Hei.

Jeg har registrert at det på sosiale medier har vært diskutert om det er fornuftig å holde på barnas leggetider også i feriene. Meningene er mange. Alt fra et rungende JA og hele veien via alt med måte og lett strekking av leggetid til rungende NEI!

Her i huset har vi aldri vært så strikse på de leggetidene i feriene. Og det har aldri hatt de store konsekvensene heller. Foruten litt lite voksentid på kvelden så er ikke forskjellene så store. Og det siste året har både Yme, Isa og i allefall Eir tatt igjen for tapt sovetid på kvelden med å strekke morgenen tilsvarende.

Men i dag tror jeg vi har gått på en aldri så liten smell gitt. Det var jo nyttårsaften i går og som seg hør og bør så ble det behørig feiret med både slips, blåsefløyter og raketter. Og en lykkelig og trøtt pode som stupte i seng sammen med mormor der like før ett etter å ha fortalt at “no e æ lei fyrmerkeriet! No e ræsten bærre bråk!”

IMG_1043 IMG_1058 IMG_1068

Så da jeg kom tuslende ned trappa klokka halv elleve i formiddag var det fryktelig stille. Kun mormor og morfar satt der og tvinnet tommeltotter i stua. Og det gikk enda en stund før en stemme hørtes i toppen av trappa: “no e dæ dag mormor!!” De resterende, inklusive Dis som i over en måned har misforstått dette med natt og dag og forskjøvet det hele sånn ca ni timer sto ikke opp før nærmere halv tolv.

IMG_1086

Dis, som etter kort tid var klar til å fortsette natta ble lagt i vogna og vi gikk en tur i vakkert januarlys til bestemor og bestefar.

IMG_1087

Videre har vi spilt Millionær, Angry Birds, spist ribbe til middag, mandelpudding til dessert og så var klokka halv åtte og sånn passelig leggetid. Noe som jeg etter tidligere erfaringer i jula trodde skulle gå helt smertefritt.

Vel, klokka er nå 23:09 og vi kan oppsummere slik:

IMG_1093 IMG_1096 IMG_1098

Mormor er på tur i seng. Hun har nemlig en plan om å stå opp tidlig i morgen for å vekke unger..

 

Og om noen nå tenker at jeg synes synd på meg selv og at jeg får skylde meg selv.. Vel, jeg tenker mer: er det så nøye? Om tre dager vet jeg at vi er back to normal, barnehage, skole, matpakke og travle morgener der ungene skal ut døra før åtte. Visst er det godt med voksentid på kvelden, men en dag får vi kun voksentid og da tenker jeg at vi savner kvelder der Yme stikker hodet ut romdøra og sier “æ må bærre vis dåkk EEEEEEEN ting!!” og hopper rundt på en fot mens han henholdsvis kvekker, breker og “ugler” bjelleklang…..

Happy new year!! Håper dere henger med på et nytt år i Casa Didriksen…

4 Kommentarer on Startet året med en smell….

  1. Nei, når ungene sover lenger dagen derpå og holder humøret oppe, så er det ikke så farlig. Hos oss har vi for første gang holdt det gående til over midnatt, og det gikk greit. Så får vi bare håpe at det blir like greit å komme tilbake til normalt.

    Godt nytt år, selvsagt følger jeg deg også i det nye året! 😃
    Abelone Vil gjerne at du leser denne blogposten Nytt år, nye muligheterMy Profile

    • Veldig undervurdert. Men første dagen får man litt panikk når man våkner klokka ti og ingen har gitt lyd fra seg.. Er de der? har de rømt? Er de i live..?

Stengt for kommentarer.