Hei.

Det har blitt lite blogging den siste tiden. Vi lever i beste velgående, babyen er fortsatt i magen og ingen store kriser har skjedd. Men det er litt tomt for energi når kvelden kommer. Så det har blitt sofa og tv og fint lite annet.

Man skulle jo tro at helga kunne brukes til blogg. Men så fant jeg ut at det faktisk kun er 8 uker til termin! 8 uker! Hvor har tiden blitt av. Joda, jeg vet jo at jeg kun har en uke igjen med pasienter på jobb så det burde ringt noen bjeller, men Mai har liksom vært så langt borte..

Så jeg tenkte at det kanskje var på tide å begynne noen små forberedelser. Henning har jo allerede startet. Han har fått et kleskap inn på Ymes rom og tømt kommoden som sto der slik at Ymes klær kunne flyttes dit. De har holdt til nede på gjesterommet siden det er nermest badet.

Denne flyttesjauen medførte jo at han nesten ble fri for klær, for siden jeg tok ut alt fra skapet alikevel så benyttet jeg sjansen til å pakke ned det som var for lite. heldigvis var jeg forutanende nok til at jeg i forrige uke når jeg var i Bodø tømte Lindex for gutteklær, samt tok med litt fra Hennes og Maurtitz også. Hadde helsesøster som bærehjelp..

Da dette var under kontroll fant jeg ut at siden jeg nå var i nedpakkingen så kunne jeg jo gå igjennom Isas skap. Det ble også så godt som tømt da det meste der var trangt og for lite… Men heldigvis ble det fort fyllt opp igjen for når vi var igang så var det jo ikke så stor vits i å la Eirs skap stå urørt. Så det som var for lite der ble flyttet over til Isa. Unntatt ca 15 bukser som Isa ikke engang vil ta i med ildtang. Hun så faktisk ut som om hun ville kaste opp da Eir kom med et par. Isa går i kjole og skjørt. Punktum! Buksene har vi fått lurt over på ei venninne, så vi slapp å pakke flere esker..

I allefall, da alt dette var gjort var det leggetid og vel så det for ungene og jeg og Henning dro faktisk på besøk til et vennepar. Det er ikke ofte, men det var desto koseligere. Og vi ble til sene kveldstimer gikk over i natt. Og jeg angret veldig på at jeg valgte å sove lenge på lørdag da Yme morgenglad kom hoppende inn halv syv.

Prosjekt klær fortsatte på søndag. Tre esker pluss, pluss merket “jenteklær str 50-smått74” ble hentet frem.

Jeg hater rosa. Etterhvert som plagg etter plagg ble plukket frem husket jeg mer og mer hvor intenst jeg egentlig hater rosa… For alt er rosa!! Kjemperosa, dillete rosa, lyse rosa, dust rosa, rosa rosa…. Rosa i alle former og fasonger og sjatteringer du kan tenke deg.

Jeg kunne jo tatt frem eskene merket “gutteklær str 50- smått 74” men sånn i starten så må du jo da forklare hele tiden at ungen er en jente om du skulle være så uheldig å ha på en blå jakke eller noe.

Men jeg vet jo det bedrer seg. Eir har vel ikke et eneste rosa plagg, Isa har noen, men det er få. Så det er liksom de første seks månedene det står på. Så jeg driver og øver meg, stålsetter meg. Står foran skapet der og ser og tenker at det skal gå bra denne gangen også. Og har faktisk funnet tre hele plagg i grått, blåblomstret og gult som jeg skal bruke masse masse på henne.

Så det ble ikke blogg i helgen heller. Men fortvil ikke, jeg er på vei tilbake, og når det nå blir litt mindre jobb ganske snart så blir dere sikkert lei av meg før dere vet ordet av det…

IMG_7326

Hvordan unngikk dere det rosa babyhelvete? Eller liker dere rosa? Hvor kjøper man klær som ikke er rosa til nyfødt og som alikevel ikke signaliserer at ungen er en gutt? 

12 Kommentarer on Helga med alle klærne…

 1. Du må kjøpe newbie-klær fra Kappahl! Der er det fine, nøytrale jenteklær! Eller så kan du alltids strikke dem selv, sånn som jeg har begynt med:)
  Men obs! obs! dersom du går for sistnevnte, kan du bare vinke farvel med bloggen en gang for alle, for strikking er lett å bli hekta på! :O
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Stille i fjøsetMy Profile

  • ha! jeg var på verdens kjedeligste kurs i Tromsø for snart fire år siden. I ren desperasjon for å holde meg våken gikk jeg inn i en garnbutikk. Gi meg den enkleste oppskrifta dere har på en bukse og noe blått garn og pinner, sa jeg. Og den var virkelig enkel. Rett strikk og rundpinner og bittelitt sånn rett og vrang der på toppen. Klarte jeg det? Absolutt ikke. Jeg er bare ikke laget for strikking, hekling eller noe som inbefatter garn og pinner. kan brodere da.. har litt sånn blandede følelser for Kappahl. Noe er veldig fint, men det er så mye der som har en helt underlig passform og som gjør at unger som fyller ut klærne sine (som mine små hvaler gjør) ikke kommer seg inn i klær fra Kappahl. Men nå når de er større så går det bedre. I allefall med skjørt..

   • Vi har det litt sånn med Name It, vi! He passer ikke inn i de bodyene i det hele tatt. Når du sier det har vel kanskje Kappahl-bodyene vært litt smale, men det har alltid gått greit.
    Cubus-klær er jo gigantiske, så det går jo bra… Men de er til gjengjeld ikke de fineste:p
    Men det var sorg i heimen den dagen jeg innså at He hadde vokst ut av den største størrelsen av de body+strømpebuksemedfot-pakkene de har hos Cubus, for DE likte jeg derimot kjempegodt!! He hadde på seg sånne sett stort sett hver dag det første halve året:)
    Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Stille i fjøsetMy Profile

 2. Hjemmestrikk. Man kan kjøpe hjemmestrikk. Mine har aldri hatt rosa før de valgt det selv. Blir ikke kjedeklær. Men masse online shopping.

  • men det krever så mye innsats… Og tenkning.. jeg er skikkelig dårlig på sånn netthandel… så mye lettere å bare gå inn på Cubus.. Men det er klart man angrer jo etterpå og tenker at man skulle nok heller tenkt litt, og lagt litt innsats i det.. Problemet nå er jo at vi har så mye fra de to eldste at det å kjøpe noe nytt egentlig kun er for at hun nye skal få lov å ha et sett som bare var kjøpt til henne 🙂 Som du ser, det er jo fullt i alle hyller…

 3. Da frøkna var baby gikk det en del i hvitt og gult, hadde mye rosa og, hadde ingen anelse om hvor lei det går an å bli av en farge..! Nå krever hun rosa fordi det er yndlingsfargen. Mamsen er lei av rosa, jeg er mer glad i jordfarger. Det er litt krig i heimen når nye klær skal handles inn…

 4. Her er minstejenta straks 9 uker, og de fleste dagene er hun urosa så det holder. Noe blir det jo, men det får jeg bare leve med.

  Nr. 1 var nøytralt kledd den første tida, da det vi hadde kjøpt inn på forhånd kunne gå til begge kjønn. (Vi ville ikke vite kjønn). Hun har aldri vært særlig rosa av seg, og nå i en alder av 13 1/2 er det helt uaktuelt!

  Nr. 2 ble en gutt, no worries. Men han synes rosa er helt greit, selv om han ikke bruker det selv. 😉

  Nr. 3 ble råååsa all over the place. Her har jeg ingen forklaring på hva som skjedde, plutselig var det helt greit for meg med rosa. Rosa ble yndlingsfargen hennes i mange år, nå er hun 10 og velger helst noe annet.

  Nr. 4, og rosaallergien er tilbake. Det har blitt endel rosa i barselsgaver, og det skal hun selvfølgelig bruke. Mens mammaen forsetter jakten på andre farger. 😉
  Newbie har masse fint, sånn forresten.
  Langtvekkistan Vil gjerne at du leser denne blogposten PalmetorsdagMy Profile

 5. Heisann, så fint å høre det går bra med dere:) tenkte et øyeblikk at kanskje babyen allerede hadde kommet:)
  Jeg tror jeg ville kjøpt nøytrale farger eller grønt. Jeg syns grønt er så skjønt, og så kan man henge et rosa hjerte på vogna om man vil i stedet. Eller bare la folk undre seg. Men på de foregående barna her var det viss både rosa og blått, ikke som jeg hadde kjøpt selv, men fått – og de måtte jo brukes de også. Jeg husker at det var mye brunt og beige i en periode også.. og den duuuse lyse rosafargen – på grensa til fersken er heller faktisk ikke så verst:)
  Egentlig spiller det jo liten rolle:) lykke til i ukene fremover mot fødselen.
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Å skryte uhemmet av seg selvMy Profile

 6. løsning: kjøpe masse hvite klær på h&m, lindex, cubus osv, så inn på hobbybutikk og kjøpe slik farge man kan helle i vaskemaskinen slik at den farger klærne helt på egenhånd, i f.eks. gult.
  Jeg har ikke barn engang, og jeg synes dette var ganske lurt 😀
  Nina Vil gjerne at du leser denne blogposten I skjønnhetens navnMy Profile

 7. Jeg er heller ikke fan av rosa. Lindex sin nyfødt-kolleksjon er kjønnsnøytral, den liker jeg godt. Går i grått, gult, turkis, lilla. I tillegg er jeg veldig fan av lindex-klærne, mange andre merker (spesielt kappahl) er korte og breie. mini er i VELDIG øvre del av normalkurven når det kommer til lengde og vekt og lindex-klærne sitter veldig bra. Det samme med polarn o pyret.

  Har forresten sett at de har fått en del fine babyklær på HM nå i gult/rødt/lilla
  Polly Vil gjerne at du leser denne blogposten Naiv?My Profile

 8. Her er også rosaallergien i aller høyeste grad tilstede og med to jenter så er jo det en elendig kombinasjon, men jeg har bare kapitulert.. ikke for rosa men for de som ikke klarer å se forskjell! Minsteberta hadde på seg blå bukse og knallrosa body (og da snakker vi ikke bare sånn pastell altså… vi snakker prinsesserosa) og enda var det ei som sa (til ungen sin da så klart, ikke til meg) at hun trodde det var ei jente, men hun var litt usikker for babyen hadde jo blå striper på buksa si… og etter det så har jeg tenkt at mine barn har på seg det jeg synes er fint og så får folk heller lure på om det er gutt eller jente altså. Ungen selv skjønner jo ikke så mye av det så da går det vel greit 🙂

Stengt for kommentarer.