Hei.

Yme har jo nå fyllt tre år. En treåring klarer ganske mye. Ja i følge ham selv så klarer han egentlig alt…

I dag har vi hatt spaghetti og kjøttdeig til middag. Det er en favoritt hos de fleste. I dag hadde vi spaghetti og “kjøttdeig laget på to måter”. Nemlig både med “mormorsaus” og med “pappasaus”. Legg merke til hvor lett jeg slipper unna her. Tydeligvis er jeg ikke så god på saus til spaghetti og kjøttdeig.

I allefall, det de fleste kjøttdeigsauser har til felles er tomater. Og det de fleste treåringer har til felles er at de spiser med hendene (håper jeg, ellers så er vi fryktelig sent ute med det bestikket her i huset) En annnen ting som inngår og som også inneholder tomater er jo ketchupen.

Så er måltidet over. “Nå må du vaske fingrene Ymefar” “OKEI!!!!!” “Æ vaska sjøl!! Æ vaska sjøl!!”

Sukk, stønn og gru. Joda, man skal jo oppmuntre til selvstendighet og trening i ferdigheter, men det medfører jo at badet og vasken ser ca sånn ut:

IMG_6046 IMG_6050 IMG_6052 IMG_6054 IMG_6055

Yæk!

Vel, dette har til nå vært virkeligheten her hos oss. Men så kom Henning over noen fantastiske greier i butikken. En såpedispenser som man bare holdt hendene under og så strømmet såpa ut av seg selv. Ikke noe trykking, ikke noe søl. Sikkert noe som andre har visst om i en evighet, men den var ny for oss. Vi gikk til innkjøp.

Og det ble jo en annen verden oppi den vasken på badet. For det er jo veldig morsomt å være tre år, fem år, åtte år og bare holde hendene frem og så få dem full av såpe. Kjempemorsomt er det. Faktisk så morsomt at man ikke bare vasker hender, men passer på å vaske vasken også når man først holder på. Det er faktisk morsommere å vaske enn å grise.

IMG_6059 IMG_6060 IMG_6061

 

Tilfeldigheter er av og til en merkelig sak. Tre dager etter at vi hadde gått til innkjøp av dette vidunderet fikk jeg en mail fra Dettol Norge. De lurte på om jeg kunne tenke meg å prøve produktene deres. Jeg måtte jo bare bryte sammen å tilstå at vi allerede hadde kjøpt såpedispenseren deres med tilhørende såpe med både agurk og alovera (en av hver, de lukter godt i tillegg). Men til tross for det fikk vi altså tilsendt en fantastisk pakke fra Dettol Norge for å teste.

IMG_6034 IMG_6035 IMG_6044

Så nå har vi No Touch Hand Wash System både på kjøkkenet, på badet nede og på do i gangen. Jeg er glad, for jeg slipper å brekke meg hver gang en av ungene har vasket hendene og i tillegg slipper jeg å tenke på at vasken må vaskes. Ungene er glade for de synes den er kjempemorsom å bruke. Og hender blir vasket og i disse smittetider med både det ene og det andre er jo det en klar fordel. Henning er også fornøyd, for når han kommer inn fra garasjen med svarte hender slipper han også å grise ut såpa når han vasker seg.

Dette er hva Dettol selv sier om dette såpesystemet:

No-touch håndsåpen kommer i to forskjellige farger, sølv og hvit, hvor den i sølv for eksempel kan bli plassert på kjøkkenet, og den i hvit på badeværelset. I tillegg vil du få forskjellige refills med fem forskjellige dufter for å gjøre håndvasken ekstra spennende. Dette håndvasksystemet er lett å bruke og bidrar helt automatisk til å gjøre håndvasken til en god vane – for hele familien! Håndsåpen er hygienisk og derfor ekstra tøff mot bakterier.

Hvis jeg i det hele tatt skal si noe negativt så er det at det er litt lett å komme borti sånn at såpa kommer ut. Det skjer rett som det er når jeg står på kjøkkenet at det kommer en liten såpesprut. Men det er jo ikke værre enn at jeg flytter såpa bort når jeg holder på med oppvasken da.

Dettol har ikke bare såpe. De har også håndsprit. Men det skal jeg fortelle om en annen gang..

 

//skrevet i samarbeid med Dettol Norge//

6 Kommentarer on Hvordan unger får rene hender og du får en ren vask.

 1. Jeg har også denne såpa, jeg elsker den! Har den på kjøkkenet. burde hatt sånn i dusjen også. For ungene overdoserer alt, kan du be dem lage det også?
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten HjemmekosMy Profile

  • Skulle hatt sånne for alt rett og slett. Vi synes i allefall den er veldig bra. Ha en strålende søndag skjønne du. Her er det vakt, men, bank i bordet, heldigvis rolig..

 2. Jeg har unngått å kjøpe den, for jeg veit at He kommer til å få fullstendig dilla og vil henge på badet hele dagen og bare skal “vasse” hele tiden… ;D “vasse” er altså å vaske hender, men egentig sitter hun bare og trykker ut såpe hele tiden…
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Frykten for å bli tattMy Profile

  • Tenk på fordelene, send henne ut på badet i morgengryet og sov godt videre en times tid mens hun er okkupert med såpe. Du må rett nok vaske badet når du står opp, men det er da en times søvn verdt…

 3. Hei. Dettol såpe er kjempe flott. Har den selv både på kjøkken og bad selv. Håper ikke du har katt som kan hoppe opp å få såpen på pelsen. Når katten slikker av seg såpen kan den bli forgiftet og den får sår på huden sin. Bortsett fra det er den perfekt. Nå vet vel de fleste at såpe ikke er bra for innvortes bruk, men dyra er dårlig på å lese bruksanvisninger

  • Totalt kattefritt her i huset. Det nermeste vi kommer er Yme og han slikker heldigvis ikke i seg såpe lengre. men takk for rådet, for det ville jeg nok ikke tenkt på om vi hadde katt..

Stengt for kommentarer.