Hei.

Henning satt og lyttet med et halvt øre mens jeg holdt en lang enetale om det nye legevaktnummeret 116 117.

“Hundreogseksten hundreogsytten!!! Da blir det jo enkelt jo!”

Ja jeg synes jo det, et nummer uansett hvor i kongeriket du befinner deg, trenger ikke å slå opp på gule sider når du er på ferie, bare slå 116117.

“For jeg syntes det nummeret de hadde kommet opp med var helt håpløst og vanskelig. Ikke noe logikk i det hele tatt”

Jeg så opp. Hæ?? Hva var det han egentlig bablet om? Vanskelig? Ulogisk? Jeg skal medgi at jeg hadde syntes det var enda mer logisk med 114115 for å liksom fortsette etter 113, men kan vel være greit å skille litt.

“ja for elleve sekstien sytten var jo innmari vanskelig å huske”

Hæææ??? Jeg skal innrømme at antall hæ i denne samtalen ble etterhvert kun overgått av antall siffer i det nye legevaktsnummeret 116 117. Hvor i huleste har du 11 61 17 fra??

“Det nye legevaktsnummeret. Det står jo 11 61 17! Man leser jo et telefonnummer to og to tall..” Henning så rimelig oppgitt ut over at jeg fortsatt så ut som et spørsmålstegn.

Det gjør man vel ikke. Mitt nummer f.eks. xxx xx x xx. Kjempeenkelt!

” Er jo ikke det! xx xx xx xx, helt håpløst å huske!”

Jammen kjære mann, du må da vel ha sett at det har stått hundreogseksten hundreogsytten 116 117? På alle de facebookstatuser, delte innlegg fra helsedirektoratet, nyheter og avissider. Har du virkelig ikke sett at det står 116 117???

Nope, han hadde ikke det…

Man ser altså verden fryktelig forskjellig. Men for at det ikke skal være noen tvil, det nye legevaktnummeret, det nummeret du fra første september skal ringe når du skal ha tak i legevakten der du er, uansett hvor du er, det nummeret er altså:

etthundreogseksten etthundreogsytten 116 117

5790584_3133137

1 Kommentar on For at det ikke skal være noen tvil…

  1. Bare for å være litt kjip – skal ikke den slags nødnummer uansett sies tall for tall, sånn at også små barn lett skal forstå dem?
    Det er jo forskjell på å slå “en-en-tre” og “hundre-og-tretten”. i siste tilfelle kan man jo i verste fall ende opp med 10013 og da får man neppe den hjelpen man trenger.
    Jeg synes derfor du burde overtale både deg selv og Henning til å si “en-en-seks-en-en-sju”. Lett som en plett og akkurat det det står.

Stengt for kommentarer.