Hei.

Denne uka er det nasjonal brannvernuke. Og naturlig nok skal da fokuset være på brannvern. Så i barnehagen denne uka var det brannøvelse og brannbilen kom og gode greier. Og i dag var dagen over alle dager. For Yme i allefall. Dagen med åpen brannstasjon!

For en treåring som kan alle episodene til Brannmann Sam på rams, jevnlig slokker brann med hageslangen og som bastant er på pletten med brannslokningsapparatet når faren forsøker å tenne i peisen, så er jo åpen dag på brannstasjonen det ultimate av alle opplevelser. Og her på Inndyr har brannvesenet fått seg ny brannstasjon som nå skulle vises frem. Man stiller forøvrig ikke i hva som helst på en slik dag, nei man tar andektig på seg uniform.

IMG_9539

Brannbiler er jo utrolig kule. I allefall når man får sitte bak rattet..

IMG_9557

Og entusiasmen var stor. “Di har aggregat mamma!! Aggregat!!!” Nå tror jeg egentlig det var en pumpe, men detaljer, detaljer..

IMG_9541

Og det var ordentlige ekte brannmenn der! Brannmenn!! Som viste og forklarte og var utmerkede ambasadører for brannvesnet. Som om han trengte mer oppmuntring til å bli brannmann.

IMG_9567

Så jeg vil tro at rekrutteringen er sikret. Det er 15,5 år til han er 18 og da regner jeg med at han skraper på garasjedøra til Salten Brann. Hvis han ikke kan få komme å være ryddegutt eller noe slikt før den tid….

IMG_9570

I løpet av September er du foressten oppfordret til å ha brannøvelse både hjemme og på jobb. Gå inn på hjemmesiden til brannvernuka og registrer deg så er du med i trekningen av premier for tilsammen 30 000 kroner. Her tenkte jeg at vi skal forsøke å ha det neste uke. En dag mormor ikke er her, for synet av tre barnebarn som skal klatre ned en brannstige på 10 meter vil nok gi henne hjertefeil og mere til….

 

2 Kommentarer on Brannmenn er best!

Stengt for kommentarer.