Hei.

Sosiale medier er en fasinerende ting. Forrige innlegg tok jo helt av og farter fortsatt hvileløst rundt på facebook og twitter. Akkurat det med twitter har jeg absolutt ingen kontroll på, da jeg er fryktelig dårlig på å twittre. Men et eller annet sted i et oppsett må jeg ha krysset av for at mine blogginnlegg skal deles der, for de havner der i allefall. På facebook har jeg litt mer kontroll.

Og mens forrige innlegg reiste rundt på face, twitter og i blogglandia har vi feriert. Og jeg tenkte “in your face” til alle som kritiserte meg for å skrive innlegget bare for å promotere bloggen da jeg sa nei takk til både NRK og Dagbladet, nettopp fordi jeg var på ferie. Jeg burde vel i såfall smidd mens jernet var varnt.

Jeg ønsker jo hverken hjerteinfarkt på min mor eller å bruke feriedager på å prate med journalister. Men må jo bare skryte bittelitt av at bloggen har nådd nye høyder….. Mannen til Fotballfrue, unnskyld, Caroline Berg Eriksen figurerte i kommentarfeltet på face. Og det gjør jo et stakkars blogghjerte rørt… (Og til eventuelle nye lesere: ja, denne bloggen er rimelig ironisk til tider…)

Uansett, tenkte jeg skulle få lesertallene ned til de normale par hundre faste med å fortelle om en alldeles stålende dag i Frognerparken i går. Ikke mye kontroversielt der..

Frognerparken er jo storslått i seg selv, i allefall for oss fra landet. Men det som gjorde dagen perfekt var jo at vi hadde selskap av selveste Diaperdiva fra Diaperdivadiary. Og ikke bare henne, men hele familien. Ja selveste Jack og ungene.

Eir hadde jo øvd seg på sminking i flere dager før denne storslåtte opplevelsen. Det er jo ikke hver dag man møter en vassekte modell. Henning gledet seg også.

Og jeg må berømme familien Diaperdiva. Å få oss seks på døra en søndag morgen er ikke noe alle tar på strak arm. Yme hadde jo fått med seg at vi skulle til Oslo, byen der kongens slott er. Så på vei opp trappene i en bygård i Oslo spurte han “er vi i kongens slott nå?” Diaperdiva åpnet døra og selv i all sin prakt var hun ikke særlig lik kongen så Yme ville helst snu. Isa lurte på når vi egentlig skulle spise sushi og Dis erklærte ganske høylytt at det var på tide med pupp. Henning var i det minste nogenlunde representabel og Eir strenet inn som om hun hadde kjent dem i årevis.

Frogneparken byr på mye for en landsens familie. Frognerborgen f.eks. Gigastort lekeapparat. Selv Eir glemte et øyeblikk drømmen om modellyrket og svingte seg i klatrestativet, men trippet snart stolt som en høne rundt og bar handveska til den selvsamme modellen på vei tilbake fra kaffebaren mens hun nippet til en iskaffe og snakket om et eller annet voksent noe.

IMG_8405

 

Om man må jo bare ta selfies….

 

 

IMG_8410

 

Og å klatre på figurene rundt monolittenIMG_7146

Og mens Isa prøvde å finne en logisk forklaring på hvorfor disse figurene gjorde det de gjorde, var Yme mer opptatt av det konkrete: SE PÅ DEN TISSEN DA MAMMA!!!! DEN ER KJEMPESTOR!!!!

IMG_7143

 

Videre fikk endene i Frognerparken alt spiselig brød som Diaperdiva hadde hjemme på kjøkkenet. Beklager så mye til Jack som nok måtte gå sulten til sengs. Og hjertelig takk til Diaperdiva som forutså at tre unger fra nordnorge aldri har matet ender i en park før og nok kunne stått der enda om de ikke tilslutt faktisk gikk tom for brød. Et annet mirakel er jo at ingen plumpet i vannet, eller ble spist av ivrige gjess. Men erfarne Jack tok styringen og fikk unna pågående fjerkre med stødig hånd.

IMG_7153

 

Vi stilte fryktelig uforberedt til en tur i Frognerparken. For jeg hadde helt oversett ordet park og kun tenkt statuer og severdigheter. Men igjen reddet Diaperdiva oss. Med engangsgrill, fire pakker med grillpølse og kunnskap om det beste grillstedet i parken slapp vi også å sulte ihjel. Og vi fikk se ett vassekte ekorn. Tenk at Oslo kan by på slike naturopplevelser.

IMG_7178

Litt motivering må jo til når en treåring skal dras gjennom en park. Men med kappløp med selveste Diaperdiva så gikk det jo som en lek..

IMG_7161

 

Diaperdiva fortalte Eir og Isa at i byen så har man jo gjerne ingen egen hage, så da bruker man slike parker. “Greit det” sa Isa, “men det er jo litt mange fremmede folk i den hagen deres..” Det var i allefall fryktelig mange japanere med paraply der. Og den fikk de jo bruk for til slutt.

For etter en strålende dag også værmessig skyet det til, regnet kom og vi småløp hjem mens vi gjemte oss under store trær på veien. Dis skyet også til. Mangelen på planlegging førte til at jeg tok en brus og det betalte seg med en smule hyl og skrik. Det kombinert med at Yme på alldeles perfekt vis viste hvordan en løve brøler og en elefant tuter i fantorangspillet og Isa som nå var på randen av sammenbrudd og sushiabstinenser gjorde at jeg nå beundrer Diaperdivafamilien enda mer. De smilte og sa at vi må gjøre dette til en sommertradisjon. Jeg vil tro naboene håper vi aldri mer krysser grensa til Oslo….

Dagen ble avsluttet på beste vis. Vi ringte og bestilte takeaway og hentet sushi før vi igjen satte kursen mot skogene i Aurskog-Høland. Med en vrælende Dis, lykkelig syngende Eir og en Yme som med høretelefoner kommenterte filmen med utestemme. Isa satt med tomt blikk, så film og talt minutter til hun kunne åpne esken med 14 biter nigiri med laks. Jada, bilturen var riktig hyggelig. Desto bedre å komme hjem til mormor/oldemor og morfar og ikke minst vippestolen til Dis. Sushi fra Rå kan anbefales, og det samme kan en dag i Frognerparken sammen med Diaperdiva og familen.

IMG_7190

5 Kommentarer on Frognerparken oppleves best med Diaperdiva & co.

  1. Haha herlig. Ja Oslo har tidvis naturopplevelser. Og Diaperdiva er noe for seg altså! Men det syns jeg det virker som du og den lille flokken din er og 🙂
    Kirsti Vil gjerne at du leser denne blogposten NY blogg: World of a RunnerMy Profile

  2. Hahaha! For en aldeles herlig dag! Vi tar dere gjerne med på en tur vi også! Har flere hager å by på…. som kan passe både liten og stor! Og selvfølgelig man modellen og Jack med barn bli med også, jo fler jo bedre!
    Avdeling Holt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Søt moroMy Profile

  3. Åh så koselig oppsummering av en aldeles fortreffelig og utrolig hyggelig sammenkomst! Den herlige gjengen din altså.. litt vemodig å tenke på at vi ikke kan få en dose Didriksens på en mer daglig basis, men om vi kan få det til årlig -så skal jeg ikke klage altså! Haha, hvor flatterende er det ikke at du takka pent nei til NRK, Dagbladet og alskens riksdekkende, og ja til oss.. 😉 <3 Hils hele hurven så mye!
    Diaperdiva Vil gjerne at du leser denne blogposten Because of you!My Profile

Stengt for kommentarer.