Hei.

Til dere som har klikket dere inn på innlegget i håp om at jeg nå skal fortelle om museinvitasjon i campingvogna, sprukne vannrør eller en muggen grill som vi fant da vi åpnet rommet i fronten etter at den hadde stått der glemt og forlatt en stund, må jeg nok skuffe dere. (selv om det med den mugne grillen er helt sant, den står nå nyvasket og skinnende på vaskerommet.)

Det dreier seg altså om barnevogn. Nermere bestemt en Baby Jogger City Elite.

Ny vogn når man får unge nummer fire? Galskap vil mange si. Ja det er jeg helt enig i, men det har seg sånn at vi hadde ikke nubbesjans til å få med oss vår kjære kjære Emmaljunga Duo Edge i bilen når vi må ha oppe ses av sju seter.

Dermed var det et kriterium som slo ut alle andre når vi kjøpte vogn. Komprimerbar til det ugjenkjennelige. Og det skal Baby Jogger ha. Den blir altså liten når man slår den sammen.

Men det har jo en viss sammenheng da. Størrelsen sammenslått og størrelsen oppslått. Og å gå fra Emmaljunga til Baby jogger har for meg vært litt som å gå fra å kjøre traktor med godt armslag i kahytten til en snerten liten Audi tt.

For det første så er det altså ikke plass til en voksipose i bagen. Det vil si, det er jo plass til voksiposen, men da uten unge oppi. Og jeg går jo ikke tur bare med posen. Vi kjøpte derfor en kjempefin Easygrow Lite pose. Bambusviskose må vite. Tar liten plass, er faktisk overasskende god og varm, men det er en vår og høst pose. Og slett ikke egnet til nordnorsk vinter.

For det andre. Vi får digre unger. Kobbe, blåhval, spekkhogger og klump er alle ord som er brukt for å beskrive våre fortryllende babyer. De vokser og jevner seg ut bare de blir litt mobile, men de er jevnt over større enn en gjennomsnittsbaby. Litt sånn at jeg på babymassasjekurs er litt redd for at Dis skal rulle over sine kommende klassekamerater og knuse dem. Hadde samme bekymring med Isa da hun begynte i barnehagen. Gikk med stadig angst for at hun skulle sette seg på noen av de andre..

I allefall har Dis vokst ut av den bagen. Pose eller ikke. Så vi byttet igår til sportsdelen. Og tykke poser har vi endel av så der trengte jeg ikke kjøpe noen ny.

Så jeg tredde i seler og fikk festet posen. Fikk trykket ungen oppi til store protester og skulle gå ut på tur da jeg stusset. Hvor er vogntrekket? For det skal da være noe over posen her, skal det ikke? Jeg har regntrekk, men er litt kjipt å bruke et tett plasttrekk i iskald høstsol…

IMG_0260

Er ikke vogntrekk noe som er vanlig på alle sportsvogner av denne prisklasse? Jeg mener, jeg forventer det ikke på en trille til 299, men denne her har vi tross alt betalt noen tusen for. Skulle selvfølgelig tenkt på det før, men bestilte på nettet og var mer opptatt av den bagen liksom.

Og nå har eg søkt på nettet og alt jeg finner er sånne her poser som fortsatt bare er en pose og ikke et trekk. Dog ser jeg jo at jeg antagelig kan presse inn easygrwposen inn i denne, men….

246643

Svaret mitt enn så lenge er jo å gå tilbake til Emmaljungavogna når hun skal sove ute og så bruke Baby Jogger når vi skal til byen ol, men er jo litt irriterende det og da når vi nå engang kjøpte den vogna. Og jeg har brukt 6 måneder på å venne meg til å kjøre med tre hjul.

Så erfarne vognmødre der ute: hva er det jeg ikke forstår her. Legger man et pledd over posen? Sover ikke unger ute når det snør? Bruker man regntrekk samme hva? Finnes det et trekk jeg ikke klarer å oppdrive? WHAT????

9 Kommentarer on Vogntrøbbel.

 1. Du kan kjøpe en stayput fotpose, eller så vil jeg anbefale deg å gå inn på Barnevogner gruppa på facebook, der er det hauger av damer som er god peil og som trikser og mikser, for om jeg ikke tar helt feil så passer fotposen til Emmaljunga nitro på den. Har du prøvd med fotposen til edgen? De kan passe overens om fargene går sammen da vel å merke 🙂
  Fru Jacobsen (@frujacobsenno) Vil gjerne at du leser denne blogposten Betraktninger om å bli firebarnsmorMy Profile

  • Har du erfaring med stayput? Hvordan settes den fast? For det er ingen trykknapper på kalesjen til Baby Jogger nemlig.. Men den ser jo veldig bra ut ellers da..
   Livet i Casa Didriksen Vil gjerne at du leser denne blogposten Vogntrøbbel.My Profile

 2. E har akkurat samme vogna og har tenkt samme tanken, så dæ hær må e føll mæ på =) men e må sei at e syntes at regntrekkan tell både bagdelen og sportsdelen va litt underli, men eg e kanskje førr gammeldags 😆 men må åsså sei at eg ellers e superførnøgd mæ vogna, har ikkje stasjonsvogn ein gang og einda så funke dæ bra=)

 3. Jeg lagde meg en gang et trekk til ei trille med tre hjul. Kjøpte en fotpose som passet ganske godt og monterte remser med borrelås oppe som jeg hadde rundt “stengene” på hver side og et noe lenger til under fotbrettet. Funket supert!

 4. Jeg hadde samme problem med min vogn. Bestilte en slik stayput, og fikk festet den på et vis rundt kallesjen. Men er egentlig usikker på om det ga så mye effekt. De dagene det blåste som verst valgte jeg å ha regntrekket på-

 5. Nå er det en stund siden dette ble postet men om du ikke har funnet ut av det så vil jeg gi et lite tips:) Vi har nemlig samme vogna og bruker easygrow vindtrekk over. Det er billig og er et supert universaltrekk som kan brukes på de fleste vogner:) god helg:)

Stengt for kommentarer.