Hei.

God jul folkens. De siste fjorten dagene har jeg ikke akkurat vært så mye å se i blogglandia. Det skyldes at jeg har gjort det jeg har hatt lyst å gjøre i mange år. Bake, bake litt til, bake sammen med ungene, få ferdigpynta huset ei uke før julaften, spille noen nye brettspill med ungene og kose meg. Lett innblandet med mekling mellom sure unger, nattevåk med en baby som absolutt ikke skal sove på natta, bare på dagen og klesbretting…

For Ymes del får jeg si at det har vært en fortreffelig jul. Mormor kom akkurat så sent at alt av huslige sysler var ferdige når hun kom slik at hun kunne leke HELE tiden. Til tross for heisekran, iQue-robot og legotogbane var julegaven over alle et sånnt kulespill der man styrer ei plate slik at kula når målet i stedet for å dette nedi hullene. Yme trøstet og mormor bannet i flere timer på julaften.. Den best anvendte 99-lapp på evigheter vil jeg påstå..

IMG_8198

Det har forøvrig vært annet som har opptatt Yme i jula. Han har bestemt seg for å lære å lese. For en måneds tid siden kunne han erklære at han eide Y og M og E. Dog visste han ikke helt hva de het. Nå kan han alle de store bokstavene og alle de små og han setter sammen ord på tre bokstaver helt selv. Alfabetsangen går på repeat og holder på å gjøre både meg, Henning, søsken, besteforeldre og alle andre i umiddelbar nærhet gal. For har man først startet på ABCDEFG så kan man ikke slutte før man har kommet til siste strofe.

Jeg er i lett sjokk for jeg trodde ærlig talt at min sønn ikke hadde interesse for annet enn brannhjelmer og småbiler. Men den siste måneden har vi altså lest om bokstaver, vi har sunget om bokstaver. Vi har perlet bokstaver med HAMA-perler i utallige farger, vi har funnet bokstaver ute og vi har funnet bokstaver i butikken. Vi har bygget svære duplotårn med bokstaver. Verden har rett og slett dreiet seg om bokstaver. Og bare fordi han har villet selv.

IMG_0695

IMG_8119

Så jeg beklager. Dette ble et skikkelig skryteinnlegg, men jeg synes altså han er så flink! Og i dag satt vi lenge, jeg og han, før alle andre sto opp og laget ord med klistrebokstaver. Og siden dere ikke har annet å kaste bort tiden på nå i julen så kan dere lide dere igjennom tre minutter med Yme som staver U L V helt på egenhand… Og så kan jeg love at jeg kommer sterkere tilbake med et enda stoltere innlegg om Dis som nå setter seg opp på rumpa selv..

 

8 Kommentarer on Vi leser igjen…

 1. Så fin gutt og skytetider er på sin plass. Kult å se han staver seg frem.
  Tusen hjertelig for julekort, – superhyggelig.
  Ha gode dager. Vi er på fjellet og for vært ute i snøen.

 2. Så fantastisk flott å se! Bokstaver, lek og læring er så flott. Gleder meg til å lese mer fra casadidriksen, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Helt innafor å gjøre akkurat det en har lyst til å gjøre. Tilstedeværelse i nuet!
  Ha en flott dag!
  Hilsen Frookensetvik!

 3. Altså, han er definitivt på topplista over flotte gutter altså!!!

  Jeg kjente faktisk JEG også ble litt stolt, han er jo superflink!!!
  Avdeling Holt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Mys pysMy Profile

 4. Så artig! Det er så gøy når de løser koden, skjønner systemet, mestrer noe helt nytt! Gleden, å vokse på ny lærdom. Kjenner jeg nesten blir rørt! (og sånne barn har mer med seg enn man først ser, det er ofte en del biler, lyder, etc som kommer først…)

  Godt nytt år! Gleder meg til å følge bloggen din det nye året!

Stengt for kommentarer.