Hei.

Som lovet i forrige innlegg kommer en liten presentasjon av vidunderet.

IMG_7493

Hun var den største av alle våre med hele 4450 gram og 54 cm på sokkelesten.

Hun har fryktelig stolte storesøstre som både steller, bysser, bærer og holder.

IMG_7585 IMG_7581 IMG_6249 IMG_7587

IMG_6236

 

Og en storebror som synes babyer, selv småsøstre, er innmari kjedelige, men som stiller opp på pliktbilder slik at man kan få seg en is som premie…

 

IMG_6209 IMG_7653

 

IMG_7559

 

Hun er med på det meste som skjer her, som middager, fotballkamper og 17 mai feiringer.. Intet er som å stå på sidelinja og amme en 8 dager gammel baby stående mens man roper HEIA SPLINT og “den tar du Eir!!”

IMG_6215 IMG_7660 IMG_7630

 

og for øvrig går dagene med til å sove og til å spise.

IMG_7533

De lærde strides på hvem hun er lik. Mange holder en knapp på Yme, selv synes jeg nok at hun er mest lik Isa som baby. Men kanskje litt lysere. I allefall er øynene enn så lenge stålgrå, noe de også var på Eir og hun er den som har lysest øyne nå. Isa og Yme fikk brune øyne nesten med en gang. Så jeg tipper det blir en mini-Isa med lysere øyne. Og da har vi som Eir sier to av hver.. To fra pappaen og to fra mammaen så det er vel rettferdig 🙂

Hun er mye mer våken og med enn noen av de andre har vært og som den helt objektive mor jeg er, så er jeg helt sikker på at hun prøver å smile allerede. Hun løfter hodet og kikker seg rundt og er veldig våken når hun først er våken. Så den siste uka i magen gjorde nok godt.

Alt i alt så er hun helt perfekt, så klart, ti fingre og ti tær og passer perfekt inn her hos oss. Om hun gjør familen komplett er enda oppe til diskusjon men enn så lenge er vi mer enn fornøyd.

Og navnet…

Dis Asora.

Dis har vi hatt klart ganske lenge. I allefall har jeg hatt det klart lenge, men det krevde litt overtalelse av Henning. Det var mamma og Eir som fant navnet når de satt og søkte på nettet etter jentenavn på tre bokstaver. Mellomnavn hadde vi veldig mange vi synes var fine og det var egentlig siste uka før hun kom vi landet på Asora. Henning fikk bestemme mellomnavn siden jeg fikk trumfet gjennom Dis. En dag vi diskuterte mellomnavn nevnte mamma Asora. Oldemoren min het vist det til mellomnavn. Og vi syntes det var veldig fint. Og spesielt.

I følge SSB er det 12 kvinner i norge som heter Asora, og kvalifisert gjetning sier meg at de fleste av dem er født før 1920. Toppåret var i allefall 1912. Det har arabisk opprinnelse og betyr blå himmel eller blåfarge. Jeg vil tro asurblå.. Sånn sett litt feil med tanke på mørkebrune øyne, men pyttsann.. Og så er det tross alt en fe i en barbiefilm som heter Azura…

Dis er det 6 kvinner i Norge som heter. Det er norrønt og disene var i norrøn mytologi en gruppe kvinnelige åndevesner. De var ættens beskyttelsesvesen og kunne opptre både ved fødsler og i strid. Den fremste disen var Frøya.

Så der har dere henne. Dis Asora. Vår nye øyensten. Og vi gleder oss til å se henne bli større, det aner oss allerede at hun har personlighet i samme ånd som resten og kommer til å bli litt å bryne seg på. Først skal vi bare overleve en ny spedbarnstid….

 

IMG_7608 IMG_7611

28 Kommentarer on Dis Asora…..

 1. Jeg bare elsker navnet 🙂 Dis er faktisk et navn jeg selv har lett fram til en karakter jeg jobber med så det var litt artig når jeg leste hva prinsessen deres skulle hete. Kos deg med de vakre barna dine <3
  Drømmelykke Vil gjerne at du leser denne blogposten When life give you lemons…My Profile

 2. Gratulerer så mye…..Så fin da 🙂
  Skal bli spennende å følge deg og dine i tiden fremover 🙂

 3. SÅ SØT lita tulle da! Jeg og vil ha en…
  Og riktig så fint navn! Jeg ble litt småforelsket i navnet Asora nå… <3
  Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten MIA-LHR-SVGMy Profile

 4. Hipp hurra for nydelige, vakre Dis Asora! Hun ser så god ut at det kiler litt i eggstokkene merker jeg 😉 Og bra jobbet, Laila! Du ser jo fantastisk ut og – og tenk – ut på fotballkamp noen få dager etter et keisersnitt! Bøyer meg i støvet! Ser ut som dere koser dere godt, selv om det sikkert er slitsomt – og denne gangen har du jo fryktelig go hjelp av to stolte storesøstre ser jeg.
  På tjukka Vil gjerne at du leser denne blogposten 10 timer etter fødselMy Profile

  • Jotakk, med vogn som støtte er det utrolig hva man klarer.. Slitsomt er det jo altid med sånne nyfødte så det gjelder å ikke la seg overvelde og la livet gå som normalt.. 🙂

 5. Den lille bolla har opplevd mer allerede enn He gjorde det første halve året av sitt liv :p
  Nydelig jente – nydelig navn, men alt det har jeg jo sagt til deg før:)
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Bare én omgang tilMy Profile

 6. Hun er en nydelig liten gullskatt skal jeg si deg! Og jammen er du fresh, mor til fire og den siste har akkurat kommet ut? Seriøst? Du ser nesten altfor bra ut, tenk på hva slags signal du sender og ansvaret ditt som blogger? 😉 Bare tøyser, kos dere masse masse, hun er så hjertelig velkommen denne nye lille Yme- kopien!
  Avdeling Holt/ Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Fredagshumor!My Profile

  • 🙂 Tihi.. Takk for smiger du.. Joda, jeg er mitt ansvar bevist, men sånn mammakroppbilde på dag fire var bare litt utelukket.. Ville skremt bort det som er igjen av lesere… Ymekopi, Isakopi, Eirkopi.. stakkar, hun har lite eget enn så lenge..

 7. Gratulerer! Rimelig lik vårt fjerde barn! (Men jeg hadde fått en før som var enda større..) Lykke til videre med hverdagslivet!
  Pia Vil gjerne at du leser denne blogposten Hva deler man?My Profile

  • Jotakk, her er hverdagen virkelig kommet med Henning som jobber overtid, jentene som har fotballkamper på forskjellig sted på samme dag, Yme har fått feber og ellers er det bare bra takk…

 8. For et nydelig navn! Og spesielt gøy når det er i familien 🙂 Kjempesøt liten jente dere har fått (som alle de andre barna deres…) 😀
  Hanna Vil gjerne at du leser denne blogposten Ha det, Kypros!My Profile

 9. Gratulerer! Så fantastisk med en liten en igjen!

  (I min oppvekst hadde vi Asora som nabo. Hun var der også da moren min vokste opp. Hun var ei veldig trivelig pratsom dame, flink til å sy og stelle med blomster. Hun var nok født litt før 1920, tenker jeg. Det er gode minner med navnet Asora.)
  underveis Vil gjerne at du leser denne blogposten .. den draumenMy Profile

 10. Dis Asoria var ett utrolig nydelig navn på nykommeren i familien deres. Og for en ufattelig flott gjeng i bunader på 17.mai.
  Selv lillemor hadde jo bunad som var utrolig nydelig. Håper dere har en fin tid sammen .

 11. Nydelig! Så fint å komme til verden med så mange storesøsken som kan passe på 🙂 Håper dere får en fin første sommer sammen med det nye familiemedlemmet!

Stengt for kommentarer.