//sponset/samarbeid med Old El Paso/

Hei.

Her i huset så er vi kanskje litt over snittet glad i taco. Det eneste som vel kan overgå taco i popularitet er sushi.

Det er mye som er bra med taco. For det første så får man jo med seg ungene på matlagingen. Og om du lurer på hvorfor Eir har iført seg svømmebriller på tacoselfien så er ikke det for at vi har oversvømmelse på kjøkkenet, men fordi hun fikk ansvar for løken. Trenger jeg å si at den ikke akkurat var finhakket?

IMG_0267 IMG_0273

Videre er jo noe av det beste med taco at man kan egentlig putte hva som helst i den. Og hver og en rundt bordet kan lage sin helt personlige. Og man kan jo være helt vill og gal og ikke bruke tacokrydder, men slå til med fajitaskrydder i stedet. Man kan erstatte kjøttet med finhakket og stekt champinjong eller bønner om man vil ha taco på ukas kjøttfrie dag. Man kan bruke laks eller torsk, ja til og med kveite. Og man kan som Yme, lasse på med ost, mais og agurk og være storfornøyd med bare det….

IMG_0275 IMG_0279

Måten man nyter sin taco er jo også forskjellig fra hus til hus. Noen liker den best uten barn, som stakkars Casa Kaos har fått fryktelig mye ufortjent pepper for. Her i huset er det med barn. Mange sverger til å spise den på fredag, vi spiser den like gjerne til middag på en helt vanlig onsdag. Eller lørdag. Egentlig veldig skjeldent fredag.

Felles er det at man jo må ha noe å ha alt fyllet i. Og tacoskjell. Hvordan skal jeg si det? Det er jo på en måte bare helt umulig å spise. Ikke er det plass i dem heller til noe særlig. Lefser er ok, men de holder seg jo ikke samlet og fyllet ramler ut når du legger fra deg den stappa lefsa for å ta deg en slurk med pepsi max.

Heldigvis har Old El Paso løsningen. De fant opp Stand ‘N’ Stuff. Ei lefse i båtform kan man si. Som man fyller godsakene oppi og så står den av seg selv. Ergo navnet Stand ‘N’ Stuff. De har jo vært i butikken en stund i fin form, men nå har de kommet med fullkorn. Og det sier jeg dere: når han her utaler seg positivt om et fullkornsprodukt….. da smaker det virkelig godt! For ellers så lukter han fullkorn på mils avstand og svinger unna så godt det går. Så jeg lover deg, Stand ‘N’ Stuff fullkorn smaker MYE bedre enn de lyse fine.

IMG_0276

Selv er jeg et sausemenneske. I allefall når det kommer til taco. Så jeg må ha tacosaus, rømme, guacamole og den helt uunværlige cheddardippen fra Old El Paso. Først da blir det taco. Guacamolen kan man lage med pose fra Old El Paso, men jeg lager den selv med å mikse sammen avokado, limesaft, noen hvitløksfedd (ikke si det til Henning) og paprikapulver. Ikke den mest avanserte, men god! Og cheddardipp. Nevnte jeg cheddardip? Og så må man jo ta et lekkert spisebilde av seg selv. Eller vent, å ta et lekkert spisebilde når man spiser taco….. det går bare ikke. Vi prøvde, på nytt og på nytt, men til slutt måtte Henning og Eir dra på skyting og dette var det jeg endte opp med..

IMG_0277 IMG_0282

Vel…. Om du er bedre på fotografering enn meg så kan du ta ditt eget bilde av en Stand ‘N’ Stuff med ditt favorittfyll og laste det opp til Old El Paso. Da kan du vinne en reise til Mexico for en verdi av 55 000 kroner.

Det er også ukespremier med goodiebag fra Old El Paso.

Og om man vil ha tips til tacoen så kan man følge Old El Paso på facebook.

Men det er jo antagelig skrekkelig mange om beinet på på de goodiebagene. Og etter å ha lest dette så har du antagelig skikkelig lyst på taco. Derfor så har jeg en liten gave på lur til en av dere. For jeg har nemlig min egen lille goodiebag fra Old El Paso å dele ut. I tillegg til de nye Stand ‘N’ Stuff fullkorn inneholder den også litt annet smått og godt og en oppskriftsbok der man kan hente litt inspirasjon til å gå utenfor tacoboksen. Og et universalgavekort som du kan bruke til resten av ingrediensene du trenger for å lage akkurat DIN perfekte taco. Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar under her med hvilken ingrediens DU synes er best i taco. Jeg trekker en helt tilfeldig vinner på fredag 6 november. Kanskje det er du som får dette her hjem i posten:

IMG_0357

28 Kommentarer on No vil æ færra til Mexico… med goodiebag…

 1. Hjemmelaget taco krydder, svinekjøttdeig, isbergsalat,tomat,agurk,avacado, rømme, ost, knuste tacoships og hot tacosaus 😊

 2. Guacamolen er det beste! Omnomnom! (Hjemmelagd av avocado, sitron og spisskummin)

 3. Hei:) Jeg liker best kjøttdeig med tacokrydder😊 Og mais 😊 Og rømme😊 Og lefse 😊 Det gikk ikke å bare skrive en ting 🙊😅
  🌮🌯🌽

 4. Rømme er et must! Men skal jaggu prøve den cheddardippen!!

 5. Jeg liker best taco med kjøttdeig eller pulled kylling. Krydret med vanlig tacokrydder salat guacamole, tomat, mais, agurk, ost, tacochips og bare spis med fingrene og litt hjelp med gaffel og hjelp jeg glemte rømme og tacosaus. Guacamolen må være hjemmelaget 😊

 6. Jeg må ha rømme, uten rømme er det rett og slett ikke taco. Skal dog prøve cheddardippen neste gang, det hørtes snasent ut (i tillegg til rømme, så klart) 🙂

 7. Rømme og salsa er et must. Spiser ofte taco som salat men med masse salsa og rømme på 🙂

 8. I min taco MÅ det være revet ost…Ellers vil jeg ha guacemole og rømme. 🙂

 9. Taco er best med knasende tacobeger (veldig praktisk) fylt til randen med godsaker. Elsker alt som knaser i munnen 🙂

 10. MÅÅÅ ha ananas oppi! Og det får jeg sååå mye kjeft for, men det er noe med denne sødmen til den sterke (må være hot) tacosausen, og noe med den kalde søte smaken til varmt spicy kjøtt… yum yum yum. Og tomat, salat, mais. Alt som inneholder ost og/eller melk har å holde seg unna min taco. Fysj.
  Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten Pumpkin surgeryMy Profile

 11. Synes alt på taco e godt, men skulle æ ha valgt en ting hadde det blitt isbergsalat 😀😀

 12. Rømme og hjemmelaget guacamole er et must til taco 😀👍

 13. jeg vil værrra med te Mexico, selv om jeg kan forsikre deg om der serveres det bøtter av bønner til alt, også til taco. Så den retten er mer eksotisk her hjemme, tro meg Men, landet forøvrig frister med strender, med bading i grotter, med mange trapper som det er lettere å komme opp enn ned på Mayapyramiden Chichen Itza og det er et land hvor det er ypperlig å handle hengekøyer. SÅ jeg blir gjerne med til Mexivo, for å bade med skilpadder og bli støvete i Mexico City- men da får vi lage taco først… med Jalapeno og alt det andre..
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Hockeymamma, amatørmamma,varm mamma og gjør så godt jeg kan mamma.My Profile

 14. Guacamole! Vi kjøper pulverblandingen og moser i lag med to avokadoer. Ingen taco uten 😉Neste dag går restene på brødskiva 😂

Stengt for kommentarer.