//sponset innhold// //samarbeid med Kreakid//

Hei.

Selv om julen nå er over så er det jo enkelte dype sår som fortsatt sitter igjen. Jeg mener, jeg elsker hjemmelaget julepynt. Nisser og engler som ungene hadde pakket sirlig inn og lagt under juletreet. Reinsdyr av ispinner med magnet bak som nå har funnet sin plass på oppslagstavla.

Men en ting gir meg frysninger langt inn i sjela. Det er de der papirlenkene som absolutt skal lages på ethvert juleverksted med respekt for seg selv. Meter på meter og med et underliggende krav om at de skal rundt juletreet. De er jo bare ikke noe fine i det hele tatt…  I fjor løste jeg det med å så lenge som mulig å unngå kravet om juleverksted.For jeg mener, hva skal man finne på da? Annet enn å sitte der å klippe strimler… Som limes sammen til de f…… lenkene…

Men så kom hjelpen i form av en mail. To litt over snittet kreative damer, Alexandra og Mira, har gjort livet litt enklere for oss litt under snittet kreative sjeler.

De har startet opp Kreakid. Ved å abonnere på Kreakid vil du en gang i måneden få tilsendt en boks med to kreative prosjekter og et eksperiment. Målgruppa er barn mellom 3 og 8 år og oss svært ukreative foreldre. Og målet er litt mer kreativit og litt mindre skjermtid. Alle boksene inneholder alt man trenger av materiale og beskrivelse.

Vi fikk tilbud om å forsøke boksen for desember. Og jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk. Jeg har tidligere meldt Isa inn i diverse hobbyklubber med dårlig resultat. Kjedelige pakker, dårlig kvalitet på det som kom og i det hele tatt lite igjen for pengene.

Vi har jo i tillegg tre unger som skulle tilfredstilles. En på 3, ei på seks og ei på ni. Og jeg tenkte at det kom til å bli krig, knuste tenner og krangling om de forskjellige aktivitetene. Og jeg hadde planlagt å bestikke Eir for at de to andre skulle få prøve seg mest.

 

IMG_0840

Men det var liten grunn til bekymring. For pakken var veldig innholdsrik og det holdt til alle tre. Og det var kjempefine beskrivelser av hvordan man skulle gjøre de forskjellige tingene.

IMG_0844

Først skulle vi lage reinsdyr ved hjelp av fotavtrykk. Eir tegnet rundt føttene på de andre og Isa rundt Eir. Alle tre klippet og limet og satte på fjes og horn og det ble reinsdyr som fikk bo på oppslagstavla hele jula.

IMG_0842 IMG_0850

Så skulle vi male julekuler. Også dette noe som man kunne tilpasse til barnets alder. De eldste kunne lage fine mønster på innsiden og de yngste kunne smøre på på utsiden. Vi fylte også på med litt glitter som vi hadde hjemme selv og kulene har prydet kjøkkenet i jula.

IMG_0849

Denne månedens eksperiment var å lage krystaller. For en gammel kjemiker var jo dette kjempemoro selv for mor. Og vi målte og blandet og rørte og ventet og dagen etter så vi på kjempefine krystaller som hadde grodd frem i løpet av natten i kjøleskapet.

IMG_0848

Det er mye jeg likte med Kreakid.

For det første er det at man kan få en pakke hjem i posten som alle ungen kan ha glede av. For en familie på fire blir det veldig mye penger om hver unge skal få hver sin klubb å være med i.

Oppgavene var så godt laget at de fenget både treåringen og niåringen. De kan gjøres med forskjellig vanskelighetsgrad og justeres. Ungene måtte samarbeide og alle følte seg både utfordret og at de mestret noe.

Vi valgte å gjøre alt på en formiddag. Fordi vi hadde god tid. Men dette er en pakke som godt kan deles over flere dager med en aktivitet per gang.

Alt du trengte fulgte med. Til og med saks. Du slipper å lete i skuffer og skap for å finne noe du trenger for å gjennomføre oppgaven. Vi la på litt glitter på julekulene fra eget skap, men de var egenlig vel så fine uten.

IMG_1155

Og det siste. Produktene vi fikk var noe jeg kunne tenke meg å ha stående fremme og som vi faktisk har hatt glede av. Reinsdyrene fungerte godt som julekort til slekt og venner foruten å henge på oppslagstavla. Og julekulene tar vi frem igjen neste år. Krystallene kan vi jo ikke bruke til noe, men her var selve poenget eksperimentet.

Alt i alt vil jeg påstå at man får mye for 298 i måneden om man velger å abonnere. Man kan også kjøpe enkeltbokser eller prøve seg i noen få måneder. Abonnementet kan lett stoppes eller pauses. Og alt kommer hjem til deg i posten.

Kreakid har en egen nettside der man kan bestille aktivitetspakkene. Og man finner dem både på facebook og på instagram. Og i januar er det snømenn som er tema. Både lysende og smeltende…

1 Kommentar on Juleverksted med Kreakid.

Stengt for kommentarer.