Hei.

Jeg så en morsom video på facebook her om dagen. Bare for å ha det sagt så har det ikke noe sammenheng med hvordan ting er her i huset. Henning er fullt på høyde med meg når det gjelder bleieskift og vel så det..

Som jeg i flere tidligere innlegg har vært inne på så dreier jo småbarntiden seg om faser.

Noen faser er hyggelige. Som når ungen er så liten at den alltid smiler når den ser deg, alltid gjør det du sier, ikke har oppdaget ordet nei..

Noen faser er morsomme selv om de er slitsomme. Som når de spør hvorfor???? etter absolutt alle setninger. Hvorfor er himmelen blå, hvorfor renner melka ut av glasset når det tipper, hvorfor er du så trøtt klokka seks om morgenen?

Noen faser er bare drit. Rett og slett og bokstavelig talt..

En nyfødt baby har sånn ca femten bæsjebleier om dagen. I allefall har det vært sånn her i huset. Søte små bæsjebleier der dagens totale bæsjemengde er delt ut over et anseelig antall bleier og i alle henseende er helt akseptable å handtere.

Så vokser ungen. Tarmsystemet tilpasser seg verden mer og mer, selv om vi fortsatt kun kjører morsmelk. Det blir færre bæsjebleier per dag. Femten blir til fem, til fire, til tre. Ja faktisk kan det gå en hel dag uten bæsjebleier.

Det er da vel fint, tenker du (du som ikke har hatt barn).. NEI DET ER IKKE DET!

For mengden med bæsj er jo den samme. Ja faktisk større. Den har bare komprimert seg til en omgang i stedet for femten. Og det er bæsj overalt. Der er bæsj i bleia, det er bæsj på lårene, det er bæsj på ryggen. Vi snakker bæsj i håret og på knærne. Den som skifter får bæsj på hendene, i ansiktet og i håret når du uten å tenke deg om tørker svetten fra pannen. Du må skifte like mye på deg selv som på ungen for det har sneket seg en flekk midt på magen din som var borti handuken på stellebordet som også selvfølgelig blir full av bæsj. Når du skal legge den nyskiftede ungen ned på babygymmen igjen oppdager du at det jo er bæsj på den. Og på sofaputa, der ungen lå før du la henne ned på babygymmen, før du oppdaget elendigheten.

Du tenker at det nok er ungen som har vokst såpass at bleiestørrelsen du bruker er for liten. Den klemmer for mye, den rommer ikke nok.Så du øker bleiestørrelse. Og konkluderer med at den nok er for stor, den strammer ikke nok, det tyter ut… Tilslutt har ungen bleie fra knærne og opp til halsen, det hjelper fortsatt ikke.

“Du har ikke brettet inn bæsjesperrene på sidene” Jo takk for godt råd kjære, men det finnes ikke den bæsjesperre i verden som kan holde på disse ladningene. Innbrett eller ei.

Du tenker at det var da fryktelig uflaks at akkurat du skulle få en ungen som bæsjer så innmari. Helt til du husker det du har fortrengt. Det var slik sist også, og gangen før der, og gangen før der. Det er derfor du har så lite bodyer i 68.. Det er da det inntreffer nemlig.. I overgangen fra 62 til 68. I allefall her i huset..

Men nå har vi jo kjøpt campingvogn så da må vi endre engangsbruken av babyklær. Det blir dyrt i lengden. Dog er det jo ikke vakkert med en gul stripe over ryggen, og magen, og i lysken, og litt ytters på armene fordi hun veivet med hendene nedi der da du åpnet bleia. Har forsøkt å finne klær i rette sennepsgule farge, men det gir altså assosiasjoner til en unge helt innsmurt i bæsj, så jeg får meg ikke til å bruke dem.

Redningen har vært Bio Tex. Det enkle er ofte det beste, og Bio Tex tar altså bort sennepsgule flekker i en fei. I allefall etter bløtlegging i flekkfjerner, vask på 60 grader og så litt mer flekkfjerning før man bleker hele driten (igjen bokstavelig talt) og vasker enda en gang på 60 grader. Evt kjører på med 90. Det er dette man har permisjon for. Det er en dags arbeid å renggjøre en body.

Jeg vet jo at det har sin ende. Det stabiliserer seg. Det blir fastere. men det hjelper ikke. For da glir vi jo over i neste fase. Der morsmelkbæsjen som nesten ikke lukter, og i allefall bare lukter litt søtlig surt går over til illeluktenede, død og begravelse-luktende, råtnende egg-luktende, spiser ordentlig mat-luktende bæsj. Og skulle vi havne innom MME. Djizzzzzes sier jeg bare. Been there, done that..

Og da, da kan det hende at videoen over her også kunne vært filmet i Casa Didriksen. Dog ikke med far i hovedrollen..

Beklager mangelen på bilder i denne bloggposten, men det har sin naturlige forklaring. Visse ting utsetter man ikke sine blogglesere for nemlig..

Jeg er desverre og på ingen måte sponset av Bio Tex, men jeg har sendt dem en mail og spurt dem om de kanskje kunne tenke seg å gjøre det….

13 Kommentarer on Æsj og bæsj…

  • Ble desverre ingen sponsing fra Bio Tex.. Montro hva jeg gjør galt 🙂 Andre får jo barnevogner og det som verre er kastet etter seg.. Alt jeg ba om var en skarve pakke med Bio Tex.. 🙂 🙂 🙂

 1. Vi har mme bæsj og jeg synes ikke den lukter verre enn annen bæsj jeg. 🙂
  Bæsj en gang om dagen, null stress.
  Tøybleier med rispapir, null stress og null bæsj oppetter ryggen. Jeg ville dog IKKE tatt med tøybleier på campingferie! Men de som er skikkelig hardcore tøybleiedamer de har med brettebleier og ullbukser på ferie.

 2. Hahaha! Jeg kjenner det igjen på en prikk! Det er virkelig enkelte ladninger som ingen bleie kan holde på. Det skjedde med meg, aller ungen da, sist her om dagen da jeg var på mor og datter-date med babyen på slep og vi var på McDonalds. Hurra! Jeg hadde heldigvis ekstra skift til han i stellebagen da, ellers hadde jeg måttet kjøpe nye klær til ham:)

  • Hadde en gang en episode på IKEA. Jeg og Eir gikk på stellerommet og alt jeg tok med meg var en bleie og noen våtservietter. Hun var utbæsja fra innerst til ytterst og øverst og nederst.. Endte jo med at ejg bar ungen i bare bleie rundt halve IKEA for å finne Henning og skifteklærne jeg jo hadde med, bare ikke inn på stellerommet..

 3. Vi hadde en som bæsja ca en gang i uka fra ganske tidlig av. Tenk deg de mengdene!! Oh Lord, gjør nesten vondt å tenke på! Litt oftere når han fikk litt vanlig mat, men ganske sjeldent allikevel så det fikk godgjort seg lenge. Og det lukta død og fordervelse lang vei det!!

 4. Hehe, ja jeg husker det.. selv om det er lenge siden nå.. nesten så man lengter litt tilbake uansett. Vi har hatt andre milepæler i sommer, som det å ikke få lagt seg, som å utfordre grenser når det gjelder nettbrett og andre grenser som absolutt tøyes milevis til tider.. hver sin alder, hehe. Jeg har fulgt dere på instagram i sommer, både ned og opp igjennom Norge på kryss og tvers og FOR en ferie dere har hatt!! Gøy å følge dere! Også kom det jammen en campingvogn på slutten, hehe:) Ha en fortsatt herlig sommer!
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Realisere drømmer?My Profile

 5. Nå må du huske at hvert skift er en kosestund.. en glede og en pause (!) i hverdagen… det er rart at disse episodene aldri inntreffer i bleiereklamene synes jeg. Det flotte er jo at nesten uansett hvor håpløst det føles der og da så kan man jo le av det i etterkant… far i huset hos oss fikk et brått møte med sprutbæsj da ungen i nattens mulm og mørk sendte av gårde en ladning som traff langt unna både stellebord og håndklær og andre oppfangingsområder.. det hun derimot traff var fars føtter.. og det ble ikke oppdaget før laaaangt ut på dagen neste dag… 😉

 6. Hei
  Vi har akkurat samme problem med vår lillemann. Hver gang han sitter i vippestolen skjer det, selv om vi akkurat har byttet bleie….
  Det jeg har funnet ut er at Vanish sprayen fjerner alt av farge, til og med hvis jeg hiver det inni maskinen på hurtigvask. Spray ti min før det går inni og vips er det borte. Det beste er selvfølgelig å vaske med en gang, men let’s face it, då må jeg jo vaske 10 maskiner til dagen…
  Her blir alle bodyer kritthvite etter vask😊

 7. Hei. Jeg husker med skrekk og gru den tiden der, men fatt håp. Det er kommet mye bedre vaskemiddel på banen enn biotex. Nå får du helt sikkert soonsing siden jeg påpekte at de ikke var best lengre.
  Kjøp inn Vanish bruk litt sammen med det vanlige vaskepulveret du bruker og ekstra skittne klær blir faktisk rene igjen, selv arbeidsklær.
  Om det er sånne fine gul/beige flekker på klærne så har de løsningen for det også. De har pulver man rører til grøt f.eks. eller flekkfjernings spray. Eller den siste dungsen som har kommet som til og med tar blåbærflekker. En liten boks med noe gelegreier som du klemmer rett på flekkene og gnir med de dingsene som er på toppen. Vipps så er flekkene borte selv på 40 graders vask etterpå.

  Så min anbefaling er da kjøp Vanish.
  Jeg vant 3dje plass i en konkurranse de hadde og fikk tilsent 1 års forbruk og kunne ikke vært mer lykkelig.

Stengt for kommentarer.