Hei.

Som småbarnsmor er det enkelte ting jeg ikke forstår. Jeg forsto det ikke da Eir var lita, og jeg forstår det fortsatt ikke. For det finnes ikke snev av logikk i dette. Ikke det at ting med små barn nødvendigvis må være logisk, men som oftest så kan man forstå det om man forsøker.

La meg forklare.

Jeg kom her en dag rundt hjørnet til kjøkkenet. Dis satt på gulvet. Hun var i et strålende humør. Hun smilte, hun kom med fornøyde smattelyder og det var veldig tydelig at hun var svært fornøyd med tingenes tilstand.

I handa hadde hun en ukokt pastaskrue. Ikke så galt tenker du, hard, god å gnage på, lindrer kløe i gommene… Det var bare det at pastaskruen ikke var ensom. Den ble godt passet på av en halv hybelkanin. En hybelkanin som i tillegg kopulerte (slå opp i google om du ikke skjønner tegninga) med noen av Eirs hårstrå, litt gammel hard ost og ganske mange smuler av unevnelig art. Sannsynligvis var det også noe salt, pepper og diverse krydder der da hun satt rett under komfyren.

Som nevnt var det kun en halv hybelkanin. Den andre halvparten strevde fortvilet med å komme seg ut av jerngrepet den ble holdt i av to tenner og øvre gomme.

Man skulle jo tro at ungen ble lykkelig når hun fikk munnen omhyggelig rensket for dette. Men den gang ei. Hun vrælte slik at det fortsatt ringer litt i mitt venstre øre. Den som ble lykkelig var hybelkaninen som ble gjenforent med sin andre halvpart i søpla.

Når slike ting får henne til å smatte i vellyst så skulle man jo tro at ungen spiser hva som helst. Og det kan man jo forsåvidt si at hun gjør. Eir sine skikkelig sure fotballstrømper for eksempel. De smaker tydeligvis nydelig skal man dømme etter mengden sikkel og bitemerker det var i den jeg rev fra henne på badet. Eller bjørkeved. Litt usikker på om hun foretrekker selve veden eller barken, begge deler går like uproblematisk inn i gapet.

Så da skulle man tro, at en skje med grøt, toppet med fruktsmoothie ville fremkalle nesten euforiske tilstander. Og den grøten er faktisk god, jeg har smakt den, jeg kan spise en hel skål og enda ha lyst på mer, risgrøt med mais og banan, eneste babygrøt som slett ikke smaker papp. Som sagt, etter å ha oppvist ren nytelse av både sure sokker og støvinnkapslede hårstrå, så skulle grøt vært en nobrainer…

IMG_1421

Ikke helt. Videre begynner hun å få hakk i bakhodet da jeg ikke er like kjapp å stoppe bevegelsen fremover med skje/gaffel som hun er til å vri hodet..

 

Så jeg vet ikke. I følge helsesøster vokser hun som hun skal. Hva hun vokser av er jeg mer usikker på. Pupp er relativt uinteressant, i allefall på dagen, og på natta er den mest kos (believe me, det kommer et innlegg..) så da må det vel være et visst næringsinnhold i støv, sure gymsokker og bjørkeved.

Dog trodde jeg at jeg hadde knekket koden her en ettermiddag. Jeg gav henne kyllingboller krydret med hvitløk, koriander og ingefær..

IMG_1432

Bildet over er av bit nummer to! Under over alle under, hun gaper.. Jeg postet på Instagram og var så fornøyd så fornøyd. Endelig spiser hun. Spisebilder kan produseres. Ikke bilder av gjenkneppede lepper og bakhoder. De to bildene nedenunder er bit nummer tre og bit nummer fire og jeg nekter å kommentere, men det aner meg at det er vedkurven full av bjørkeved hun stirrer mot på det siste…

IMG_1430

IMG_1431

Reaksjonen på brødskive med leverpostei og den med skinkeost var en dramaqueen verdig. Større brekninger, gys og såre blikk skal du lete lenge etter. Makrell i tomat gikk faktisk bra i tre hele biter, så var det stopp og hun forsøkte å spise kluten jeg tørket henne med i stedet. Om det var for å få smaken ut av munnen er uvisst. Kokt potet er tydeligvis mer giftig enn rød fluesopp og jeg skal ikke begynne på å fortelle om avokado… Så jeg vet ikke helt hva jeg skal prøve meg på videre…. Anyone?

Liker deres unger også sure gymsokker bedre enn mat?

16 Kommentarer on Sure gymsokker og bark fra bjørk..

 1. Alt hun får pakke i truten selv er fantastisk! Så torsk, laks, potet i terninger, paprika, brokkoli, alt egentlig så lenge hun slipper hjelp. Herlig med en unge med så sterk vilje da. Kommer sikkert ikke til å bli noen kamper i fremtiden.

 2. Haha! Spot on! Gleder meg til innlegget om nattilstanden.. Her er også puppen blitt urkjedelig på dagtid. Mens i halvkoma på nattestid er de uforenelige bestevenner, gitt.. 🤓

 3. Mente vel i grunn uadskillelige*… (Får skylde på ammetåka, selv om det er litt mindre amming for tiden 😜)

 4. Hun liker alt med litt tyggemotstand? Brødskorpe? Vår lille ville i allefall ikke ha grøt og most mat… 😀

  • Godt å gnage på noe ja.. Nå har det imidlertid løsnet litt her siden dette innlegget ble skrevet.. Nå gapes det høyt og mye til både grøt og annet..

 5. Det er vel egentlig ikke så mye hun ikke skal spise nå, honning, salt, sukker og ikke så mye spinat?
  Ellers er det vel bare å gi henne det dere spiser hver dag, tilby hva du har hvert måltid. Helst la henne ta det av din tallerken da det alltid er mest stas. Og la henne spise selv, det er jo klart hun vil.

  • Joda.. Hun får jo spise litt av vår mat, men det har til nå vært forsvinnende lite som går inn.. Og da blir det jo så mye pupp i stedet.. På natta..

 6. Hei! Må bare få starte med å skryte av bloggen din, den er fantastisk flott. Du tar opp mange tema som mange kjenner seg igjen i =)
  Jeg har en datter som var født ekstremt prematur, da er spisevegring vanlig. Og det var en viljesterk dame skal du tro, så her måtte alt plukkes fra hverandre på tallerknen. Hun skulle spise selv. så det var hjemmelaga kjøttboller i en klynge, pasta i en klynge, raspa gulrot i en annen klynge, brokkolimos, blomkål mos. hun spiste selv, og det ble mye svinn for å si det sånn, men mat fikk hun i seg når vi begynte å la henne spise selv. …. Lykke til =)

  • Takk for hyggelige ord! Alle tre her har vært “dagens ingrediens”-unger. Den ene dagen er det poteten som ble spist, den andre dagen kun kjøttkakene. Og nåde oss om vi har forsøkt å blande noe på tallerkenen som du sier. Og saus…… grøss, skrekk og gru om det kommer en dråpe saus på tallerkenen…

 7. Hei! Må bare få starte med å skryte av bloggen din, den er fantastisk flott. Du tar opp mange tema som mange kjenner seg igjen i =)
  Jeg har en datter som var født ekstremt prematur, da er spisevegring vanlig. Og det var en viljesterk dame skal du tro, så her måtte alt plukkes fra hverandre på tallerknen. Hun skulle spise selv. så det var hjemmelaga kjøttboller i en klynge, pasta i en klynge, raspa gulrot i en annen klynge, brokkolimos, blomkål mos. hun spiste selv, og det ble mye svinn for å si det sånn, men mat fikk hun i seg når vi begynte å la henne spise selv. …. Lykke til =)

Stengt for kommentarer.