//sponset, i samarbeid med Old El Paso//

Hei.

Når det kommer til enkelte ting så er Henning mer konservativ enn paven. Og da snakker vi ikke om prevensjon selv om man kunne tro det slik som unger popper ut her.

Nei vi snakker om fisk. Det er nok et resultat av en barndom der den eneste fisken som kom i hus var den som svigerfar fisket, samt noen grusomme opplevelser i forsvarets messer med røkt torsk som nok antagelig var hentet fra et lager fra krigens dager.

For at fisk skal kunne spises må man kjenne fiskeren. Helst må man kjenne fiskeren minst tre generasjoner bakover. Hvor fisken er fisket er også et viktig punkt. Er den fisket sør for polarsirkelen skal det mye til for at den godtas. Den kan til nød ha svømt seg en tur sør for polarsirkelen bare den har levd mesteparten av livet nord for den. Avstand til land på fangststedet er også viktig. Og dybden ned til havbunnen har også noe å si.

Personlig mener jeg at fisk kjøpt i en alminnelig ren og pen fiskedisk er gangbar mynt, men dengang ei. Ravnkloa i Trondheim, fisketorget i Bergen. Ikke snakk om.

Men i påska. I påska fikk vi altså ferten av en aldeles fantastisk kveite. Og de fleste kriterier var oppfylt. Vi kjente fiskeren, ja det ble endog delt en flaske congnac med ham senere på kvelden så man kan si at vi kjenner ham godt. Vi kjenner også fiskerens far og da farfaren levde kjente vi han også. Morsiden har vi og sånn passe kjennskap om slik at det familiære kunne krysses av.

Polarsirkelen var et lite problem. Lurøy kommune, der fisken altså befant seg har polarsirkelen som nordre kommunegrense. Slik at teknisk sett bodde altså denne kveita sør for nevnte sirkel. Men da fiskeren fisket den var han antagelig kun metere unna (kan i allfall Henning tro) slik at dette punktet også ansees som oppfylt. Og kveite er jo en dypvannsfisk. Og selv om man hører om folk som får den på stang fra land så kommer de fleste opp fra dypet et godt stykke utenfor land.

Det lå altså til rette for jubel i stua og jeg benyttet sjansen og karret til meg ni kilo av denne fantastiske fisken.

IMG_2036

Men om Henning er litt sær på hvor og av hvem denne fisken er anskaffet så er han riktig medgjørlig når det kommer til måter å tilberede den på.

Så da passet det ypperlig at jeg hadde fått tilsendt noen prøver fra Old El Paso.

Old El paso har kommet med tre nyheter. Det er tre sett med lefser man skal fylle med ulikt fyll. Det ene settet er med kylling, det andre med svinekjøtt og det tredje, passende nok, med fisk.

IMG_2084

Settet som het Baja Fish besto av tacolefser. Og disse lefsene er mye bedre en de vanlige lefsene som man kjøper. I tillegg er det krydderblanding til fisken og en krydderblanding som du blander med rømme for å få en saus.

Det står at man skal ha rødkål som tilbehør, men jeg kjenner jo mine familiemedlemmer så rødkålen ble byttet ut med vanlig salat, tomat, paprika og mais.

Og det sto hvit fisk, så da passet jo kveite utmerket. Kveita ble skåret i passe terninger og fikk kose seg i krydderet en halvtime mens jeg skar opp resten. Så ble fisken stekt i panna til slutt før jeg ropte værsågod.

Og det var bare så utrolig godt! Fisken ble sprø, spicy og deilig, sausen var god. Alt var godt! Om det var kveita eller om det rett og slett er Old El Paso som har truffet en innertier er jeg litt usikker på, men litt av begge tror jeg.

Isa hadde besøk av ei venninne som først så litt skuffet ut da hun hørte det var fisk til middag. Ble litt bedre da jeg kalte det fisketaco og da hun først hadde smakt var hun ikke trist i det hele tatt lengre. Yme langet innpå og den “litt mer for de voksne”-smaken som Old El Paso mener de har laget passet også Dis alldeles utmerket. Det var ikke smulen igjen når vi var ferdige. Og vi måtte spe på med litt Stand’n stuff tortillaskåler. Det eneste jeg har å utsette på middagssettet er at det er kun ti lefser. Søknad om familepakke sendes herved Old El Paso. For to pakker blir jo litt mye. Og de lefsene som er i settet er som sagt veldig gode.

IMG_2278 IMG_2279 IMG_2282 IMG_2284

Så om du har noe fisk som du ikke helt vet hva du skal gjøre med så anbefales Old El Pasos Baja Fish på det varmeste.

Vi har prøvd kyllingsettet også. Det var helt ok, men kunne på ingen måte måle seg med fiskesettet. Svinekjøttsettet har vi ikke prøvd enda så det kan jeg ikke si noe om. Men jeg synes det er litt synd at de fleste butikker jeg har tittet i her oppe virker å ha tatt inn bare kyllingsettet. Men det kanskje endrer seg….

Skitt fiske og god middag!

2 Kommentarer on Mexikansk fisk, går det an da?

  1. Ah, må testes! Ekstra lefser fra pakke nr to kan forresten fryses og brukes som pizzabunn for hurtig-middag. Funker som ei kule her i huset. Sånn i påvente av familiepakke (bare husk at tortillapizzabunn blir ferdig langt fortere enn f.eks pitapizzabunn. Skulle man slumpe til å glemme det kan det fort bli svidd bunn…..)

Stengt for kommentarer.