Hei.

Påske og gravid uke 35+4. Det sier seg selv. Lange skiturer og fjellturer utgår. Det vil si, for noen så er det sikkert like innlysende at man går en lang og avslappende skitur i uke 35+4 men jeg liker å tro at det er mindretallet og at jeg er helt normal som hardt vurderer nødvendigheten av enhver tur opp og ned trappa til loftet.

Men det går jo an å ha en fin påske alikevel. Særlig når man har unger som sier slike ting som “det er helt greit å leke ute, men den gåinga… hva er vitsen med den?” Det er vel da den dårlige samvittigheten skal ramle ned som en svart sekk over hodet mitt og jeg skal tenke at “jeg har sviktet som mor, ungene mine liker ikke å gå timesvis på tur” Men sorry altså. De er akkurat like late som foreldrene. Og vi trives med det vi altså. Vi er ikke åneiviharikkeværtuteminst7timeridagogdaerjodagenødelagtfolk, heller ikke i påska. Når det er sagt så hender det at vi slår til og drar på tur, både korte turer, lange turer og lavvoturer. Men ikke hver helg. Eller hver måned..

Og når også det er sagt så har vi vært ute. Vi trosset en særdeles sur vind og gikk en tur i fjære fredag kveld. Det var fryktelig kaldt på magen. Jeg hadde tatt helt feil bukse på meg. Den gled nedfor magen, samtidig som den helt feile genseren gled oppover og lot den iskalde vinden ha fritt spillerom på undersiden av “bærerungenveldigutenpågravidemagen” min. Men det var koselig altså. Isa fant noen skjell, Eir klarte nesten å bli kliss våt og Yme fant noen digre steiner som mormor bare måtte bære med seg hjem.

I går var det fint vær. Sol og greier og vi la middagen til naustet til svigers. Det er ca 250 meter å gå til det naustet. Akkurat passe langt for en gjeng med en stk kjempegravid, en stk nyoperert, en stk mormor med alt for tung sekk, en stk utrenet morfar og resten av gjengen.

IMG_6153 IMG_6151 IMG_6150 IMG_7355 IMG_7356 IMG_7358

Det var sol, det var varmt, det var lite vind. Vi grillet, det ble fjære og ungene lekte, jeg fant en sten med akkurat passe høyde som jeg dumpet ned på og ble sittenede.. Fotoapparatet kom frem og etter x antall antatte blinkskudd fant jeg ut at det jo var innstilt på sort hvitt. Og det har det vært hele påska. Men det ble noen fine bilder alikevel.

Vel hjemme hadde vi filmkveld. Operasjon Arktis. Den var bra. Litt merkelig at det er sol på svalbard i november og man skulle tro at unger som falt i isvann døde, men ser man bort fra litt sånne ting som voksne bryr seg om så var den veldig bra. Isa mente at dette absolutt ikke var en barnefilm og gjemte seg bak mormor både tre og fire ganger og måtte gråte en svett når den var ferdig, men summa sumarum så gir vi den godkjent. Og så var både Fugløya og Sandhornet (fjellene her) med flere ganger..

Operasjon Arktis - plakat

 

I dag har vi gjort fint lite. Bakt en kake fordi morfar hadde bursdag på tirsdag og hatt både svigers og søster på middag. Og så har mormor og Yme lekt brannmenn.. Mormor var en påskebrannmannmormor og Yme sjef! Så da kan det vel neppe bli bedre.. God påske, med eller uten langtur..

1601360_10153100562755659_4685021283939840049_n

 

og om du også vil se video av brannmenn i action så følg meg på Instagram @casadidriksen…. 

3 Kommentarer on Påske uten planer eller ambisjoner..

  1. Herlig ærlig! Et blogginnlegg uten hashtag livet er best ute, jeg liker det .;) Selv om jeg vel egentlig et sånt utemenneske.. Men det trenger ikke involvere så voldsomt mye bevegelse, aller helst vil jeg bare sitte i fred med boka mi og sola i ansiktet. Spesielt denne påsken. Og det har jeg i grunn kunnet også, selv om vi har vært på hytta full av folk. Noen fordeler må jo denne bowlingkula på magen gi. Turen deres så deilig ut!
    Carina Vil gjerne at du leser denne blogposten Sånn som det erMy Profile

  2. Hurra for lavterskel og mestring kontra høye forventninger og skuffelse!! Det høres og ser helt supert ut, og – hurra for store bilder på bloggen, det gjorde seg virkelig! 😀 Spennende tider dere går i vente, håper formen din er fin <3
    EventyrElin Vil gjerne at du leser denne blogposten PåskerebusMy Profile

Stengt for kommentarer.