Hei.

Som firebarnsmamma er det et problem som overskygger de fleste andre. Det er problemet med å få alle fire til å se nogenlunde normale ut på samme bilde.

Man kan selvfølgelig ta bilde av en og en mot samme bakgrunn og så fotoshoppe det hele sammen til et bilde. Men det er jo som når Ingrid Espelid stakk handa under benken og sa “så har me juksa lite…”

Men på julaften klarte jeg det nesten. Dog ikke helt uten skjær i sjøen. Først brukte jeg hele bilturen fra kirka og hjem til svigers på forberedelser. “Når vi kommer frem skal mamma ta et bilde før vi gjør noe som helst annet! Eir og Isa: Samme hva som skjer, hold øynene åpne! Ikke snakk til Yme!”

Men hva skjer? Først kan du banne på at minst to holder øynene godt lukket igjen:

IMG_8144

Og når man har fått opp øynene på dem så er det jo den tredje sin tur..

IMG_8138

Når man endelig har fått sperret opp gluggene på alle tre, da måtte jo Dis snu seg..

IMG_8145

Og tilslutt så var Yme lei av å si smiiiiiiiiiiiiiil…

IMG_8141

Enda værre blir det når jeg ikke får stå bak kamera selv. Som noen vet så skriver jeg annenhver måned et lite innlegg i den svært så lokale avisa Å eg veit. Innlegget har vært prydet av meg og ungene, bare at siden mai i fjor så har det manglet en unge. Dog kan jo Yme fungere som Dis, for i både størrelse og utseende ser han ut som henne på det bildet avisen har.

I allefall. Det var tid for levering av nytt skriveri og etter å ha forsøkt å samle skokken til fotografering siden mai. Så jeg tok resolutt grep og samlet ungene og gav kameraet til Henning. Og vi var alle enige om at det jo var et rent under at vi fikk til et så bra bilde på første forsøk. Sånn bortsett fra at jeg og Dis ikke ser i kameraet da..

IMG_8231

Så kom Isa på at: “Yme er jo ikke med!!” Pokker, vi hadde glemt en unge. Og i tillegg så burde det sikkert være et stående bilde… Nytt forsøk.

IMG_8233

Tror ikke Yme ville blitt så fornøyd, ei heller besteforeldrene om dette prydet avisen annenhver måned…

Ny oppstilling. Ny bakgrunn. Problemet var at Eir mer fremsto som en navlemodell og Isa med et strutteskjørt som selv den beste redigerer vil ha problemer med å halvere… Jeg, derimot så jo ganske bra ut om jeg må si det selv. (Ingen andre gjorde det)

IMG_8235 IMG_8236

Tilslutt gikk vi for humor fremfor looks. Og det var det siste vi fikk tatt før Yme stakk av.. Og jeg? Er jo ikke så nøye hvordan jeg ser ut da, det er jo ungene folk ser på…

IMG_8237

5 Kommentarer on Ett bra bilde… Er det for mye å be om?

  1. Jeg vet hvordan du har det! For et par år siden gjorde jeg slik som du skrev over her med å klippe og lime bildet i photoshop, enda jeg bare hadde to barn den gang. Og det må jeg få si er det beste bildet vi har tatt av barna “sammen”. I år orket jeg rett og slett ikke ta kampen, her må det nemlig bestikkes over en lav kam bare for å få tatt et bilde på snapchat som skal sendes til farmoren. Jeg kan ikke huske at kamerasky-perioden startet så tidlig når jeg var liten (han er 11år).

    • tihi.. Husker enda de obligatoriske oppstilte bildene før hver ferie hjemme på verandaen. I ny joggedress for anledningen.. Dog fikk vi ingen bestikkelse, kun ordre om å stille opp 🙂

  2. Ha,ha når jeg kan ha trøbbel med å få en unge til å ha øyne åpne,kroppen i vater og tunga i munnen så kan jeg se humoren om jeg ganger dette opp med fire 😊
    Nann Karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Bli med videre da velMy Profile

Stengt for kommentarer.