Hei. 

Jeg og Henning er i Riga. Mamma er hjemme og passer ungene, så de lider ingen nød. Yme kunne ikke få oss fort nok ut av huset. 

Riga er en fin by og vi bor midt i gamlebyen. Da vi kom på mandag var vi ikke helt klare for sightseeing så vi tenkte vi skulle rusle bort til et kjøpesenter.

Jeg stiller forberedt. Jeg har kjøpt de to reisebøkene som var å oppdrive om Riga pg jeg har lastet ned reiseguiden på booking.com. Jeg har studert kart og flere kart. Så da vi sto utenfor hotellet la jeg resolutt i vei mot kjøpesenteret.

Da vi kom dit det burde være var det ikke der. 

“Det er jo veldig rart at de ikke kaller gatene det samme på kartet som i virkeligheten” sa jeg. 

Henning så på meg og blikket sa intet mindre enn “nå skal jeg klokelig holde munn”

Etter å ha diskutert med meg selv en stund og snudd kartet flere ganger rundt var jeg helt sikker på at kjøpesenteret burde være der vi sto. Og at gata vi sto i absolutt ikke het det som sto på husveggen.

“Vi kan jo bare tusle rundt litt så kanskje vi ser det. Det skal jo være ganske stort..” Av og til sier Henning sånne idiotiske ting altså. Surmulende fulgte jeg etter. 

To gater lengre opp utbrøt han: “se! Der ligger det, jeg sa jo vi kom til å finne det!” 

Akkurat som om det gjorde saken noe bedre. Det var jo slett ikke der det skulle være. At vi utenfor hovedinngangen kunne snu oss 180 grader og se rett på hotellinngangen vår gjorde meg enda surere. 

“Holder du kartet rett vei da?” Av og til snakker menn før de tenker. “Har du nord opp, vet du hvor nord er?” 

Nord? Hva i alle verdens dager har nord med hvilken vei man holder kartet. Man holder jo kartet slik at det stemmer med verden rundt og så snur man det etter som man går! Det vet da alle. Henning så på meg som om jeg var fra Jupiter. 

Etter å ha studert kartet på kjøpesenterveggen, mitt eget kart, kartet i den andre boka fant jeg feilen. Hotellet lå ikke på det gatehjørnet det skulle. Det lå på et helt annet gatehjørne. De må rett og slett ha flyttet hotellet. For når hotellet lå der jeg mente det skulle ligge så hadde jo jeg rett. Men nå hadde de altså flyttet hotellet for at resten av byen skulle stemme med kartet. 

Verden falt på plass, kartet stemte og resten av dagen ble riktig hyggelig. Vi hadde dagen etter også en aldri så liten disputt etter at jeg på toppen av kirketårnet i Peterskirken hadde pekt og forklart om gater. At Henning ikke forstår forskjell på paralell og tverr og mot elva og paralell med elva det kan jo ikke jeg lastes for, eller hva? Jeg jeg mener fortsatt at nord slett ikke har noe med dette å gjøre. Dog fant jeg Rock kafe! Med å se på kart. Etter st Hennig ville tusle helt feil vei å finne den på måfå… En liten seier. Bare dumt at det var en kopi og slett ikke Hard Rock kafe slik jeg påsto det sto på google… 

Fant Svarthodenes hus..

1 Kommentar on Kart til besvær..

  1. Riga er en fin by! Og med bra shopping – til og med for ei som ikke er så veldig glad i shopping. Fant for en gangs skyld mye klær – og det på ett og samme kjøpesenter (det var svært) – og det er jo herlig når shoppingen går effektivt. Hvis jeg husker riktig var det en bra sushi-plass i første etasje av det senteret! Ha en fin tur 🙂

Stengt for kommentarer.