//sponset//samarbeid med Netflix/

Hei.

I Norge er det vel knapt en person født før 1982 som ikke kan svare på hvor de var da Oddvar Brå brakk staven.

Det er også andre øyeblikk i livet som bare har brent seg inn i hukommelsen og man husker på sekundet når det skjedde. Som når man falt for sin kjære. Jeg mener det var 2.juledag år 2000. Jeg hadde aldri møtt Henning, kun snakket med ham på telefon to ganger. Men det tikket inn en tekstmelding: “Du er drømmedama, jeg vet det! Det kommer til å bli oss to!” Hvem kan protestere på slike bombastiske påstander? Jeg var hekta.. Eller for å si det på engelsk, med hæsjtag og alt #hooked.

Netflix vet også når du ble hekta. På serier. De vet kanskje ikke akkurat om du satt i sofaen med typen eller om du satt alene med en 2-liters is på fanget, men de vet hvilken episode du så da du ikke lengre hadde noe valg, du bare MÅTTE se videre.

HouseOfCards_S1_Ep3_Peachoid

Personlig må jeg innrømme at det gikk noen episoder av House of Cards før jeg forsto hvorfor folk sa at jeg bare MÅTTE se den serien. Men etter 3 episoder satt jeg spikret i sofaen. Noe som passer helt perfekt med netflix`s barometer. Og nå driver vi på med sesong 3. Småbarnsforeldre er litt seine når det gjelder å se serier. Blir liksom avbrutt stadig vekk. Men fordelen er jo at du får gleden av den lengre da, enn om du lå i senga en hel søndag og så alle episodene. Er du derimot en type som liker How I met your mother må jeg si jeg er imponert over din utholdenhet. Hele åtte episoder tar det å bli hekta på den. Braking Bad derimot krever kun to.

netflix-hekta

Det er litt morsomt med sånn helt meningsløs forskning. For ofte stemmer det jo med det faktiske liv. Selv om ingen på kloden kan si at vi egentlig har nytte av å vite det. Bortsett fra om du har tenkt å begynne å produsere serier da. Da kan det jo ha noe for seg å lese forskningen bak.

Jeg er en av få (har jeg følelsen av) som enda ikke har sett Orange is the new black. Har en sterk plan om å begynne. I følge Netflix må jeg gjennom tre episoder før jeg er solgt. Det skal jeg klare, jeg har jo tross alt permisjon..

OrangeBlack_S1_Ep3_CrazyEyesPieThrow

Hva er din favorittserie på netflix? Og hvor mange episoder så du før du ble hekta?

 

4 Kommentarer on Se en episode og du er hekta… eller tre….

  1. Orange is the new black, eller OITNB om du vil, er helt genial. Vi snakker en serie som fikk lillesøster til å legge bort faktabøker og biografier om Justin Bieber ham selv, til fordel for boken serien er basert på.

    Min kjære hevet bare på brynet og blåste da jeg sa at jeg godt kunne starte på episode 1 i sesong 1 igjen, slik at han også kunne få glede av denne serien.

    Han så en episode av sesong 2 (du skjønner hvilken når du ser den, en konkurranse kan man si), den ene episoden fikk ham til å bønnfale meg om pause fra serien til han hadde fått sett hele sesong 1 og tatt meg igjen på sesong 2. Så om Henning bare rister oppgitt på hodet, så bare vent til konkuransen starter i sesong 2. Da popper han popkorn og kommer tusslende, vil nok gjerne late som om at han ikke har noe bedre å gjøre og “siden det står på, så kan han liksågodt se på”.

  2. Jeg er hekta på Netflix…. jeg ser ikke på vanlig tv lenger. Men jeg har sett alle de du har nevnt, bortsett fra House of cards…. jeg skjønner jeg må se en episode til. Akkurat nå er jeg på Homeland…. jeg blir egentlig hekta veldig fort!
    Avdeling Holt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Blideste jentene i Lørenskog!My Profile

  3. Favoritter (der jeg har sett ferdig det som ligger ute) er Breaking Bad, Homeland, Modern Family, How I met your mother, Orange is the new Black. Holder på med Narcos nå, anbefales 🙂

  4. Homeland – tok én episode, så var jeg totalt hekta.. Game Of Thrones, samme der.. Én episode og jeg var solgt.. Anbefaler begge!

Stengt for kommentarer.