Hei.

Det slo meg i går, da jeg leste avisen, at å være samfunnsdebatant, det er egentlig veldig enkelt. Ja faktisk så kan man skrive alle sine innlegg i januar og bare sende dem ut etterhvert som kalenderen viser rett dato.

I allefall skal jeg ta på meg ansvaret som spådame og fortelle litt om hvordan debatten blir å gå fremover.

Vi har jo 31.oktober i dag og setter dermed strek for halloweendebatten. Nå går vi inn i November og da kommer først debatten og hvem som takler det første snøfallet best, folk i Oslo eller folk i Tromsø. Videre følger også debatten om alle idiotene som ikke har satt på skikkelige vinterdekk men tror at helårsdekk holder her nord og etter det igjen kommer minst tre uker med intens “hvorfor i helvete salter de veien nå????” med påfølgende svar og forklaring fra veivesen og veisjef.

Allerede tidlig i november begynner man også å diskutere hvor mye man egentlig kan legge i de hjemmelagede adventskalenderene og skal ungene i tillegg få julegaver? Og hvor mange, hvor store og harde eller myke julegaver. For ikke å snakke om diskusjonene om når julemarsipanen egentlig er lov å smake på.

En diskusjon jeg regner med jeg kommer til å delta i, for den vekker sterke følelser hos mange, er hvilken julebrus som er den rette. Og om man kan pynte til jul allerede 1 desember, eller om huset må være først lilla før det kan byttes over til rødt. Og skal det være rødt eller hvitt til juletorsken. Og kan man egentlig spise torsk på julaften, bør det ikke være ribbe. Hold dere i allefall unna kveita for den er nok snart på rødelista. Og Rudolf…. Vær så snill å ikke spis Rudolf på julaften!!

Man må jo ta noen sjanser som samfunnsdebatant, så man kan sjanse mellom at det kommer en ny smørkrise, ribbekrise eller pinnekjøttkrise. Personlig satser jeg på at det ble oppdaget ecoli i krydderet til julepølsene slik at dette blir årets krise.

Et sikkerstikk er et innlegg om det er greit å kjøpe ferdiglagde julekaker eller om du MÅ lage alle syv sorter selv.

Et stønneinnlegg over alle juleavslutningene man som foreldre må rekke over og at man må “ha med en liten pakke til nissen/loddsalget” overalt. Samt kaker. Det blir jo fort en 20-30 kaker i løpet av november/desember. I allefall når du har fire unger.

På den seriøse siden er det jo mange barn og voksne som ikke gleder seg til jul. Er det ok med øl til julemiddagen og kan man ikke be inn en ensom gammel slektning, i det minste på nyttårsaften? Midt i alle uvesentligheter om lilla og kubbely versus tynne lys i staker har disse litt lett for å drukne.

Luciakonsertene i domkirkene rundt omkring er det viktig å mene noe om som samfunnsdebatant. Skal det være unger der eller forstyrrer de bare? Og er det virkelig greit at Glade jul nå mer og mer synges som Silent night? Dette er jo en videreføring av halloweendebatten der vi har blitt amerikanisert fullt og helt. Stille nacht er vel opprinnelig korrekt, men det bør man ikke si for da blir det ingen steile fronter.

Noe jeg har glemt? Og tør du vedde på at jeg tar feil når jeg sier at blogger, aviser, ukeblad, nyhetsendinger og sosiale medier kommer til å være fylt av dette fremover? 

PS: Om du vil begynne på innleggene for januar så er det altså vekt, slankekurer, solsnudag og debatt om vi egentlig har mørketid i Bodø som kommer til å dominere de tre første ukene i allefall…

 

2 Kommentarer on Livet som samfunnsdebatant…

  1. jeg og krysser fingrene for ecolien i krydderet… men du glemte debatten om nyttårsrakettene: skal de HELforbys og hvilke vernebriller er best?
    Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten Pumpkin surgeryMy Profile

Stengt for kommentarer.