Hei.

Til sommeren skal vi jo på ferie. Bilferie. Det er liksom oss. Ikke klarer vi å pakke sparsomt og ikke klarer vi å legge ferien til et sted så da blir det liksom bil og henger.

Hemmeligheten med å være en lykkelig famile på tur i bil er tidlig indoktrinering av at bil er en positiv ting alt fra nyfødtstadiet.

Første test er jo turen hjem fra sykehuset. Jeg har jo lest i enkelte artikler at unger ikke bør sitte mer enn en halvtimes tid om gangen i bilstol… Disse artiklene er ikke skrevet av folk som bor i nordnorge, det er sikkert. Nå har jeg funnet mer fornuftige artikler som sier at så lenge ungen er fornøyd så er det greit, men bruk fornuft og ta matestopp og bleieskiftestopp når ungen gir tegn til det. Så vi kjørte fra Bodø og hjem med god samvittighet. Litt hyl der i starten, men det gav seg fort og hun sov søtt resten av veien.

Men nå var jo Dis på god vei til å runde to uker i helga så vi fant ut at det var på tide å gjøre en liten testtur. Så vi pakket i bilen (vi lot hengeren stå, vi skulle tross alt bare være borte fra fredag til søndag, men det holdt hardt..) og kjørte til mamma og pappa i Kvina.

Dette er ei ganske grei teststrekke.Først et par timer bil, så ei lita ferge, så en halvtime i bil, så ei lang ferge på en time og så 5 km i bil før vi er fremme.

Poenget er timing. Nå var vi bittelitt urutinerte her for det er tross alt tre år siden sist. Så vi la inn en tur innom gartneriet og skola for å hente ungene og posten for å hente en pakke først. Dette medførte en liten matestopp hos bestefar og bestemor mens vi overleverte blomsten fra gartneriet og enda litt spising mens Henning gikk inn hjemme for å hente laderne til iPadene (det var jo det mest urutinerte, tenk å glemme de da)

Så la vi i vei og etter tre kilometer sov to av tre, etter fire mil sov fire av fire.

Nå hadde vi verdens beste tid, og siden kjøringa gikk så bra ble det jo ganske lang venting på første fergeleie. Så vi fikk handlet pausemat og matet og skiftet og gått på do alle mann. Fordelen med å kjøre på tur med nyfødt er at man sitter relativt konfortabelt i fremsetet og både ammer og skifter. (når bilen står i ro selvfølgelig, vi er ikke gale heller)

IMG_7689

Jeg kan jo forstå fergebillettøren som kikket inn sideruta og møtte dette synet:

IMG_7691

“Herrefred, hvordan blir nå dette da????” Fergebillettører har et komplisert regnestykke å utføre når de tar biletter. Føreren betaler ikke, det går på bilen, passasjeren betaler, unger betales for når de er over fire år, men ikke om de er under fire.. “Bil, en voksen og to barn. Og to som skal registreres” er det korekte svaret her..

Med ren bleie, mat i magen og sang fra tre storesøsken var det jo en smal sak med neste kjørestrekning. Og neste fergetur.

IMG_7697

 

Helga var fin på alle måter. Vi fikk vist frem vidunderet på butikken og fikk blomster, sett melodi grand prix, gått på vår første ordentlige trilletur og samtidig vist ungene noen levende dyr, vist frem Dis til gammeltante og litt slekt og Yme fikk ikke minst lekt med mormor.

IMG_7721 IMG_7726 IMG_7729 IMG_7742 IMG_7749

Turen hjem gikk også bra, men i motsatt rekkefølge. Dis spiste og skiftet på fergene og sov resten av veien. De andre ungene sovna etter ferge nummer to. Og i et nydelig vær så det gikk faktisk an å være ute på ferga. Vi tok siste ferge hjem så vi var ikke hjemme før over midnatt og det gjorde det riktig vakkert å kjøre inn i Gildeskål med midnattsol (ok, nesten midnattsol) på venstre side..

IMG_7758

Så nå ser vi riktig positivt på sommeren. Vi skal tross alt bare en liten tur Inndyr-Kvina-Trondheim-Tarva-Trondheim-Setskog-Strømstad-Sand-Trondheim-Kvina-Inndyr.  Burde være overkommelig og helt greit med denne gjengen..

 

8 Kommentarer on Gjelder å ligge i trening før sommeren..

 1. Vi er skikkelig dårlige på bilturer, – noe som var greit da gutten var mindre. Nå er det litt mer som eselet i Shrek: ” Er vi fremme snart????” som er gjengangeren fra første sving. Men vi skal bruke bilen på turer fremover, men alikevel så er jeg imponert over gjengen på fire, når en holder for oss. redningen har vært hyppige stopp og dvdspiller 🙂
  Nann karin Vil gjerne at du leser denne blogposten Et lite glimt fra helgen vårMy Profile

 2. Høres ut som om dere har gode rutiner på biltur da ja, det hadde vi også og en 7 timers tur var liksom ingenting. Vi hadde da dog ikke henger så ungene hadde bagasje under føttene og mellom seg i baksete. Der passet vi på å legge noe som de kunne bruke som lekebord. Ingen DVD hos oss da, men leker de likte, utrolig hva Barbie kombinert med actionfigurer kan bli av lek 😀
  De hadde også noe å høre musikk på sånn at de kunne spille sin egen musikk når de ville eller høre på eventyr CD.
  Ellers så må jeg jo si at de er kjekke de posene som man kan henge på seteryggen foran sånn at de hadde alt fra tegnesaker til drikke og noe godt å kose seg med.

  Lykke til med sommerferien med alle 6 på tur.

 3. Gurimalla, så heldige dere er! Våre to har vært sirener hvis vi skulle lengre enn til butikken, og det ble ikke stille før bilen stoppet og puppen kom ut. Og så startet det opp igjen med én gang bilen var i fart igjen. Hadde en del bilturer med svette ører og kropper på vei til hytta som ligger 3-4 timer unna… Også her har DVD-spiller vært redningen 😉
  Hanna Vil gjerne at du leser denne blogposten KyprosMy Profile

 4. Flotte bilder av en fin tur. Jeg syns det er sporty å kjøre så langt med så mange barn i bilen selv om det gikk flott for dere. Mine unger har spydd av bilsyke fra de kom til verden. Ikke like greit med lange bilturer da….

  • Eir blir bilsyk ca ved første sving, men hun spyr i pose og så er hun ferdig.. Så det er lite styr og lite gris av det 🙂 Og hun liker fortsatt bilturer. 🙂

Stengt for kommentarer.