//sponset//

Hei.

Høstferien står for døren og i Casa Didriksen diskuteres nå heftig hva den skal brukes til. Isa hadde planen klar: En liten tur ned til oldemor Inger på østlandet, innom Lilleputthammer og Trondheim på vei nordover. Noen dager hos mormor og så avslutte med litt ferie hjemme i vårt eget hus….

Jeg spurte forsiktig hvor lenge hun trodde en høstferie varte og svaret kom kjapt. Ferie er vel ferie mamma? Så like lang som sommerferien så klart. Av og til er det grusomme ting en mor må realitetsorientere en datter om. Og det var med brustent blikk hun trasket inn på skola på fredag.

Jeg liker høsten. Med mørke, regn og ruskevær. Det gjør at man med god samvittighet kan sitte inne i sofaen og kose seg med både te, kakao og tv på kvelden. Men forledenkveld var det slutt. Da hadde vi sett alle episodene av Game of thrones som vi tok opp i vår. Vi har på en måte spredt dem utover kan man si. Men nå er det vel halvannet år til neste gang denne fantastiske serien kan underholde oss. Så da måtte jeg jo finne en erstatning. Og med høstferien like om hjørnet så må det jo være noe ungene også kan se, for selv om ferien er noe kortere enn sommerferien så forsvinner jo alt av leggetider i det sekund skoleklokka ringer i morgen ettermiddag…

Men jeg fant den perfekte erstatning. Og jeg er nok litt treig, for dette her er ingen nyhet forstår jeg. Men har dere sett Legends of Chima? Vi snakker klaner, vi snakker ondskap, vi snakker godhet, vi snakker overnaturlige krefter, vi snakker maktkamp. Og vi snakker Lego. Men det glemmer du allerede etter første episode.

lego-legends-of-chima

For løvene er altså voktere av den hellige Chi’en. Og deler ut rettferdig til alle de andre. Men så blir det uvennskap og grådighet og slossing. og en ond krokodilleprinsesse.  Hvem kan man stole på til syvende og sist? Og er egentlig de slemme bare slemme? Eller er det egentlig de gode som ikke har rent mel i posen.

lego-legends-of-chima (1)

Og hvem er den mystiske skyggevind? Det er altså en blanding av game of thrones, Hobbiten og Ringenes Herre. Ispedt litt bilrace og ninjaslossing.

LEGO-Legends-of-Chima-post-2

Det eneste nedslående er at Netflix kun har de 24 første episodene liggende. Dette skapte litt hodebry da Isa sto i lekebutikken og erklærte “dette hær va ein undelig opplevelse mamma. Æ står i ein lekebutikk og det æ har mæst løst på e Lego Chima!!” For på hylla foran oss var det jo sabeltanntigerstammer og isbjørner. Og dit er ikke vi kommet ennå… Så nå venter vi.. På at Netflix skal få ut fingeren å vise de neste 24 episodene. Og i mellomtiden får vi bygge og leke oss frem til hva de handler om. Så om du ikke vet hva du skal gjøre nå i høstferien og om du ikke har sett Legends of Chima så anbefaler både jeg, Isa og Yme det på det sterkeste. Men pass deg, du blir hekta..

IMG_9731