Hei.

Vi skrev vel Mars da Eir begynte å mase. “Når begynner egentlig den konkurransen mamma?” Jeg forsto ikke helt. “Den konkurransen. Der vi hopper i havet og så må noen andre gjøre det og så sier de igjen at noen må gjøre det..”

Åh, den konkurransen. Hopp i havet. Den som gikk som er farsott på facebook i fjor. Eir hadde jo håpet og trodd at dette var en årlig happening. At hun også i år skulle få bade i April. Og det har jo vært vakkert vær og forhold..

IMG_7408 IMG_7465 IMG_7664 IMG_7816

Nå er det vel til glede for de fleste at Hopp i havet ikke tok noen ny runde i år. Men ikke for Eir. I allefall ikke når mitt svar har vært “du får vente til det blir sommer”. Så hun har ventet, og ventet og ventet. Og ventet, og ventet og ventet.

Mandag morgen kom hun ned trappa. Iført shorts, t-skjorte og et stort smil. “Det er sommer mamma!! Nå er det sommer!!” Jeg så ut vinduet, greit nok, det var ikke så værst vær ute, men sommer? “Ja det er 1.Juni mamma!! Sommermåneden! Den første sommerdagen er i dag. Kan vi bade?”

Nå hadde Isa fotballkamp den ettermiddagen, og dagen etter var vi invitert på middag hos svigers. Onsdag var det lynsjestemning. I allefall da jeg sa at det kan jo ikke bli bading når Eir har fotballkamp og jeg er helt alene med alle fire. Så jeg måtte jo love, at torsdag, DA skulle de bade. Uansett vær og føreforhold.

Torsadg kom, og mormor kom med hurtigbåten. Hun hutret seg inn i bilen for akkurat når båten kom så var det vel mer sludd enn regn som kom ned. “Ungene har bestilt tidlig henting i dag, de skal bade…” Mormor har jo etterhvert vennet seg til sine gale barnebarn og leet så vidt på et øyelokk.

Så etter middag var det stor aktivitet på badet. Neseklype, svømmeføtter, armringer til hun som var på besøk og som naturligvis også ville bade (med en takk og lov forståelsesfull mor som jo også forsto at det var sommer tross 4 varmegrader) og handduker ble pakket ned i badebagen.

Tror dere virkelig at dere blir å svømme? Jeg kunne ikke dy meg. Du kom akkurat til anklene i fjor Isa… Fnys og stygge blikk til svar. Klart det skulle bades, det var jo sommer. Vind, fire plussgrader og øspøsregn til tross…

Og bading ble det. Isa gikk akkurat til anklene så både svømmebriller og neseklipe var unødvendig for hennes del.

Eir derimot er støpt i en annen form. Samme form som bestefaren er støpt i, han kan stå midtfjords midtvinters i en tynn skjorte uten å fryse. Så hun badet, og dukket, og frydet seg. Trenger jeg å gjenta at det var vind, fire plussgrader og regn?

badebilde

Vel, ingen tvil. Sommeren har kommet til nordnorge. Og med den vind, overskyet vær og regn. Akkurat som juni i Nordland skal være. Det er bare å finne frem bikinien.

IMG_7770

I det minste klarner det jo opp på kvelden slik at man har midnattsol å trøste seg med. For hvem trenger vel søvn nå når sommeren har kommet..

 

2 Kommentarer on Sommer.

Stengt for kommentarer.