Hei.

Isa har vært litt plaget av neseblod. Det blør ikke så mye hver gang, men det blør ofte. Derfor fikk jeg fastlegen (jepp, vi bruker slik her i huset også, selv om det er han på nabokontoret..) til å skrive en henvisning til øre-nese-hals. Og i dag var dagen kommet, det skulle brennes/etses i nesa.

Besøket på sykehuset gikk bra. Skjeldent har vel legemammahjertet vært så stolt. “Det er jammen ikke mange barn som har sittet så rolig i denne stolen” sa overlegen. Pasienten fikk velge premie og valgte en rosa sommerfuglhårklipe. Kjempefin. Nesa ble brent, om enn litt på måfå da blødningskilden var umulig å oppspore.

Så var det tid for det lovede besøket på lekebutikken. Raven Queen og Apple White fant veien ned i handlevogna. Joda, jeg har fått med meg at disse dukkene hverken er særlig anatomisk korekte eller naturlige i sitt utseende, men Isa bryr seg fryktelig lite om akkurat det. Derimot er hun veldig opptatt av at man ikke trenger å følge sin skjebne å følge i sin mammas fotspor…. Så lege blir hun neppe høres det ut som. (Og for de helt uinvidde: Disse dukkene er fra en tegneserie der barna til kjente eventyrfigurer går på skole. Disse to her er datteren til snøhvit og til den onde heksa/stemoren. og de følger altså ikke i sin mors fotspor for de har gjemt sjebneboka som låste skjebnene deres fast… Eller noe slikt…)

IMG_7199

Videre ble det sushilunch. her følger hun veldig i mine fotspor og la i seg tolv biter lett som ingenting. Og med kake til dessert selvfølgelig. Det tok ikke jeg, for jeg strøk på glukosebelastningen her om dagen…

IMG_7196

Og når vi kom hjem hadde mormor ankommet Casa Didriksen.

Og som Isa sa det: “Dette har vært ein dag med fire fantastiske ting!! Æ fikk vær heilt aleina i lamme dåkker, æ fikk kjøp ho Raven Queen og ho Apple White, vi spiste sushi og ho mormor kom!”

For fire uker siden var vi med Eir hos optikeren. Også hun helt alene på bytur med mamma og pappa. Hun fikk en lebestift og noen klær, vi spiste lunch. Yme og Isa var hjemme hos henholdsvis tante og hos kompisen Sander.

IMG_7067

Jeg tror det er litt viktig å gi unger litt alenetid. Nå trenger det jo ikke akkurat være en bytur da, men rent tilfeldig så har det nå blitt slik her denne måneden. Yme har alenetid innimellom når søstrene er på trening ol..

Det er ikke alltid så lett å være i en søskenflokk. Man blir liksom en av mengden. Om man er størst, i midten eller minst har ikke så mye å si, skjeldent er man helt alene om noe. Ikke er det så lett å rydde plass til det i en hektisk hverdag heller. Det blir ofte to og to eller alle tre, men skjeldent en. Sånn bortsett fra på sengekanten om kvelden da. Da er det en-til-en. Alltid. Men etter en lang dag der både unger og vi er trøtte så blir selv den tiden på sengekanten ikke alltid så kvalitetssikret som man vil.

Så desto viktigere å gjøre noe bra ut av det når man har sjansen. Så i dag sitter jeg her og har faktisk en god følelse i mammahjertet. Jeg tror Isa har hatt en flott dag. Til tross for svie i nesa og utmattende handletur på Coop.

 

5 Kommentarer on En dag med fire fantastiske ting…

 1. åhhh, Det hørtes ut som en koselig tur:) …og jeg sukker litt da jeg hører om andres alenetid med sine barn. Det er som du skriver veldig viktig, men det blir altfor lite av det her i huset. Noe jeg syns er forferdelig trist. Det kan bli en time innimellom, men sjeldent mer. Det bød seg en liten gløtt med femåringen her om dagen da han skulle til øyelegen, vi var en liten tur innom M-butikken (McDonalds) etterpå, men så måtte vi haste hjem for mor skulle på jobb. Jeg syns det er vanskelig å få til smutthull i hverdagen men jeg jobber stadig med det og tenker at her skal vi bli mye flinkere:))
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Jeg tør nesten ikke si det..My Profile

 2. Tror det er både riktig og viktig med alenetid. Som du sier, ikke alltid like lett, selv med bare meg som har to. Men de gangene man får det til. Gud så godt!!!!

  Ønsker dere alle en herlig lørdag!!!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten CHECK!My Profile

 3. Tror alle har gått av litt alen tid med en eller begge foreldre. Litt ekstra fokus bare på dem og ikke alle. er en av tre selv, størst. Tre og åtte år mellom meg og mine søsken og husker på hvor deilig det var å bare være på tur m en foreldre. Var glad i mine søsken, men godt m tid alene.

 4. Ja, barna i en søskenflokk trenger absolutt alenetid! Vi prøver å være huske på det med alle våre tre, men det kan være vanskelig å få til! Jeg synes særlig det er en utfordring med tvillingene, for de “hører jo liksom sammen” på en måte – og de ønsker stort sett å være sammen. Likevel tror jeg det er veldig bra for dem å ikke alltid måtte konkurrere om oppmerksomheten. Grattis med finaleplass i mammablogg-konkurransen – måtte den beste vinne! 🙂

  • Kan tenke meg at det å skulle gi tvillinger alenetid er enda vanskeligere å få til enn med vanlig søsken. Men som du sier, så tror jeg det er viktig å få til..

Stengt for kommentarer.