Hei.

Denne helgen består av en del merkedager. Fredag den 13. Det er jo en trivelig dag. Filmen fifty shades of grey har premiære. Lørdag 14/2. Valentinesday. En stor dag for mange som oppildnet av filmpremiæren på fredag har planlagt store ting for sine kjære.

Så har vi søndag. Fastelavenssøndag. Boller, fjær og hjemmelagde fastelavensris.

Men så er det egentlig en dag som er litt viktigere enn alle disse her tilsammen. En dag som ikke så veldig mange vet om og som jeg veldig gjerne skulle ønske flere visste om.

Søndag 15 februar er nemlig årets internasjonale barnekreftdag. I den anledning har barnekreftforeningen en innsamlingsaksjon. Og det er fryktelig enkelt å gi en slant.

Bilde til bloggere 3 (2)-1

 

Det eneste du trenger å gjøre er å sende en tekstmelding med teksten barnekreft til 2160. Da gir du hundre kroner.

Hvis du har lyst å slå litt mer på stortromma går du inn på nettsiden til barnekreftforeningen og sender en gave der.

De mest engasjerte av oss blir fastgiver og gir et fast beløp i måneden.

Bilde til bloggere 4 (2)

Årets innsamlingsaksjon går til forskning på barnekreft. Og selv om de som forsker på dette og kommer frem til nye behandlingsmetoder er helter, så er de VIRKELIGE heltene uansett ungene som står oppi dette. Både de som selv er rammet av sykdommen og ikke minst søsknene deres. Så i år lar barnekreftforeningen disse ungene bidra stort under årets aksjon:

Årets innsamlingsaksjon er en kampanje av og med barn, med barns fantasi i sentrum. Juniorhelter over hele landet har bidratt til innsamlingen gjennom å sende inn tegninger til Barnekreftforeningen. Disse unike kunstverkene vil selges på stands rundt omkring i landet under kampanjeperioden. Noen av disse barna kan treffes på lokale stands under kampanjeperioden, utkledd som ekte superhelter.

Her omkring er vel nermeste stand i Bodø, på City Nord på lørdag 14/2 men om du vil se om det finnes noe nærmere deg går du inn på nettsiden.

Videre sier barnekreftforeningen følgende om årets aksjon:

Den internasjonale barnekreftdagen 2015 

Annen hver dag får barn og ungdommer i Norge kreft. Selv om prognosen for overlevelse har økt til 80 % har statistikken stått stille de siste årene og ett av fem barn dør av kreftsykdommen. I den vestlige verden er kreft den vanligste dødsårsaken blant barn mellom 1 og 15 år.  

Barn rammes av andre krefttyper enn voksne og behandlingen er ofte komplisert og krevende. Det er derfor et stort behov for mer forskning på området for å øke kunnskapen om behandlingsmetoder, resultater og bivirkninger. Dessverre har ikke norske barnekreftforskerne fått bevilget midlene som er nødvendig for å kunne drive dette viktige arbeidet videre og produsere ny forskning på området. 

Barnekreftforeningen jobber målrettet med å spre kunnskap om utfordringer som kreftsyke barn og deres familier erfarer under og etter behandling. I anledning den internasjonale barnekreftdagen mobiliserer de små og store hjelpere til kamp mot kreften. 

Lørdag 14. og søndag 15. februar vil derfor barn fra norske skoler og barnehager være superhelter for en helg. De markerer den internasjonale barnekreftdagen med kapper og masker og leder en landsomfattende innsamlingsaksjon til støtte for forskning på barnekreft.

Vår appell er at flere barn kan reddes eller få et bedre liv i etterkant av behandling, dersom arbeidet styrkes gjennom økte bevilgninger og mer støtte til forskning.

De har også laget en aksjonsfil som du kan titte på mens du finner frem mobilen for å sende en melding…

Tenker dere er helt enig i at denne dagen slår både filmpremiære, valentine og fastelaven ned i støvlene, eller hva?

5 Kommentarer on Så innmari mye viktigere enn fastelaven…..

  1. Da tror jeg at jeg har klart å fått omdirigert meg til ny adresse:)
    Jeg visste ingenting om barnekreftdagen- sånne dager burde fått MYE mer oppmerksomhet i media enn valentinesdagen og morsdagen. Vi har feiret hele helga, men det dreier seg om bursdag så her har det ikke vært så stort fokus på verken valentine eller fastelaven, men det står da en kvist i vinduet med dusker på. Det hadde mannen kjøpt til meg, romantisk som han er????hehe hardbarka tømmerhuggere faller for bjørkeriset. Det er i så fall slike blomster jeg får, om jeg får noen ..en gang kom han hjem med gåsunger fra skogen, og jeg smeltet like godt som om det skulle vært roser:) han er jo søt da! En fin uke til deg!!
    trompetmor Vil gjerne at du leser denne blogposten Femårsdag og sekstenårsdagMy Profile

    • Her oppe har det faktisk vært endel i lokalavisa om dagen. Men jeg må innrømme at jeg heller ikke visste mye om den før det dalte en mail ned i mailboksen min. Fint å kunne være med på å spre det glade budskap. Blomst er blomst 🙂

Stengt for kommentarer.