Hei.

Den store barnedåpen står for døren. Neste helg braker det løs og vi tenkte å gjøre det litt stort denne gangen og slå det sammen med innsettelsen av ny prest slik at både biskop og prost (nå er jeg på dypt vann altså) får se vårt vidunder få vann på hodet.

Men det har utviklet seg en liten krise i heimen. Det har seg nemlig slik at gaven fra oldemor glimrer med sitt fravær. Og det er ikke oldemor sin feil. Det skyldes at landets gullsmedforetninger har en felles trang til å fornye seg.

Problemet med mange unger er at det gjerne tar noen år å få dem. Og verden ser ikke lik ut nå som for åtte år siden. Klesmoten har endret seg betydelig, hårmoten likeså. Man møblerer med andre farger og om gardiner var inn eller ut husker jeg ikke helt. Men enkelte ting tenker jeg burde være uavhengig av slike motesvingninger.

Jeg snakker så klart om dåpstallerkner, eller fotorammer eller dåpsramme eller hva det nå kan kalles. Kjært barn har mange navn.

Her er Eirs:

IMG_0006_2

Og her er Isas:

IMG_0007_2

Begynner dere å ane et mønster? Vel da Yme ble døpt klarte svigermor, på vegne av oldemor, å finne en dypt gjemt i en skuff hos gullsmeden på Fauske:

IMG_0008_2

Men nå er det visst slutt… Ingen gullsmeder har. Jeg har lett på norske nettsteder, på amerikanske, på engelske, på svenske, på danske ja jeg tror jeg har vært innom tysk og italiensk, men det finnes ikke.. Slike her derimot:

1240

Sånne finnes overalt. Men det blir jo ikke det samme da. Stakkars Dis kunne likegodt ha vært født i en helt annen familie.

Så nå har jeg bedt facebook om hjelp. Jeg ser jo at mange finner mye og mangt på den måten. Det kan jo være at et sted i norge, i en skuff, ligger en ubrukt dåpstallerken som matcher de tre første. Noen som fikk to like og som ikke har giddet å bytte inn den andre. Evt en tallerken med bare et felt til gravering og et annet mønster. Det vil jo ligne mer enn alle disse feltene til ditt og datt..

Om noen vet av et blir vi evig glade og står i dyp takknemmelighetsgjeld til evig tid! Og om du ikke har så kanskje du kan dele innlegget mitt?

9 Kommentarer on Jeg trenger hjelp!

 1. Skulle ønske at jeg kunne hjelpe deg med en sånn tallerken, men dessverre.

  Jeg har bare et spørsmål: Dere er klar over hvor lang gudstjenesten er når det er presteinnsetting? Med masse folk i kirka og ekstra lang nattverd! – Nesten to timer.

  For oss som bare går i kirken når vi må, var det et mareritt.
  Åshild Vil gjerne at du leser denne blogposten Henger og hytteMy Profile

 2. “Problemet med mange unger er at det gjerne tar noen år å få dem.”

  – herlig sagt!

  Vet ikke om jeg kan hjelpe deg, men hva med loppis?
  Innlegget ditt kan jeg alltids dele, det er noe..

  Håper det ordner seg for deg!
  Lammelåret Vil gjerne at du leser denne blogposten Loppis!My Profile

 3. Hei. Kusinen min sendte meg ditt rop om hjelp😀 siden min mann er gullsmed. Han driver ikke butikk mer men har ett verksted. Spurte om han hadde en liggende men dessverre hadde han ikke det. Men han lurer på om du har kontaktet Eik sølvplett i Tønsberg? De har nr 33300890
  Det er de som har laget disse dåpstallerkene. Han mente de kanskje kunne hjelpe dere. Er jo vært ett forsøk om du ikke allerede har kontaktet de.
  Mvh Hege huseby

  • Se der ja…. Når jeg bare leste igjennom dine svar så ser jeg jo nå at du har fått tak i dette😀 sånn er det når jeg skriver før jeg leser😀

Stengt for kommentarer.