveldsmaten. 


Siden vi har blitt sånne campingfolk som elsker å bo trangt så hadde vi likesågodt invitert mormor og morfar også. De kom kjørende på lørdag. Og vi kan herved erklære at det går fint med alle sammen i vogna. Skjønt grillmaten ble inntatt i forteltet. Og siden vi har blitt sånne campingfolk så har vi til og med kjøpt blomst til forteltet. Vi sto og funderte på en sånn tuja på blomsterbutikken på Rognan, men konkluderte med at den ble jo litt vrien å drasse rundt på… Men kjøpte en sånn sommerfugl med glitter på for å pynte pynteblomsten. Jepp, som sagt, vi har blitt sånne campingfolk. Storblomstrete liksom, det er oss. Problemet blir å drasse rundt på denne og den rosa rosebusken vi også kjøpte.. Med matchende krukker. Og å få dem til å oveleve hjemme mellom hver tur..


Ellers har vi kost oss. Ungene har vært i klatrejungelen, vi gikk en tur som jeg lovet skulle bli veldig kort, og som vanlig ble litt lengre enn jeg trodde. Isa ble som vanlig sur, men det gikk opp i opp med at hun var i strålende humør når vi startet. Eir var potte sur på starten men ble i bedre og bedre humør jo lengre turen ble og jo mindre og brattere stien ble. Den barnevognvennlige turen endte forøvrig med at Dis satt på mine skuldre og Henning bar barnevogna. Vi lurte mormor over ei hengebru og vi kjøpte slush på turistsenteret. Vi besøkte nasjonalparksenteret og vi har kastet stein i elva. Og sola har skint hele tiden. Merkelig det der, men det er faktisk sant: over campingvogna er himmelen alltid blå. 

Klatrejungel er så moro!!
Altså det er en bjørn mamma!!! Hva mener du med at jeg skal se på deg og ikke bjørnen?? Den kan plutselig bli levende! Den kan det!!

Og nå drar vi hjem. Til et hus i komplett kaos, og bunader som jeg håper henger der jeg tror. I morgen er det 17.mai. Vi har ikke fikset noe, bortsett fra at vi har kjøpt bunadsko (og ei ny campingvogn). Men satser på at det blir en fin 17.mai uansett. Eir og Yme skal synge i kirka, det skal gå et tog og vi satser på at det selges mat på kulturhuset. Den største utfordringen blir å få flokene ut av Eirs hår. Klatrejungel gjør noe med floker… 

Håper dere har hatt ei fin pinse..

2 Kommentarer on Pinsecamp…

 1. Påska i fjor for vi å sku se på ei vogn. Han hadd overtalt mæ tell å se, argumente va: “d e jo jæft me vogn når vi kjør t vestlandet”. Og vi sku kun bruk vogna deinn eine gangen i åre; jaktferien.

  Vi mått innvi vogna, så vi for på tur og drægd me oss gummibåt, motor, åra og vogna.

  Deink turn villa gjort deinn mæst ihugga naturfotografen misuinneli. Vi blei omringa a nise (æ klart å nyt d etter omlag 10 minutta me panikk i deinn lille gummibåtn), havørnE som fiska, vi for fra holme t holme og fikk tellome me oss en oter som satt neførr oss å åt. Ailt svøpt i solskinn og vinnstilla.

  På en a de holman faint vi ut at dettan va jo bare heilt perfekt, og vi innså at vi va blitt “en av dæm” og kuinn kjør løpe heilt ut. Årets sommerferie blei planlagt.

  Deinn blei sånn:
  Evenskjer – Lillehammer- Drøsdalen (ytterst i sognefjorden) – Finnmark. Vi stoppa i Trondheim på tur t Finnmark og kjøpt ei større vogn. Æ fikk panikk når vi sto parkert atme et vogntog å så at vi va like langt som d. Ikje nok me at vi tydelivis va skapcampera, vi va en av dæm som d tar lang tid å kjør forbi.

  Så faint vi ut at vi kuinn sætt vogna på campingplass førr vintern, bare sånn at vi kuinn bruk deinn. Bortkasta å bare ha deinn ståanes uttaførr huse, liksom.

  Brukt deinn nestn kvær helg i vinter. Vi for opp i vogna 2.juledag, blei t 2.nyttårsdag.

  “Kjipt at vinterforteilte e så lite”

  Gjett kem som driv å pussa opp spikerteilte i skrivende stuinn? Jau. D e vi d.

  Bare sånn førr at vi ska få plass tell et juletre i år.

  Nu e vogna og spikerteilte større i kvadrat t sammen einn de fleste leiligheten æ hadd i Trondheim.

  Æ har kjøpt blomsterpotte t altan som tellhør, og i neste uka ska æ kjøp sånt veggflagg.

  Så hoill dæ fast, d e muli blomstran dine bare e startn. Førr d e jæft å ha alt i vogna, kun pakk me sæ matn å fer, når d e vinter.

  D blir som ei hytta😂

  Lykke til ☺

Stengt for kommentarer.