Hei.

Jeg har et spørsmål til dere. Når jeg kommer på jobb så lager jeg meg en kopp te. Av veldig varmt vann. Jeg rekker jo aldri å drikke opp den koppen med te før jeg har første pasient, da ville jeg jo brenne av meg tunga. Så det har liksom blitt til at jeg tar med meg koppen inn på kontoret.

Og når det er sånne “pratetimer” der det er lite blodtrykk som skal måles, lite føflekker som fjernes, men som mer handler om å snakke om livet og dets utfordringer, ja da hender det jo da at jeg drikker fra den koppen. Litt sånn automatisk. Ellers så står den mest der og blir glemt.

Men så kom jeg til å tenke på i dag at det burde jeg kanskje slutte med? Kanskje ser det fryktelig uprofesjonelt ut at doktoren sitter der og drikker te.

Sånn etter andre pasient, så er den teen alikevel så kald at jeg tømmer den ut, så jeg kan jo likegodt tømme den ut først som sist.

Så mitt spørsmål til deg kjære leser er: ville du blitt fornærmet og utilpass og følt deg lite tatt på alvor om legen din hadde med seg tekoppen inn på kontoret? Og drakk av den mens dere snakket?

Jeg har ikke fått noen sinte eller fornermede tilbakemeldinger, men det er jo antagelig fordi folk er høflige og tenker at såpass vett burde doktoren ha av seg selv….

Bildet er lånt her
Bildet er lånt her

40 Kommentarer on Fastlegen spør..

  • Takk, godt å høre.. Bare falt meg plutselig inn i dag at noen faktisk kan mislike dette veldig.. Og greit å spørre på bloggen for her er jo litt diverse lesere som sikkert tilsvarer en gjengs pasientpopulasjon..

 1. Jeg hadde ikke reagert på om legen min drakk litt te mens vi snakka. Jeg hadde nok heller følt at det ble lettere å snakke med legen fordi det blir litt som skjer istedenfor at vi bare hadde sett på hverandre mens vi snakka.

  • Fint å høre. Blir nok å fortsette etter alle de positive tilbakemeldingene her..

 2. Det er da bare hyggelig om doktoren drikker te. Alle vet jo at te må man ha om hjernen skal fungere.

  • Ikke sant. Man trenger te, helt sant!

 3. Er du gal? Klart det er greit at du drikker te mens du snakker med meg, om det så hadde vært mellom blodtrykk og kikking i hals? Fortsett med teen, Doc!
  Anja Holt Vil gjerne at du leser denne blogposten Jentene velger filmerMy Profile

 4. Enig med de andre! Uansett tema/ærend ville jeg synes det var helt ok, og spesielt hvis jeg er nervøs, ville det gjøre stemningen mer avslappet. Jeg har opplevd flere ganger at det har sittet en lege der med kaffekoppen sin, og har aldri tenkt på at ikke det er helt naturlig, liksåvel som at andre yrkesgrupper tar seg noen kopper kaffe/te i løpet av arbeidsdagen.
  Ellers er leger bare mennesker slik som oss andre, og ingen kan være over gjennomsnittet av seg selv bestandig, så dere trenger ikke å være supermennesker.

  • Takk. Er så fint at så mange poengterer at det kan virke avslappende. Godt å høre. Og leger er absolutt ikke supermennesker. Helt enig.

 5. Te-drikkende lege = helt ok! Det hadde vært veldig hyggelig om også pasientene kunne forsyne seg med kaffe eller te på venterommet. Kunne evt. betale litt for det? Noen har vel reist et stykke for å komme til legen, og er kaffetørste! Og noen må sitte og vente. Mens andre kanskje trenger å roe nervene litt med kaffe eller te?

  • Skal tenke på det. Når det gjelder blodtrykk så er vel ikke to kaffekopper på venterommet det beste, men ellers så er det jo greit 🙂 🙂 med mindre man skal møte fastende da og sitter og misunner de andre 🙂 🙂

 6. Absolutt ikke! som Anne Berit over her svarer; det får deg til å bli mer menneskelig! Man slapper mer av sammen med noen som sitter å drikker en kaffe eller te, så kanskje du faktisk skal ta med deg den koppen når du skal måle blodtrykk også:)
  trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Jeg hater å ha barn..My Profile

  • Takk. Så godt å høre at mange synes at det virer avslappende at jeg har med den te-koppen. Er jo egentlig slik jeg føler det også, så jeg blir nok å fortsette med den.

 7. Hehe, du er nå litt gossin, da:)
  Jeg tror ingen blir sinte om du drikker litt te – i såfall har de kanskje mer bruk for den legetimen enn de trodde de hadde i utgangspunktet – om du skjønnerhvajegmener?
  Sovebebibloggen Vil gjerne at du leser denne blogposten Misforstå meg rettMy Profile

  • Tihii.. Folk er så forskjellige. Det er det utroligste som får folk irriterte, og en tekopp ville nok ikke vært det merkeligste..

 8. En lege som drikker te virker for for meg avslappet, jordnær og koselig 🙂 Syns du med god savittighet skal drikke den teen, tviler på den påvirker din dømmekraft!

  • Takker for støtten! Nei, tror derimot den får meg til å tenke bedre..

 9. Jeg tenker at en lege som tar med seg tekoppen sin, er en lege som symboliserer at han/hun har tid til å lytte til pasienten. Så fortsett med å drikke teen din du. 🙂

  Og et lite tips; Nype te passer perfekt til kontoret. Den er like god varm, halvlunken og kald. 🙂

  • Nypete er godt, drikker det altfor skjeldent.. Mulig jeg må kjøpe en pakke..

 10. Jeg ville bare tenkt at en gang må nå den legen få seg en kopp te, ikke sikkert det blir sa mange pauser til slikt.

  • Nei, de pausene forsvinner liksom…

 11. Som helsepersonell selv hadde jeg ikke reagert på om fastlegen min hadde hatt en tekopp på kontoret sitt, men jeg hadde tenkt litt på hygienen. Man tar jo ofte på ting og tang, og skal helst ikke overføre for mye av ditt til datt og sånn. Men at legen nipper til en kopp på generelt grunnlag ser jeg ikke noe negativt i. 🙂
  Rødhette Vil gjerne at du leser denne blogposten StingMy Profile

  • Sant nok. Men når det er sånne pratetimer så tar jeg jo ikke så mye på pasienten da. Og ellers så vasker jeg jo hender mellom prosedyrer 🙂 🙂 men et poeng, absolutt..

   • Nettopp! Så slike pratetimer ser jeg ingen problemer med en avslappende og oppfriskende tekopp. Som flere kommenterer så kan det tvert i mot gi et mer positivt inntrykk av legen. Selv har jeg en fastlege som er ram til å kikke på pc-skjermen og skrive mens jeg snakker, så jeg er ikke så begeistret for henne. Heldigvis er hun i spesialisering nå …
    Rødhette Vil gjerne at du leser denne blogposten StingMy Profile

 12. Min lege drikker både te og kaffe på kontoret og jeg synes ikke det gjør noe men derimot om legen sitter og stirrer inn i pc skjermen og har 0 øyekontakt med meg som pasient da føler jeg meg ikke sett av legen.
  Men vi er jo ulike så mulig noen ville reagert på at legen drikker fra en kopp under konsultasjonen?

  • Der er jeg enig med deg og prøver så godt jeg kan å ikke gå i den fella. Og må jeg lese så sier jeg “unnskyld meg men jeg må se om jeg finner noe om dette i denne epikrisen” ol. Men når jeg prater prøver jeg alltid å se på pasienten. Håper jeg..

 13. Jeg synes det er helt greit at du drikker te, gjør deg mere menneskelig 🙂
  Tommy sier det er helt greit med te drikking, men han ville reagert på at han ikke ble tilbydt en kopp 😉

  • Tommy klarer å finne seg både te og kaffe selv han 🙂 Godt med selvstendige kolleger… 🙂 🙂

 14. Hei,

  Det går nok helt fint å drikke te mens man har pasienter på besøk. Bare at man drikker den og ikke sitter og er mer opptatt av koppen enn av pasienten. Men det tror jeg ikk du gjør, så da er det bare å drikke den med god samvittighet. Men å tilby pasientene en kaffe eller te på venterommet hadde vært veldig hyggelig!

 15. Nei, hadde ikke reagert noe negativt på det. Jordmora under siste fødsel satt for det meste med beina i kors, og drakk kaffe. Blir på en måte en “avslappet” stemning av det…

 16. Jeg er ikke så veldig pratete av meg og har vel aldri kommet til legen for å “snakke om det”, så for meg ville det vært tegn på at legen var ufokusert. For en som trengte å roe ned eller som var litt nervøs for timen, vil jeg tro at en kaffekopp kan gi et uhøytidelig inntrykk, og gjøre samtalen litt mindre farlig.

  Så: det handler kanskje mest om personlighet?
  Lammelåret Vil gjerne at du leser denne blogposten Morsdag X fire!My Profile

 17. Godt spørsmål og kjekt å se hva folk svarer siden jeg også har fundert på spørsmålet. For ikke så lenge siden spurte jeg en fødende (jeg er jordmor) om det var greit at jeg tok tekoppen med meg inn på fødestuen, fikk ja til svar. Både hun og den vordende far ville helst ha meg der hele tiden og da kunne det være greit å få i seg litt væske i løpet av dagen. Har i løpet av den siste uken lest meg gjennom hele bloggen din, fra start til slutt! Gleder meg til å følge den videre.

  • Min jordmor må gjerne drikke kaffe under fødselen min. Imponerende at du har lest alt, måtte ta sin tid 🙂 Men veldig hyggelig for meg da, håper jeg kan gi deg noen trivelige lesestunder fremover også.

 18. Jeg bryr meg ikke om legen min har te/kaffe på kontoret. Må da få lov å opprettholde væskebalansen på jobb.. =)
  Reagerer derimot veldig når legen sitter med nesa i skjermen og knapt responderer på det du sier… Når man har forklart at formen e elendig i det vide og brede og legen tilslutt ser opp og sier; men allmentilstanden er bra? Lurer noen ganger på om enkelte leger sitter å spiller kabal mens pasienten snakker? ;O

  • JA, har hørt at dette forekommer. Er en uting. Noen ganger er man nødt til å lese litt, men da kan man si fra at “unnskyld meg, dette må jeg skjekke i epikrisen” eller noe slikt.

Stengt for kommentarer.